E-TicaretSEO

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Artırmanız İçin 5 Etkili Yöntem

E-Ticaret Siteme Nasıl Daha Fazla Ziyaretçi Çekerim?

Bu soru e-ticaret girişimcilerinin hepsinin aklını bir aşamada kurcalamaya başlar.

Şu an e-ticaret sitenizi yeni kurmuş, satış için özenle hazırlamış, şimdi ne olacak diye düşüncelere dalmış olabilirsiniz. Son 6 ayda düzenli bir gelire ulaşmış ancak artık bir türlü ziyaretçi sayınızı ve satışlarınızı daha üst noktaya taşıyamıyor da olabilirsiniz. Hatta milyon dolarlık bir iş kurup, sonraki hedefinize ulaşmak için trafik artışı istiyor olabilirsiniz.

İster sitenize ilk ziyaretçiyi çekecek olun, ister 1 milyonuncu ziyaretçiyi. E-Ticaret sitenize daha fazla trafik sağlamak, işinizi daha fazla büyütebilmenin en önemli parçalarından birisidir. Eğer e-ticaret sitenizde dönüşüm optimizasyonunu doğru şekilde yapabilmeyi başardıysanız, kitlesel trafik kaynağı yaratmak ziyaretçilerinizi ve dolayısıyla satışlarınızı ciddi oranda artıracaktır.

Türkiye’de e-ticarette dönüşüm oranı yüzde 1.5 civarlarında. Yani e-ticaret sitelerine giren her 100 kişiden yalnızca 1 yada 2 kişi alışveriş yapıyor. Geri kalan 98-99 kişi herhangi bir alışveriş yapmadan e-ticaret sitelerini terk ediyor. Dönüşüm oranları yeni açılan ve geçmişi çok olmayan e-ticaret sitelerinden tabi ki daha düşük olacaktır. Ancak işin başında da, ortalarında da, çok ileri aşamalarda da, daha yüksek trafik daha yüksek satış ihtimali anlamına gelecektir. Sitenize giren ziyaretçi sayısı 100 iken 1 kişi alışveriş yapıyorsa, 100000 kişi girdiğinde bu sayı 1000’e yükselecektir. Bir e-ticaret sitesine 100000 kişiyi sokma maliyetlerinin her geçen gün azaldığını da düşünecek olursak, trafik artırma olayının önemi daha da artacaktır.

 

E-Ticaret sitenize daha fazla trafik sağlamak için 112Dijital olarak bizim de uygulayıp tecrübe edindiğimiz bir liste hazırladım.

1. Sosyal Medya Reklamları Yapın

E-Ticaret sitenizin trafiğini artırmak için, yaptığınız işi ideal müşterilerinizin karşısına çıkarmanız gerekiyor. Sosyal medya reklamları ile, en optimize şekilde hedefleme yapabilir, ürün ve hizmetlerinizi, onları en fazla satın alma ihtimali olan kitlelere sunabilirsiniz.

Eğer sosyal medya reklamları kafanıza yatıyorsa, yöneleceğiniz sosyal medya siteleri tabi ki bu işin devleri.

Facebook Reklamları

1.6 Milyar kullanıcısı ile Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya platformu. Yeni müşterilere ulaşmak ve e-ticaret sitenize giriş yapmalarını sağlamak için sonsuz fırsatlarla dolu bir mecra. Facebook’un benzersiz reklam platformu ile, ilgi alanlarına, davranışlarına, lokasyona ve çok daha fazla filtreye göre reklam verebilir, ürünlerinizin en doğru kitleye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hatta Facebook’un Dinamik Reklam‘ları ile, daha önce sitenizi ziyaret edip, herhangi bir aksiyonda bulunmuş (ürün detay sayfasını gezmiş, ürünü sepetine atmış vb.) kişilere otomatik olarak oluşturulmuş reklamlar gösterebilirsiniz. Gösterilen reklamlar, ziyaretçinin ilgi alanına ne kadar yakınsa, trafik alma ve satış yapma ihtimaliniz de o kadar artacaktır.

112Dijital112Dijital olarak, Facebook Reklam Yönetimi hizmetimizi sunmaktayız. Facebook Reklamlarından bahsetmişken, bu konuyu es geçmek istemedim. Profesyonel şekilde Reklam Yönetimi işinizi bize devrederek, asıl işinize odaklanmanıza yardımcı olabiliriz. Facebook Reklamları ne kadar iyi optimize edilirse, o kadar iyi dönüşüm oranları sağlar. Facebook Reklam Yönetimi ve Optimizasyonu konusunda, e-ticaret sektörünün en büyük firmalarıyla çalışmış, büyük bütçeler yönetmiş, kalifiye bir ekibe sahibiz. Bize mutlaka ulaşın.

Instagram Reklamları

Instagram özellikle genç kitle arasında inanılmaz popüler bir mecra. Aslına bakılırsa yarım milyar kullanıcısının %73’ü 15-35 yaş arası kullanıcılardan oluşuyor. Bu da Instagram’ı, genç kitle hedeflenirken aranan bir reklam platformu haline getiriyor.

Reklamverenler için daha yeni çıkarılan araçlarla, Instagram sosyal medya reklamcılığının popüler merkezlerinden birisi olma yolunda ilerliyor.

2. SEO Yatırımları Yaparak Sitenizin Bulunabilirliğini Artırın.

Acaba potansiyel müşterileriniz e-ticaret sitenizi ve ürünlerinizi bulabiliyor mu?

Ziyaretçiler arama motorlarında sizin sattığınız ürünlerle ilgili bir arama yaptığında, üstte çıkan sonuçlardan birisi olmak çok önemlidir. Özellikle de aramaların üçte birinin ilk organik arama sonucuna gittiğini düşünürsek, mümkünse ilk sıra, değilse ilk 3 sıra içerisinde olmak hedefiniz olmalıdır.

Bu olayı şöyle açabiliriz. İnsanlar ilgi alanlarını ararlar. Örneğin bir bilgisayar alacaksınız. İlk yapacağınız şey bilgisayarın marka modelini yazıp Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında arama yapmak olacak. Arama motorları alternatifler sunması itibariyle önemli olsa da, asıl önem kazandıkları nokta, ziyaretçilerini doğru arama sonucu ile buluşturma çabasıdır. Eğer arama motorlarının kurallarına uygun şekilde hazırlanmış bir e-ticaret siteniz varsa, Google ve diğer arama motorlarının sonuçlarında yükselecek ve bir yerden sonra belli aramalarda tek kuruş ödemeden satış yapmaya başlayacaksınız.

3. Bloggerlar, Vloggerlar, Youtuberlar ve Fenomenlerden yararlanın.

Sosyal medyada öyle insanlar var ki, takipçi sayıları ve yaptıkları paylaşımın aldığı etkileşim oranları çoğu yerel hatta ulusal gazeteden daha fazla.

Özellikle Youtuber ve sosyal medya fenomenlerine, ürünlerinizin örneklerini hediye ederek, sosyal medya hesaplarında sizden veya sitenizden bahsetmesini isteyebilirsiniz. Aynı şekilde yüksek takipçi ve etkileşim oranına sahip Facebook hesaplarına yine reklam çıkarak, ürünlerinizin milyonlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Youtuber olarak isimlendirilen Youtube kanallarına takipçilerinin büyük güveni var. Bu hesaplardan çekilecek ve sizin ürünlerinizden bahsedilen videolar, ziyaretçi sayınızı büyük oranda artıracaktır.

Ancak sosyal medya fenomenleri, Facebook sayfaları, Twitter hesapları, Instagram hesapları gibi kanallardan verilecek reklamlar anlık ve kısa ömürlü olacak, yeni paylaşımlar yapıldıkça ziyaretçi trafiği kesilmeye başlayacaktır.

Tüm bu yatırımlar, size trafik; dolayısı ile satış olarak geri dönecektir.

4. Yarışmalar Düzenleyin, Kampanyalar Yapın, Ödüller ve Fırsatlar Dağıtın.

Bu konuda biz susalım, sayılar konuşsun 🙂

Sosyal medyasını, dijital pazarlamasını yönettiğimiz ayrıca şirketimizin bir girişimi olan cantabu.com‘da bir yarışma yapıp 3 adet çanta ve indirim çekleri dağıttık. Yaklaşık 100 TL maliyet ile (çantaların maliyeti) hiçbir reklam çıkmadan, belki binlerce lira reklam vererek sonuç alabileceğiniz etkileşimler sağladık.

Unutmayın, sosyal medyada her beğeni, beğeniyi yapan kişinin yüzlerce arkadaşına da ulaşabiliyor. Her paylaşım, her yorum da öyle. Yani bir paylaşımınıza yapılacak 100 beğeni, belki de 30-40 bin farklı kişiye ulaşım sağlayacak.

Amacımız insanlara ulaşmak. Ne kadar çok insana sitemizi ve içeriklerimizi gösterirsek, ziyaretçi trafiğimiz o kadar artacak, bu da satışlarımıza yansıyacaktır.

5. İçerik Pazarlaması ile Ziyaretçilerinizle Etkileşime Geçin.

İçerik pazarlaması yapmak, bir bloga sahip olmaktan çok daha fazlasıdır.

İlgi çekici, bilgi verici ve etkileşim sağlatıcı içerikler üreterek ve yayınlayarak, potansiyel müşterilerinizi organik olarak e-ticaret sitenize çekebilirsiniz. Videolardan rehberlere, e-kitaplardan nasıl yapılır içeriklerine kadar, çok geniş kapsamda içerik dünyasından içerikler hazırlayabilir, e-ticaret sitenizi farklı kullanıcı topluluklarına açabilirsiniz.

Orjinal içerik, işinizi sektörün lideri, işin uzmanı konumuna yükseltebilir ve markanızın etrafında sadık bir kullanıcı topluluğunun oluşmasına yardımcı olur. İçerik stratejinizi ziyaretçilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek herhangi bir konu üzerine yoğunlaştırabilirsiniz. Sadece sattığınız ürünler ve hizmetler etrafında kendinizi sınırlandırmanıza gerek yok.

E-Ticaret Sitesinde Trafik Artırmak

Özetleyecek Olursak;

Bu yöntemlerle e-ticaret sitenizin trafiğini arttırmanızın önünde hiçbir engel yok.

İşin özünde, ziyaretçi sayısını hatırı sayılır oranda artırmak ve e-ticaret dönüşüm oranının %1-2 seviyesinde olduğu pastadan pay almak var. Ziyaretçi sayınız ne kadar yüksek olursa, sıradan ziyaretçilerin satın alan müşterilere dönüşmesi ihtimali de o kadar artacaktır.

Tabi ki ziyaretçi sayısını artırınca herşey hallolmuş olmuyor. Bu sefer de dönüşüm oranı optimizasyonu gibi bir derdiniz oluyor. Yani e-ticarete dönüşüm oranının %1-2 olduğu bir ülkede, bu oranlara ulaşmak ve bu oranların üstüne çıkmak için kafa yormanız gerekiyor.

Yazıda bahsedilen konuyla ilgili aklınıza takılan birşey olursa, yorum bırakmaktan çekinmeyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu