SEO

SEO Danışmanı Nedir? Profesyonel SEO Danışmanı Neler Yapar?

İşletmenizin dijital güç kazanmasını istiyorsanız bir SEO danışmanıyla çalışma vakti gelmiş olabilir. SEO danışmanı, web sitenizin arama motorlarında görünür olması ve kullanıcıların sorunsuz bir web deneyimi yaşaması için birçok parametreyi dikkate alır. Sitenizi sürekli iyileştirmeye devam eder ve satışlarınızı artırma konusunda uzman bir yol haritası belirlenir. Peki, bir SEO danışmanı bunları nasıl başarır? Hazırsanız, içeriği incelemeye devam edin!

SEO Danışmanı Nedir?

SEO danışmanı web sitenizin site içi, site dışı ve teknik SEO yönlerini analiz eder, eksik ve güçlü yanları belirler, rapor sunar ve gerekli iyileştirmeleri yapar. Aynı zamanda SEO danışmanları bir rehber olarak görev yapabilir veya doğrudan sitenizdeki eksikleri tamamlar. Burada karar merci siz olursunuz.

SEO danışmanına sitenizle ilgili eksikleri sorarak yol haritası çizmesini mi istersiniz? Yoksa eksikleri analiz ettikten sonra gerekli optimizasyonları tamamlamasını mı talep edersiniz?

Ahrefs tarafından yapılan bir araştırmaya göre SEO çalışmalarının, sosyal medya yönlendirmeleri ve çalışmalarına oranla %1000+ daha fazla trafik çektiği kanıtlanmıştır. Bu nedenle web siteleri için SEO bir tercih değil, zorunluluk halini aldı.

Neden SEO Danışmanı ile Çalışmalıyım?

SEO-danışmanı-ile-çalışmanın-web-siteye-katkısı

Web sitenizin arama motoru sonuç sayfasında ilk sıralarda yer almasını istiyorsanız SEO danışmanı ile çalışmalısınız. Ancak tüm süreç elbette bununla sınırlı değil. Profesyonel SEO uzmanı ile çalışarak aşağıdaki avantajlara sahip olursunuz:

  • Sektör ve rakip analiziyle sitenizde olması/olmaması gereken düzenlemeleri yapar,
  • Sitenizde yer alan hataları tespit eder, temizler veya optimizasyon çalışmalarını yürütür,
  • Arama motoru botları tarafından onaylanmayan SEO çalışmalarını iyileştirir,
  • Kullanıcılara sorunsuz bir web deneyimi sağlar ve aradıklarını bulmaları kolaylaşır,
  • Hizmet verdiğiniz alanla ilgili yapılan arama sorgularında üst sıralarda görünmenizi sağlar,
  • İçerik stratejisini planlayarak arama motoru ve kullanıcılara kaliteli içerikler sunmanıza yardımcı olur,
  • Site istatistiklerini ve analizlerini inceleyerek iyileştirme çalışmalarını sürdürür,
  • Aylık, üç aylık veya yıllık olarak rapor düzenleyerek sitenizdeki optimizasyonları bildirir,
  • Anahtar kelimelerinizi belirler,
  • Ücretli ve ücretsiz SEO araçlarıyla sitenizi takip eder,
  • Gerekli kodlama ve programlama çalışmalarını yapar.

SEO Danışmanının Görevleri Nelerdir?

SEO danışmanları, web sitenizi üç başlıkta ele alır ve analiz eder: site içi SEO, site dışı SEO ve teknik SEO. Her bir başlık sitenizin kullanıcılar ve arama motorları tarafından değerli görülmesini sağlar. Aynı zamanda arama motoru sonuç sayfasında sektörünüzle ilgili aramalarda üst sıralarda yer almanız için optimizasyon süreçlerini yönetir.

Arama motoru sonuç sayfasında üst sıralarda yer alarak satışlarınızı ve marka bilinirliğinizi artırabilir; potansiyel müşterilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

SEO danışmanları siteniz için şu çalışmaları gerçekleştirir:

Site İçi SEO Çalışmaları

SEO danışmanları site içi SEO ile web sitenizin kullanıcılara kolay bir gezinme deneyimi sunmasını sağlarken arama motoru kurallarına uygun optimizasyonlar gerçekleştirir. Başarılı bir SEO danışmanı kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüz tasarımı gibi konulara dikkat edecektir.

Temel anlamda site içi SEO çalışmaları aşağıdaki konuları kapsar:

  • Anahtar kelime analizi,
  • Dahili bağlantı yapısı optimizasyonu,
  • Site hızı kontrolü,
  • Mobil uyumluluk,
  • Menü yapısı optimizasyonu,
  • Meta açıklamasının düzenlenmesi,
  • Başlık etiketlerinin optimizasyonu,
  • İçerik stratejisinin belirlenmesi,
  • Site haritasının oluşturulması ve gerekli optimizasyonların tamamlanması,
  • Altyapı yazılımının iyileştirilmesi,
  • Görsel optimizasyonu,
  • Anahtar kelime yoğunluğu.

SEO danışmanları, web sitenizin arama motoru dostu olarak görünmesi için algoritma güncellemelerini takip etmelidir. Örneğin, geçtiğimiz yıllarda sıklıkla kullanılan anahtar kelime doldurma günümüzde geçersiz bir teknik halini almıştır.

Site Dışı SEO

SEO danışmanları site dışı SEO veya diğer ismiyle Off – Page SEO çalışmalarıyla web sitenizin alanında güvenilir ve yetkin olduğunu ispatlar. Aynı zamanda sıralamanızı yükseltmek için de site dışı SEO çalışmalarının tamamlanması gerekir.

Site dışı SEO çalışmaları kaliteli backlink ve sosyal medya yönlendirmelerini kapsar. Aynı zamanda sitenin popüler ve güvenilir bir konuma gelmesi için dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilir.

SEO danışmanları site dışı SEO uygulamalarında farklı prosedürlere sahiptir. Örneğin, birçok SEO uzmanı rakip analizini ayrı bir başlıkta incelerken bazı SEO uzmanları rakip ve sektör analizini site dışı SEO çalışmalarına dahil eder.

SEO rakip analizi hakkında daha fazla bilgi edinin!

Teknik SEO

SEO danışmanları teknik SEO çalışmalarıyla web sitenizin arama motoru botları tarafından sorunsuz taranmasını sağlar. Bu sayede siteniz kullanıcılar tarafından fark edilir hale gelir ve sıralamanız yükselir. Bununla birlikte site altyapısını güçlendirmek için teknik SEO kurallarına uyum sağlanması gerekir.

Teknik SEO ile sitenizde yapılabilecek çalışmalar:

  • txt dosyası optimizasyonu,
  • Site hızını yavaşlatan kodların ve eklentilerin temizlenmesi,
  • Breadcrumb kullanımı veya düzenlenmesi,
  • URL kontrolü ve 404 yönlendirmeleri,
  • SSL sertifikası ve güvenliğin sağlanması,
  • Yinelenen içeriklerin tespiti ve düzenlenmesi.

SEO uzmanları, yerel SEO ve sesli arama optimizasyonu analizi sonrasında sitenizin hedefleri doğrultusunda bu çalışmaları da gerçekleştirebilir. Profesyonel SEO danışmanı web sitenizi işlevsel ve dinamik bir seviyeye taşır.

SEO Danışmanı ile Çalışırken Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO-danışmanı-seçiminde-dikkat-edilmesi-gerekenler

SEO danışmanları web sitenizin kusursuz olmasını sağlamak için birçok parametreyi dikkate alır. En önemli konu ise arama motoru kurallarına uyum sağlamak ve sitenin geleceğini güvenle inşa etmektir. Bununla birlikte SEO çalışmalarına duyulan yoğun ilgi sektörde yanlış uygulamaları sürdüren kişilerin sayısını da artırmıştır.

Profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti alırken birkaç konuya dikkat etmeniz sitenizin geleceğini doğrudan etkiler. Arama motoru sonuç sayfasında 1. Sıraya çıkacağınızı belirten SEO danışmanlarıyla çalışmamalısınız. Google, sıralama için 200’ü aşkın faktör kullanır, bu nedenle birinci sıraya çıkacağınızı SEO uzmanı bilemez. Profesyonel SEO uzmanları, sizi sıralamada üst sıralara taşır ancak herhangi bir sayı belirtmesi doğru değildir.

Amatör SEO danışmanlarının en sık yaptığı hatalardan biri de anahtar kelime doldurmak ve backlink satın almaktır. Bu sonuç, sıralamanızı kısa süreli yükseltebilir ancak Google’ın bunu fark etmesi uzun sürmeyecektir. Fark edilmesi halinde siteniz tamamen kapanabilir.

SEO danışmanlığı hizmeti sunan profesyonel kişiler, anlaşmanıza bağlı olarak aylık veya üç aylık rapor sunar. İşinin ehli olmayan ve deneyimsiz SEO ajansları veya uzmanlarıysa rapor sunma konusunda beklentinizi karşılamayacaktır.

SEO Danışmanlığı Ücretleri Nedir?

SEO danışmanlığı ücretleri birçok faktöre göre farklılık gösterir. Sitenin hizmet verdiği alan, altyapı, sitenin günümüzdeki durumu ve gelecek hedefleri vb. birçok konu SEO danışmanı ücretlerinin değişmesine sebep olur.

SEO hakkında daha fazlasını keşfedin!

Her site için SEO danışmanlığı ücretleri farklıdır. Bu nedenle birkaç farklı SEO uzmanıyla görüşerek fiyat, yapılacak optimizasyonlar, sözleşme vb. konularda bilgi sahibi olmanız gerekir.

SEO Danışmanı Hakkında Merak Edilenler

SEO danışmanı veya SEO uzmanı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Aşağıda en çok merak edilen sorular ve cevapları yer alıyor. Ayrıca profesyonel SEO danışmanlığı için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

SEO danışmanı ne yapar?

SEO danışmanı, arama motoru kuralları doğrultusunda web sitenizin görünür hale gelmesini sağlar. Başarılı bir SEO danışmanı, arama motoru sonuçlarında ilk sayfada görünmeniz için çalışmalar yürütür.

SEO çalışmaları ne kadar sürer?

SEO, kısa vadeli bir çalışma değildir ve arama motoru kuralları doğrultusunda güncellenmesi gerekir. Aynı zamanda web site sahiplerinin dijital hedefleri SEO çalışmalarının süresini etkileyecektir.

SEO uzmanı nasıl olunur?

SEO uzmanı olmak için arama motoruyla ilgili optimizasyon ve pazarlama çalışmalarını bilmek; sektör ve rakip analizi yapabilmek ve amaca uygun SEO araçlarını kullanmak gerekir. Aynı zamanda SEO uzmanlığı eğitimi alınabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu