Sosyal Medya

Instagram’da Mavi Tik Alma Yöntemleri Nelerdir?

Instagram, basit bir fotoğraf paylaşım sosyal medya sitesinden çok daha fazlasıdır. Aylık olarak milyarlarca aktif kullanıcısı olan bu platform aynı zamanda şirketinizi veya sunduğunuz hizmetleri insanlara duyurmanıza olanak sağlar. Son yıllarda platform, içerik üreticilerinin, şirket sahiplerinin ve pazarlamacıların Instagram üzerinden ürünlerini ve hizmetlerini sergilemeleri için fırsat yelpazesini genişletti. Instagram’da mavi tik işareti, sitedeki görünürlüğünüzü artırarak şirketinizi ya da dijital kitlenizi genişletmek için daha da fazla seçeneğin kapısını açıyor. Ancak, Instagram üzerinde mavi tik almakla ilgili bazı kısıtlamalar vardır.

Instagram’da Mavi Tik Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?

Instagram hesabınızda mavi tik işaretinin bulunması, platformda ilgilenilen biri olarak kabul edildiğiniz anlamına gelir. Mavi Tik, sosyal medya platformuna göre bir hesabın “tanınmış, yaygın olarak aranan bir kişiyi, markayı veya kurumu temsil ettiğini” gösterir.

Instagram’ın mavi tik uygulamasının amacı yasal bir hesap takip ettiğinizi size bildirmektir. Takip ettiğiniz hesap bir hayran hesabı veya sahte bir hesap değildir.

Instagram’da Mavi Tik İşaretinin Avantajları

instagram-mavi-tik-avantajları-nelerdir

Instagram mavi tik uygulamasının sayısız faydası vardır ve bunlardan bazıları aşağıda gibidir:

  • Mavi tik, şirketinizin veya sunduğunuz hizmetin kaliteli olduğunu gösterir.
  • Mavi Tik marka görünürlüğünüzü ve takipçi sayınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Markanızı taklitçilere karşı korumak için etkili bir yaklaşımdır.
  • Markanız ve müşterileriniz arasında var olan güven seviyesini yükseltir.
  • Doğrulanmış Instagram profillerine sahip influencerlar veya pazarlamacılar, markalara diğerlerinden daha çekici gelmektedir.
  • Mavi tik, arama sonuçlarında bulunmanızı kolaylaştırır.

Normal Bir Kullanıcının Instagram’da Mavi Tik Alması Mümkün Müdür?

Bu oldukça sık sorulan bir sorudur ve cevabı “normal insan” tanımınıza bağlıdır. Instagram hesabınızın mavi tik alması için öncelikle gerçek bir kişi tarafından kullanılmalıdır.

Instagram’ın mavi tike yönelik diğer birkaç standartı aşağıdaki gibidir:

  • Platformun Hizmet Şartlarına ve Topluluk Kurallarına uyulmalıdır.
  • Gerçek bir kişi, kayıtlı işletme veya başka bir gerçek tüzel kişilik temsil edilmelidir.
  • Bireyin veya işletmenin benzersiz olması gerekmektedir. Instagram, genel ilgi alanına giren hesapları doğrulamaz. Örneğin “doğaaktiviteleri” adlı bir hesabın mavi tik alması oldukça zordur.
  • Hesabınız herkese açık hale getirilmeli, bir biyografi ve bir profil fotoğrafı içermelidir.
  • Hesabınız, Google’da sıkça aranan tanınmış bir kişiyi, markayı veya kuruluşu temsil etmelidir.

Instagram’da Mavi Tik İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Yukarıda belirtilen gereksinimleri karşıladığınızı düşünüyorsanız, mavi tik alıp almayacağınızı öğrenmek için bu adımları izlemelisiniz:

  • Instagram’a erişmek için uygulamayı başlatın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Ayarlar menüsüne gidin.
  • Açılır menüden “Hesap” ve ardından “Doğrulama İste”yi seçin.
  • Formu eksiksiz doldurun ve gerekirse geçerli bir resmi kimlik formu (ehliyet, fotoğraflı kimlik, pasaport veya resmi iş belgeleri) yükleyin.

Instagram reklam verme rehberini keşfedin!

Mavi Tık Alma Yöntemleri Nelerdir ve Mavi Tık Alma Şansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Mavi tik almak çok basit bir işlem olmasa da Instagram hesabınızı doğru yöneterek, hesabınızın doğrulanmasını ve mavi tık almasını sağlayabilirsiniz.

  1. Instagram’ın Hizmet Koşullarına ve Topluluk Kurallarına uyduğunuzdan emin olun: Instagram, hüküm ve koşullarına uymadığınız ve talimatlarını izlemediğiniz sürece hesabınızı doğrulamaz. Genel olarak bu koşul ve kurallara göre;
  • Sosyal medyada asla beğeni, yorum veya takipçi satın almamalı veya satmamalısınız.
  • Yalnızca kendi oluşturduğunuz veya yayınlamanıza izin verilen şeyleri paylaşmalısınız.
  • Başkalarına karşı saygılı davranmalısınız.
  1. Kendinizi haber değeri haline getirin: Instagram hesaplarının çoğunluğunun doğrulanmasını engelleyecek kriter budur. Hesap doğrulama, kullanıcıları hesabın meşru olduğu konusunda bilgilendirmek için kullanıldığından, işletme, marka veya kişi bir şekilde iyi biliniyor olmalıdır.
  2. Takipçi sayınızı artırın: Basit gibi görünse de Instagram hesabınızı büyütmek başlı başına bir iş olabilir. Nihai amacınız Instagram’da doğrulanmak olduğundan, platforma önemli zaman ayırmanız, takipçilerinizle etkileşim kurmanız, bir topluluk geliştirmeniz ve takipçilerinizi büyütmeniz gerekecektir. Her yoruma yanıt verin, gönderilerinizin popüler sosyal medya hesaplarında yayınlanması için markalarla iş birliği yapın ve kalabalığın arasından sıyrılan içerikler oluşturun.
  3. Önemli konular hakkında paylaşım yapın: Instagram son zamanlarda, fotoğrafların ve tek cümlelik yorumların paylaşıldığı bir platformdan çok daha fazlası haline geldi. Instagram hesabınızın fark edilmesi için, sohbeti ve zaman zaman yapıcı çatışmaları teşvik ederek insanları düşündürmeye istekli olmalısınız. Bu sayede farklı kitlelerden takipçilere sahip olabilirsiniz.
  4. Kendiniz olun ve kalabalığın arasından sıyrılın: Özgün ve benzersiz olmak Instagram’da doğrulanmanın temel ön koşullarından biridir. Takipçilerinizin ilgisini çeken benzersiz içerikler yayınlıyorsanız, Instagram’da mavi tik alma şansınız daha yüksek olur. Sizi platformda aktif olan milyonlarca diğer Instagram kullanıcısından neyin ayırdığını düşünün ve bunun üzerine ilerleyin.
  5. Platformda aktif olun: Instagram’da doğrulanmış hesaplarda göreceğiniz en çarpıcı ortak özelliklerden biri, hepsinin platformda oldukça aktif olmasıdır. Sadece tutarlı bir şekilde güncelleme yapmakla kalmaz, aynı zamanda kitleleriyle aktif olarak etkileşime girerler, Instagram’da doğrulanmak istiyorsanız, düzenli olarak içerik yayınlamaya başlamalı ve takipçilerinizle daha aktif bir şekilde etkileşim kurmalısınız.
  6. Diğer platformlarda görünürlüğünüzü artırın: Başka bir sosyal medya sitesinde ya da platformda uzun süredir bulunduysanız ve bu sitelerde doğrulanmış bir hesabınız varsa, Instagram’da mavi tik alma şansınız artar. Bu sayede Instagram’a sosyal medya platformlarında başarılı olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Mavi Tik Almak İçin Kaç Takipçi Gereklidir?

instagram-mavi-tik-için-kaç-takipçi-gerekir

Instagram, mavi tik alabilmek için sahip olunması gereken minimum takipçi sayısı belirtmemiştir. Mavi tık verilirken kullanıcının takipçi sayısı dikkate alınmaz ve kullanıcıların Instagram’da doğrulanabilmeleri için belirli sayıda takipçi toplamalarına gerek yoktur.

Ancak bir Instagram hesabı mavi tik aldığında, takipçi sayısını, çok daha kısa sürede artırma şansına sahip olur. Bu nedenle herkes Instagram hesabının doğrulanmasını ister. Az takipçisi olan yeni kayıtlı kullanıcılar bile belirli bir süre geçtiğinde Instagram doğrulaması ve mavi tık alabilir.

Mavi tik hakkında daha fazla bilgi edinin!

Instagram’da Doğrulanmak Ne Kadar Sürer?

Instagram’da doğrulanmanın ne kadar süreceği konusunda kesin bir cevap yoktur. Genelde başvuruda bulunduktan üç ila dört gün sonra Instagram uyarılarınızı kontrol etmeye başlamanız önerilir. Yine de bu kesin bir süre değildir. Hesabınızız doğrulanması daha uzun veya daha kısa sürebilir. Başvurunuzun reddedilmesi durumunda 30 gün içinde başvurunuzu yeniden gönderebilirsiniz. Ancak, Instagram hesabınızı doğrulamak için tekrar başvurduğunuzda hesabınızı Instagram’ın mavi tik gerekliliklerine göre geliştirdiğinizden emin olmalısınız.

Mavi Tik Alamazsanız Ne Yapmalısınız?

Yukarıda özetlenen tüm adımları izleseniz bile, Instagram’ın mavi tık başvurunuzu reddetme olasılığı vardır. Böyle bir durumda aşağıdaki adımları izleyerek tekrar mavi tik için başvuru yapabilirsiniz:

  • Mavi tik gereksinimlerine sahip olup olmadığınızı tekrar gözden geçirin.
  • Bir şirket sahibi iseniz yasal bir şirket olduğunuzu gösteren bir iş belgesine sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Oluşturmuş olabileceğiniz önceki hesapları kaldırdığınızdan veya sildiğinizden emin olun.
  • Profilinizin eksiksizlik düzeyini, halihazırda doğrulanmış kişilerinkiyle karşılaştırın.

Instagram’da mavi tik almak, hesabınız için önemli bir başarıdır. Bu tik hesabınızın takip edilmeye ve etkileşim kurmaya değer olduğunu gösterir. Bununla birlikte, hesabınız doğrulanmış olsun veya olmasın, e-ticaret mağazanıza trafik yönlendirerek, bir Instagram mağazası kurarak, bir marka ortağı olarak da Instagram’da başarılı bir hesap haline gelebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu