Dijital Pazarlama

Takip Edilmesi Gereken En Güncel Dijital Pazarlama Trendleri Nelerdir?

Dijital pazarlamada rekabette bir adım önde olmak temel endüstri taktiklerini öğrenmek ve kullanmaktan daha fazlasını gerektirir. Hedef kitlenizin her üyesi gibi dijital dünya da sürekli geliştiğinden, dijital pazarlamada başarıya ulaşmak için en son trendleri takip etmek çok önemlidir. Dijital pazarlama trendleri marka değerinizi arttırırken müşterilerinize en etkili şekilde ulaşmanızı sağlar.

Pazarlama endüstrisindeki trendler, moda, teknoloji ve popüler kültür dünyalarında olduğu kadar hızlı bir şekilde değişebilir. Ancak rekabette bir adım önde olmak oldukça basittir. Dünyanın her yerindeki pazarlama uzmanları, daha önceki pazarlama tekniklerine bakarak ve güncel gelişmeleri takip ederek, birçok sektörde başarıya ulaşabilir. Bu yüzden sizler için en güncel dijital pazarlama trendlerini derledik.

Kısa Videolar

TikTok, durum güncellemelerinden ve resim paylaşımlarından daha popüler hale gelen kısa video yayınları ile sosyal medyayı tamamen değiştirdi. Bu yüzden Instagram Reels’ı, Youtube ise Short adını verdiği kısa video paylaşma özelliklerini kullanıcılarına sundu.

İster yeni bir dans öğreniyor olun, ister bir şeyler öğrenmek isteyin, kısa mesajlar veya ilgi çekici materyaller, günümüzün hızlı bilgi tüketimi dünyasında çok önemlidir. Bu kısa videolar sayesinde, akıllı telefonu olan herkes birkaç dakika içinde, birçok bilgiye ve içeriğe ulaşabilir. Bunun da ötesinde, bu kısa, ilgi çekici video içeriklerinin daha doğal ve içten olduğuna dair bir kanı bulunmaktadır. Dijital pazarlama araçlarınıza henüz kısa videoları eklemediyseniz, en önemli dijital pazarlama trendlerinin birinden uzak kalmışsınız demektir.

Gerçek Bir Hikâye Anlatın

dijital-pazarlama-trendlleri-ve-marka-hikayeleri

Pazarlama söz konusu olduğunda, hikâye anlatımı her zaman önemlidir. Mevcut bir ortamda ürününüzü pazarlayabilmeniz için, müşterilerin, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin rakipleriniz tarafından sağlananlardan daha iyi olduğuna inanmalıdır. Bunu elde etmek günümüz şartlarında oldukça zordur çünkü aynı işi veya hizmeti sunun birçok marka vardır.

Müşterilere ürünlerinizin yararlarını veya neden rakiplerden daha üstün olduğunuzu anlatmak yerine, ürününüzün veya hizmetinizin belirli bir sorunu nasıl çözdüğünü hikayeler ve müşteri referansları aracılığıyla gösterin. Yani pazarlamanızın vurgusunu hikâye anlatımına kaydırın.

Chatbotlar

Chatbotlar, en önemli dijital pazarlama trendlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Müşteriler ve site ziyaretçileri, yapay zekâ tarafından desteklenen anlık mesajlaşmayı kullanarak kolaylıkla markanızla iletişim kurabilirler. İşletmeler, tüketicileriyle daha etkili iletişim kurmak için sohbet robotlarının kullanımından yararlanmalıdır. Web sitesini aynı anda görüntüleyen çok sayıda insan olduğu için, yüzlerce kullanıcıya cevap verebilecek bu teknoloji hem marka için hem de kullanıcılar için çok avantajlıdır. Müşteri desteği haftanın yedi günü, günde 24 saat mevcuttur ve sohbet robotları aracılığıyla isteklere ve kolay sorulara hızlı çözümler sağlanır.

Bununla birlikte günümüzde birçok kişi markalarla veya şirketlerle bağlantı kurmak için chatbot kullanmayı tercih ediyor. Sanal yardım, hızlı müşteri hizmeti sunarak işletmelerin tekrarlayan basit görevlerden kurtulmasına ve çabalarını daha önemli sorumluluklara adamasına olanak tanır.

Müşteri sadakatini arttırmak için en iyi ipuçlarını keşfedin!

Otomatik ve Kişiselleştirilmiş E-posta Pazarlaması

Adından da anlaşılacağı gibi, otomatik e-posta pazarlaması, tüketicilerinize düzenli olarak e-posta göndermeyi içerir. Dijital pazarlama söz konusu olduğunda, e-postalar her zaman güvenilir bir yol olmuştur. Tüketicilerinizle iletişim kurmak ve onları işletmenizin elde ettiği başarılar veya yaklaşan satışlar hakkında bilgilendirmek için promosyon e-postalarını kullanmak, oldukça faydalı bir yaklaşımdır.

Ancak, toplu e-posta stratejilerinin yaygın olarak kullanılmasının bir sonucu olarak, kullanıcıların çoğu promosyon e-postalarına yanıt vermeyi bırakmıştır. Kişiselleştirilmiş e-postalar, ilgisiz bir tüketicinin dikkatini yeniden kazanmak ve genel olarak çok daha sadık bir müşteri tabanı oluşturmak için iyi bir yöntemdir.

Global Reklamlar

Artık her firma dijital pazarlama sayesinde dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ulaşma yeteneğine sahip. Şirketler ve markalar birçok ülkede aynı anda reklam verebilir, dünya çapındaki kitlelere ulaşabilir. Bu, hedef kitlenizi düşük bir maliyetle büyütmenize olanak tanıdığı için şu anda en popüler dijital pazarlama trendlerinden biridir. Hatta bazı ülkelerde kendi ülkenizdekinden çok daha düşük bir maliyetle reklam yayınlayabilirsiniz.

Güvenlik

Kullanıcılar hızla artan siber saldırılar yüzünden kendilerini dijital ortamlarda güvende hissetmek istemektedirler. Dolayısıyla kullanıcılarınızın markanızla veya şirketinizle ilgili herhangi bir etkileşimde kendilerini güvende hissetmeleri gerekir. Kişisel bilgilerin korunması kuşkusuz önemlidir, ancak web sitelerinizin ve alışveriş ara yüzlerinizin genel güvenliği de bir o kadar önemlidir.

Yeni bir web sitesini görüntülerken, çevrimiçi kullanıcılar sitenin güvenli olup olmadığına saniyeler içinde karar verirler. Yüksek siteden çıkma oranları, yalnızca şirketinizin kârlılığı için değil, aynı zamanda Google sıralamanız için de zararlıdır.

Kullanıcılarınızın görebileceği, göze çarpan bir yerde saygın bir güvenlik ibaresi sergileyin. Ayrıca sade tasarımlar ve hızlı sayfa yükleme süreleri, web sitesi ziyaretçilerine güven aşılamaya yardımcı olur.

Dijital güvenlik hakkında daha fazla bilgi edinin!

Sesli Arama

dijital-pazarlama-trendleri-sesli-arama

Kullanıcılar, bilgi bulma aracı olarak metin araması yerine sesli aramayı giderek daha fazla tercih ediyor. Bunun nedeni Siri, Alexa ve Cortana gibi bunu mümkün kılan yazılımların şu anda son derece düşük bir hata oranına sahip olmasıdır. Sesli aramaya uygun çalışan markalar, içeriklerinin her türlü arama yoluyla keşfedilebilir olduğundan emin olacak ve kitlelerini genişleteceklerdir.

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerikler

Kullanıcı incelemeleri belki de internette bulunan itibarlı içerik türlerinden biridir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler, referanslardan yorumlara, sosyal medya makalelerine ve blog gönderilerine kadar her şeyi kapsar. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, daha fazla güvene ve daha yüksek trafik oranlarına yol açar. İnsanları sosyal medya profillerinde sizinle ilgili değerlendirmeler yayınlamaya teşvik ederseniz, otomatik olarak daha fazla kullanıcının ilgisini çekebilirsiniz.

Yapay Zekâ

Son zamanlarda, yapay zekadaki iyileştirmeler, daha sezgisel raporlama, site trafiği izleme gibi yaygın pazarlama etkinliklerinin otomasyonunun iyileştirilmesini sağladı.  Yapay zekâ teknolojisi ilerledikçe, markalar operasyonları ve kampanyaları otomatikleştirmenin ötesine geçerek müşterilerin gelecekte ne isteyebileceğini tahmin eder bir hale gelebilir. Yapay zekâ, insanların kendi başına başarabileceğinden daha fazla veriyi daha hızlı değerlendirme gücüne sahiptir. Sonuç olarak, tüketicilerin satın alma geçmişini ve davranış kalıplarını değerlendirmek için mevcut olan muazzam veri setinden faydalanabilmektedir.

Müşterinizin bir sonraki hamlesini tahmin etmek için yapay zekayı kullandığınızda, onlara ihtiyaç duydukları ürünü veya hizmeti tam da istedikleri anda sunabilirsiniz. Bu tür bir hedefleme, yüksek trafik oranlarının yanı sıra, istilacı olmadan veya gereksiz hedeflenmiş bilgilerle aşırı yüklemeden müşterilerinizi ve taleplerini anladığınız izlenimi ile sonuçlanacaktır.

Bir Trendin Sizin İçin İyi Olup Olmadığını Belirlemenin En İyi Yolu Nedir?

Her trend sizin için kullanışlı ve karlı olmayabilir. Trendler, hangi kitleyi hedeflemek istediğinize, pazarlamaya ne kadar para harcayabileceğinize, hangi sektörde olduğunuza, işinizin ne kadar büyük olduğuna, B2C veya B2B organizasyonu olup olmadığınıza ve benzerine bağlıdır. Mevcut araçlarınızın iyi performans göstermesi durumunda, en son trendler ile şirketinizin standart yaklaşımı arasında kararsız kalmanız olasıdır. Dijital pazarlamada başarılı olmak istiyorsanız, denenmiş ve test edilmiş stratejilerinizi geliştirirken aynı zamanda kuruluşunuzda bir yenilik ve özgünlük kültürü geliştirmeniz çok önemlidir. Bu sayede sizin için en uygun teknik kombinasyonunu oluşturabilirsiniz.

Dijital Pazarlamanın Geleceği Nasıl Olacak?

Dijital pazarlamanın geleceği günümüzde de olduğu gibi oldukça parlak ve imkanlar ile dolu olacaktır. Teknolojide devam eden gelişmelerin bir sonucu olarak, dijital pazarlama alanı katlanarak büyümeye devam ediyor. Dijital pazarlamayı operasyonlarınıza dahil etmeyi tercih etmiyor olsanız bile, gelecekte bu bir tercihten ziyade gereksinim olabilir. Bu yüzden dijital pazarlama trendlerini güncel olarak takip etmek ve pazarladığınız ürüne entegre etmek, yarışta önde olmanızı sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu