Sosyal Medya

10 Adımda Twitter Hesabını “Mavi Tik” Onaylı Yapma Rehberi

Twitter, büyük ilgi gören ‘’mavi tik’’ onaylanmış hesap sistemini artık tüm kullanıcılarının erişimine sunacağını açıkladı. Fakat Twitter dünyasına kabul edilmek için yinede yerine getirmeniz gereken bir çok adım var.

Neyse ki Katy Perry’nin popüler olması için yada Kanye West’in üst düzeyde gizli kalması için ödediği kadar vergi ödemek yok. İşte size ‘’mavi tik’’ onaylanmış hesap statüsüne ulaşmak için ihtiyacınız olan kolay bir rehber;

Onaylanmış Hesap Ne Anlama Gelir?

Kullanıcılar, Twitter hesabınıza aşağıdaki anlamları yükler:

  • Kamu yararına
  • Gerçeğe dayanan (aslına uygun)

Başta asıl amacı kullanıcıların asıl ünlülerle sayısız taklitçileri ve sahte hesaplarını ayırt etmelerine yardım etmesini sağlamaktı. Fakat kısa bir süre sonra herhangi bir yüksek profilli kullanıcıların, herhangi bir ilgi alanına özgün tweetlerini ayırt edilebilir kılan otorite simgesi olarak kaldı.

Aslında daha öncesinde siz onaylanmış hesap talebinde bulunamadınız, sadece sizi fark ettiklerinde onlar bunu size erişilebilir kıldı.

Yine de bu açıklama itibariyle her şey değişti.

Twitter Hesabımı Nasıl Doğrulayabilirim?

1) Öncelikle hesabınızın şahsen kamu yararına olup olmadığını belirlemeniz gerekecek. Bu bir takım öz eleştiri ve bazı acı gerçekleri ortaya çıkarabilir. Eğer çevrimiçi paylaşımlara düzenli olarak katkıda bulunuyorsanız ve diğer orijinal çevrimiçi kanallar ile bağlantı kurarak kimliğinizi doğrulayabiliyorsanız bir şansınız var demektir.

2) Bilgisayardan Twitter’da oturum açın, profil sayfanıza gidin ve ‘’profilimi düzenle’’ seçeneceğini tıklayın ve aşağıdaki ayrıntılı kısımları doldurduğunuzdan emin olun.

  • Adınızın ve soyadınızın ya da sahne adınızın size ait olduğundan emin olun
  • Kendi yüzünüzün bulunduğu bir profil fotoğrafı
  • Profil başlık fotoğrafı
  • Hakkında
  • Kendi internet adresiniz
  • Doğum tarihiniz

3) Değişikleri kaydedin

4) Bir sonraki adımda, profilinizin bulunduğu sayfada sağ üst köşedeki küçük profil resmine tıklayın, açılan menüde ayarlar ve gizlilik seçeneğine tıklayın.

5) Bu kısımda yapmanız gerekenler:

  • Cep telefonu numaranızı doğrulayın
  • E-posta adresinizi doğrulayın

Kayıt olurken muhtemelen e-posta adresini onaylamış olacaksınız, fakat yinede şimdi onu kontrol etmeniz en iyisi.

Cep telefonu numaranızı doğrulamak için soldaki menüden ‘’Mobil’’e gidin. Numaranızı ekleyin. Onay için telefonunuza gelen altı basamaklı kodu buraya girin.

6) Gizlilik ve güvenlik ayarlarındaki tweetlerinizi herkese açık olarak ayarlayın.

7) Buraya tıklayarak hesap doğrulama talebinizi gönderin (https://help.twitter.com/tr/managing-your-account/twitter-verified-accounts)

8) Doğrulamak istediğiniz Twitter hesabında oturum açtığınızdan emin olun

9) Sizi tanımaya yardımcı olacak en az iki internet site URL’si vermeniz gerekecektir. Ayrıca neden doğrulamaya ihtiyaç duyduğunuzu içeren 500 karakterli bir açıklamaya ihtiyacınız olacak

10) İleriyi tıklayın, detayları kontrol ettikten sonra onaylayın.

Bundan sonrası Twitter yöneticilerinden gelecek olan geri dönüşe kalıyor. Son dönemde mavi tik onaylama sistemi herkese verilmemeye başlandı yakın bir süre sonra tekrardan açılmasını bekliyoruz

Sosyal Medya hakkında daha fazla bilgi almak için blog.112dijital.com/sosyal-medya Kategorimizi inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bu güzel tavsiyeler ve yardımcı yazı için teşekkür ediyorum. Sonunda mavi tık sahibi olacağım sanırsam 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu