Dijital PazarlamaSEM

Google Adwords’de Kendi Markanıza Reklam Vermek

Değerli okurlarımız bu yazımızda sizlere Adwords tarafında bazı markaların sıcak baktığı ama birçok markanın da sıcak bakmadığı ve kafalarında sorular olduğu bir reklam stilinden bahsedeceğiz.

Google Adwords’de kendi markanıza reklam vermek ne kadar doğru? Eminiz bu soruyu birçok e-ticaret firması kendisine soruyordur. Dijital pazarlama sektöründe bulunduğumuz ve yönettiğimiz birçok markadan yola çıkarak size karşılaştığımız firma profillerinden örnek vermek istiyoruz. Bazı firmalar “kendi markama neden reklam vereyim zaten Google’da beni arayan direk olarak benim siteme geliyor. Boşa para harcamak bize mantıklı gelmiyor.” Cevabını veriyor ancak bu firmalara bazı örnekler gösterdiğimiz de şaşırıyorlar bu nasıl olur diye? Aslında sorunun cevabı basit e-ticaret sektöründe oldukça büyük rekabet söz konusu ve diğer rakipleriniz sizin brand(marka) kelimenize reklam çıkabiliyor. Haliyle sizi arayan sadık kullanıcılarınız diğer firmaların reklamına tıklayarak onların ürün ve fırsatlarını değerlendiriyor.

Firmalara bu yanıtı söylediğimiz de tamam o zaman reklam çıkalım ama az bir bütçe ile bu durumlarda firmaların ayıracağı bütçeleri şu şekilde belirleyebilirsiniz. Eğer yeni bir kuruluş iseniz küçük bütçelerle reklam çıkabilirsiniz çünkü sizi henüz kimse tanımıyor ve tanıyanlar bir daha Google’da arama yapıp sitenize ulaşmak istediğinde farklı firmalar yerine sizi görecek ve yine sizden satın alma yapacaktır.

Büyük ve belirli bir kitleye sahip olan firmalar içinse bu bütçeyi biraz daha yüksek tutmalarını öneririz. Bunun nedeni ise diğer rakipleriniz sizi biliyor trafik hacminizi az çok tahmin edebiliyor ve sizi tanıyan kullanıcıları kendi sitesine çekmek istiyordur. Bu durumda brand reklam bütçesini biraz daha yüksek tutmanız en azından %90 oranında sadık kitlenizin diğer firmalara gitmesini önlemiş olursunuz. Bazı sorular alıyoruz. “Bu oran %100 olabilir mi?” bu oran aslında %100 olamaz bunun nedeni bütçeniz asla buna yetmeyecektir. Burada hedefiniz kitlenizin büyük bir kısmını rakiplerinize kaptırmamak olmalıdır.

Rastladığımız bir diğer konu ise bazı firmalar sms atıyor ve Google Adwords’de brand reklamı vermiyor. Burada önerimiz yine aynı aslında. Tamam, sms atıyorsunuz, güzel bir trafik sağlıyorsunuz, sms’e link koyuyorsunuz ama kullanıcı yine sizi Google’da markanız ile arıyor. Brand reklamı çıkmadığınız zamanda sizin markanıza reklam çıkan firmalar attığınız sms’in ekmeğini yemiş oluyor. Hiçbir zaman markanıza harcadığınız maliyet boşa değildir. Firmanız adına harcadığınız her kuruşu bir yatırım olarak görün ve bir gün size fazlasıyla döneceğinden şüpheniz olmasın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu