Dijital PazarlamaE-Ticaret

En İyi E-Ticaret Teknikleri Nelerdir? 12 Farklı Teknik!

Şirketinizin ürün veya hizmet satan bir çevrimiçi mağazası olması durumunda, daha fazla müşteriye ulaşmanıza yardımcı olacak en iyi e-ticaret yaklaşımını arıyor olmanız oldukça muhtemeldir. Güçlü e-ticaret teknikleri ve pazarlama stratejisi, şirketinizin hedeflerine nasıl ulaşacağını ve pazardaki konumunu nasıl güçlendireceğini belirler.

E-ticarete ister yeni başlıyor ister geniş bir müşteri tabanına sahip olun, en yeni e-ticaret pazarlama trendlerini ve tekniklerini takip etmeniz çok önemlidir. Bir e-ticaret şirketi için en etkili denenmiş ve doğrulanmış yaklaşımların yanı sıra en yenilikçi e-ticaret tekniklerini sizler için derledik.

Bir Çevrimiçi Mağaza Oluşturun

Her şeyden önce e-ticaret şirketinizle ilgilenmek isteyen müşterilerinizin gidebileceği bir hedefi yani bir çevrimiçi mağazanız olmalıdır. Çevrimiçi mağazanızın web sitesinde görünenler, potansiyel müşterilerin siz ve işletmenizle ilgili edindiği ilk izlenimlerden biridir. Bu yüzden tüketicinin ilgisini çeken ve tutan bir çevrimiçi mağazanız olmalıdır.

Kime Ulaşmak İstediğinizi Belirleyin

e-ticaret-teknikleri-hedef-kitle-nasıl-belirlenir

E-ticaret pazarlamanızın başarılı olmasını istiyorsanız hedef kitlenizi belirlemelisiniz. İdeal müşterinizin kim olduğunu bilmiyorsanız, onlar için en başarılı e-ticaret tekniklerini ve kanallarını kullanmanız zor olacaktır.

Ne hizmet sunduğunuza bağlı olarak, hitap etmeniz gereken çok sayıda farklı hedef kitleniz olması muhtemeldir. Örneğin, kahve satan bir e-ticaret şirketi iseniz, ürünlerinizi hem doğrudan tüketicilere hem de kahve perakendecilerine satabilirsiniz. En önemli tüketici kitlelerini hedef kitlenize dahil etmeye çalışın.

Müşteri Yolculuğunun Bir Haritasını Oluşturun

Müşteri yolculuğu, bir bireyin şirketinizle yaşadığı tüm temas noktalarını ve etkileşimlerini kapsar. Bir müşteri yolculuk haritası oluşturmak, olayları hedef kitlenizin perspektifinden görmenizi sağlar. Satın alma sürecinde, ilk etapta insanları harekete geçmeye neyin motive ettiğini ve yol boyunca hangi engellerle karşılaştıklarını öğrenirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin ne tür soruları olduğunu öğrenirsiniz.

Kitlenizle etkileşim kurduğunuz tüm müşteri temas noktalarını tanımlamanın yanı sıra, e-ticaret web siteniz, sosyal medya kanallarınız, organik arama, Google reklamlarınız gibi kitlenizle etkileşimde bulunduğunuz tüm müşteri temas noktalarını da belirlemelisiniz. Böylece her müşteri etkileşimini optimize edebilir ve müşterilerin yolculuklarında bir sonraki aşamaya geçmek için tam olarak ihtiyaç duydukları şeye ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Müşterileriniz Üzerinde Olumlu Bir İlk İzlenim Bırakın

Müşteriler, e-ticaret işletmeniz ile karşılaştıklarında bir fikir edinirler. Örneğin, kullanıcıların e-ticaret web sitenizi beğenip beğenmediklerini değerlendirmesi saniyeler sürer. Bu yüzden kullanıcılarınız ile olan ilk etkileşimleriniz oldukça önemlidir. Kötü bir web sitesi, yeni bir kullanıcıyı saniyeler içinde başka bir siteye gitmeye zorlayabilir.

Kullanıcı deneyimini ve izlenimini iyileştirmenin ilk adımı, mümkün olan en iyi site tasarımına yatırım yapmaktır. Mağazanızın işleyişi için BigCommerce veya Shopify gibi güvenilir bir e-ticaret platformu kullanabilirsiniz. Bu platformlardan birini kullanarak çevrimiçi mağazanız için iyi bir düzen tasarlamak kolaydır.

E – ticarette başarısızlık nedenlerine göz atın!

Web Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin

E-ticaret sitenizi mobil cihazlara göre inşa etmiyorsanız, e-ticaret dünyasında rakiplerinizden geri kalmanız oldukça mümkündür. Günümüzde birçok kişi büyük bilgisayarlar yerine akıllı telefonlarını kullanarak alışveriş yapmayı tercih ediyor. Ayrıca akıllı telefonlar neredeyse hayatımızın her alanında bizimle. Bu yüzden müşteriniz size bilgisayarlardan daha çok akıllı telefonlar ile ulaşacaktır.

Google, sitenizin bir mobil cihazda nasıl göründüğünü görmenize olanak tanıyan ücretsiz, mobil uyumlu bir test aracı sunar. Ayrıca, web sitenizde nasıl iyileştirmeler yapacağınız konusunda önerilerde bulunur. Bu test aracı ve öneriler sayesinde e-ticaret sitenizi kolaylıkla mobil uyumlu hale getirebilirsiniz.

Şirketinizin Sosyal Medyadaki Varlığını Artırın

e-ticaret-teknikleri-sosyal-medyanın-etkisi

Sosyal medya, e-ticaret şirketinizin pazarlama stratejisinin merkezinde olmalıdır. Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformları, marka bilinirliğini artırmanıza ve tüketici tabanınızı genişletmenize yardımcı olabilir.

Düzenli gönderiler, günlük hikayeler ve haftalık canlı içerik ile sosyal medyada tanınırlığınızı hızlıca artırabilir, dolaylı olarak da e-ticaret şirketinizi büyütebilirsiniz. Ayrıca sunduğunuz hizmet ile ilgilenen kitleyi bulmak ve sosyal ağınıza almak için, rakiplerinizin hesaplarını takip eden kullanıcı hesaplarını takip edebilirsiniz.

E-posta ile Pazarlama

E-postalar, hedef kitlenize doğrudan gelen kutularından ulaşır. Bu da olası satışlarınızı ve gelirinizi artırmanıza olanak tanır. Ayrıca, müşterilerinize kendinizi hatırlatmanız için harika bir yöntemdir. Çeşitli durumlarda, e-postalar markanızı tanıtmak, müşterilere yeni ürünler hakkında bilgi vermek, genel e-ticaret pazarı hakkında bilgi sağlamak veya sadece önemli marka haberlerini iletmek için kullanılabilir. Örneğin indirimler genellikle potansiyel müşteriler tarafından olumlu karşılanır.

Günümüzde birçok şirket spam e-postaları göndermektedir. Bu nedenle müşterilerinizin dikkatini çekmek ve spam e-postalardan sıyrılmak için çarpıcı e-posta konu başlıkları seçin.

Canlı Sohbetten Yararlanın

Web sitenize canlı sohbet özelliği eklemek, genel satın alma deneyimini iyileştirmenin en etkili yollarından biridir. Canlı sohbet yardımı yoksa, müşterilerin çoğu satın alma işlemini tamamlamayacaktır. Bir ankete göre müşteriler, canlı sohbeti bir işletmeyle iletişim kurmanın en tatmin edici yöntemi olarak görüyor.

Müşteri, ihtiyaç duyduğu tüm bilgilerin bu şekilde parmaklarının ucunda olduğunu hissedecektir. Kullanıcılarınız, bir makine yerine insanlarla iletişim kurdukları izlenimine sahip olmalıdır. Canlı sohbet, web sitenizi insanlaştırma sorununun cevabıdır. Bu sayede müşteriler, tüm sorularının bir tezgâhtar tarafından yanıtlanabileceği gerçek bir mağazada oldukları izlenimini edinirler. Kolayca algılanabilmesi için göze çarpan bir yerde bir canlı sohbet butonu bulundurun ve canlı sohbet sisteminizin düzgün çalıştığından emin olun. Daha basit ve kısa sorunlar için ise bir chatbot kullanarak daha hızlı bir şekilde kullanıcılarınıza destek verebilirsiniz.

Kullanıcılara Kişisel Bilgilerinin Güvende Olduğunu Gösterin

Kullanıcıların verilerini ve kişisel güvenliğini koruyan bir sistem, e-ticaret şirketinizin başarısı için çok önemlidir. Günümüzde özellikle satış yapılan birçok web sitesinde güvenlik açıkları bulunmaktadır. Web sitesi dizaynınızdan bile anlaşılabilecek bu açıklar, kullanıcıların web sitenizden alışveriş yapmamasına neden olacaktır. Kullanıcılara, sitenizin güvenilir ve kişisel bilgilerini korumak için uygun önlemlerle donatılmış olduğunu garanti etmelisiniz.

Müşteri Odaklı Olun

Tüketicilerinize sizin için önemli olduklarını göstermelisiniz. Örneğin, tüm ürünleriniz için makul bir fiyatlandırma sağlayabilir veya tüm siparişlerde ücretsiz gönderim sağlayabilirsiniz. Ayrıca, tüm satın alma süreci basit ve hızlı olmalıdır. Müşteriler, alışveriş yaparken zorlanmak veya uzun süreler harcamak istemez. Tüketicilerinize takdirinizi göstermenin başka bir yolu onlara mükemmel müşteri hizmeti sunmaktır. Şirketinizle etkileşime giren kişilerin şirket hakkında olumlu bir izlenime sahip olup olmadığını kontrol edin.

Arama Motoru Optimizasyonunuzu Artırın

Arama motoru optimizasyonu (SEO), pazarlamanın kritik bir bileşeni olmaya devam ediyor. Müşteriler, anahtar kelime aramaları yoluyla ürünlerinizi veya hizmetlerinizi bulurlar. Web sitenizin ve hizmetlerinizin hangi anahtar kelimeler ile ilgili olduğunu anlamak için kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Ürününüz veya hizmetinizle alakalı olan doğru anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini web sitenizde kullandığınızdan emin olun. Anahtar kelime araştırması aynı zamanda, web siteniz için arama motoru sonuç sayfalarında daha yüksek bir puan elde etmenize yardımcı olabilir.

Arama motoru optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi edinin!

Web Sitenizde Kullanıcı Yorumlarına Yer Verin

Google gibi arama motorları, kullanıcı inceleme ve yorumlarını arama algoritması geliştirmelerinde önemli bir bileşen olarak görmektedir. Çevrimiçi tüketici ürün incelemelerini web sitenize dahil ederek hem diğer kullanıcıların güvenini kazanabilir hem de arama sonuçlarındaki yerinizi üst sıralara taşıyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu