Dijital PazarlamaSEO

Google Trafiğinizi Nasıl Artırırsınız? En İyi Yöntemler!

Google’ın algoritması her zaman gelişmektedir, bu nedenle en son gelişmelerden haberdar olmak çok önemlidir. İleriye bakmak ve 2022’de Google sıralamanızı nasıl yükselteceğiniz konusunda size bazı yararlı ipuçları sağlamak için bu içeriği oluşturduk. Web sitenizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için Google trafiğinizi nasıl artırırsınız içeriğine göz atın!

Google Trafiğini Artıran Faktörler Nelerdir?

Google arama sıralamanız, hedef kitlenize ulaşmada ve kitlenizden aldığınız etkileşim miktarı üzerinde etkilidir. Arama sonuçları sayfasındaki konumunuz ne kadar yüksek olursa, kullanıcılar tarafından görüntülenme şansınız o kadar artar.

Hedef Kitlenizin Gereksinimlerine Odaklanın

Web tasarımından menü seçimine ve renk koordinasyonuna kadar web sitesi tasarımınızla ilgili her şeyin kullanıcının ne istediğine odaklandığından emin olmalısınız. Okunması ve anlaşılması kolay ve mobil görüntüleme için uygun olan bir web siteniz olmalıdır. Kullanıcılar, iyi bir kullanıcı deneyimine sahip oldukları sürece web sitenize geri döneceklerdir. Bu, sonuç olarak daha yüksek bir Google sıralamasıyla sonuçlanacaktır.

Web Siteniz İçin Backlink Oluşturun

google-trafiğini-nasıl-artırırsınız-backlink-profili

Backlinkler, Google’ın arama motoru optimizasyonunda en önemli kriterlerinden biridir. Ziyaretçileri web sitenize yönlendirecek olan diğer web sitelerinden gelen bu harici bağlantılar arama motorlarına, ilgili sonuçları sağlamak için iyi bir seçenek olduğunuzu gösterir. Bu da Google sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olacaktır. İşin püf noktası, daha fazla trafik elde etmek için bağlantınızı çeşitli yerlerde çok fazla kullanarak spam oluşturmadığınızdan emin olmaktır.

Web Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin

Mobil cihazlar, günümüzde tüm arama motoru sorgularının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Web siteniz mobil cihazlar için optimize edilmemişse, hedef kitlenizin önemli bir bölümünü kaybedersiniz. Tüketicilere sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için masaüstü sürümde tamamlayabildikleri herhangi bir işlemi mobil sürümde gerçekleştirebileceklerinden emin olun. Yükleme sürelerine ve genel performansa da dikkat edin. Web sitenizin yüklenmesi aşırı zaman alırsa, insanlar başka bir siteye geçebilir.

Hızınızı Optimize Edin

Web sitenizin hızı, Google’ın web sitenizi sıralarken dikkate aldığı unsurlardan biridir. Düşük bir site performansına sahip olmak, Google sıralamanız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve tüketicileri uzaklaştırabilir. Web sitenizin hızını belirlemenize yardımcı olacak birkaç ücretsiz internet aracı mevcuttur. Resim dosyalarını sıkıştırarak, sayfa içeriğini basitleştirerek ve web sitenizin barındırıcısını değerlendirerek web sitenizin hızını artırmak mümkündür.

Bir URL’ye Karar Verin ve Ona Bağlı Kalın

Web sitenizin URL’sini değiştirmek, arama sonuçlarında ne kadar iyi performans gösterdiği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Web sitenizin URL’sinde bir değişiklik yaparsanız, doğru yönlendirmeleri ayarlamadığınız sürece sitenize yönelik mevcut tüm bağlantılar çalışmayabilir. Web sitenize işaret eden bağlantılar (backlinkler), diğer web sitelerinin web sitenizi güvenilir bir bilgi kaynağı olarak gördüğünü Google’a bildirir. Bu, 2022’de Google sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız mevcut URL yapınızı korumanız gerektiğini gösterir. URL’lerinizden herhangi birini değiştirmeniz gerekiyorsa (örneğin, bir blog bölümü oluşturuyorsanız ve site içeriğinizin bir kısmını aktarmak istiyorsanız), site tasarımınıza yönlendirmeleri eklediğinizden emin olun. Bir URL değişikliği ayrıca, Google’ın sitenizi yeniden dizine eklemesi veya taraması gerekeceği anlamına gelir. Bu da biraz zaman alacaktır ve mevcut konumunuzu kaybedebileceğiniz anlamına gelebilir.

Google Analytics Kullanın

Google ücretsiz olarak sıralamanızı daha iyileştirmenize yardımcı olabilir. Web sitenizdeki yeni üye kayıtları, anahtar kelimeler, trafik trendleri, web sitenizin performansı ve çeşitli diğer özellikler bu Google Analytics ile izlenebilir. Google Analytics, Google tarafından özellikle web sitesi yöneticileri için geliştirildiğinden, 2022’de web sitenizin sıralamasını yükseltmek için en etkili tekniklerden biridir.

Google kullanıcılarının olumlu bir internet deneyimi yaşamasını ister. Bu, Google’ın kullanıcılara olumlu deneyimler sunan web sitelerine daha fazla öncelik verdiğini ve onları arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha üst sıralarda tuttuğunu gösterir. Google’a göre yükleme hızları, sitede uzun kalış süreleri veya yüksek tıklama oranları, olumlu bir kullanıcı deneyiminin göstergeleridir. Bu göstergelerin tümü, Google Analytics’te bulunabilir.

Uygun Başlık Etiketlerinden Yararlanın

Web sayfalarınızın başlık etiketlerine web sitenizin adının yanı sıra en önemli anahtar kelimelerinizi eklemeniz önerilir. Web sitenizdeki her sayfanın diğerlerinden farklı bir başlık etiketi olmalıdır. Google sıralamanızı iyileştirmek için, arama motoruna web sitesinin ne hakkında olduğunu bildirmek gerekmektedir. Başlık etiketinizin yapmak istediği şey de budur.

Google’da Trafiğin Artması ve Üst Sıralarda Yer Almak Ne Kadar Zaman Alır?

google-trafiğini-nasıl-artırırsınız-etki-süresi-ve-öneriler

Bir sayfanın belirli bir anahtar kelime veya kelime öbeği için sıralamada başarıya ulaşmasının ne kadar süreceğini belirleyen birçok unsur vardır. Bir web sitesinin iyi bir sıralamaya sahip olmasının ne kadar süreceğini kesin olarak bilemezsiniz.

Çeşitli araştırmalara göre, bir web sitesini yeni kurduysanız, Google başarılarınızı fark etmek için 3-4 ay beklemeniz gerekebilir. 6-7 ay sonra doğru yönde ilerlerseniz önemli miktarda trafik almaya başlayabilirsiniz. Google’da en üst sıralarda yer almak için bir yıldan fazla beklemeniz gerekebilir.

Bir web sitesinin Google’da sıralanması için geçen süreyle de bağlantılı olan en önemli değişkenler arasında şunlar yer alır:

Domain Yaşı

Hem eski hem de itibarlı bir web sitesinin Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması olasıdır. Bu, yeni bir web sitesinin yüksek sıralamalar elde edemeyeceği anlamına gelmez; daha ziyade, eski bir siteden daha uzun süreceğini ima eder.

Anahtar Kelime

Arama motoru sıralamanız için anahtar kelimeler konusunda seçici olmalısınız. Daha fazla trafik elde etme umuduyla popüler anahtar kelimeleri kullanırsanız, güvenebileceğiniz çok güçlü ve saygın bir web siteniz olmadıkça büyük bir başarı elde edemezsiniz. Bunun yerine düşük rekabetli anahtar kelimelere odaklanmalısınız. Ardından daha rekabetçi ve popüler anahtar kelimeler için çalışabilirsiniz. İç ve diğer web sitelerinden gelen bağlantılar, web sitenizi kademeli olarak güçlendirecek ve rekabet arttıkça daha önemli ifadeler için sıralamaya girmesini sağlayacaktır.

Site içi SEO tekniklerini keşfedin!

İçeriğin Uzunluğu

Bir konuyla ilgili ayrıntılı bir makalenin, aynı konudaki daha kısa bir makaleye göre arama sonuçlarında daha yüksek çıkma olasılığı daha yüksektir. Bu faktörün bir sonucu olarak web sitenizin sosyal medya ağlarında bahsetme (paylaşımlar ve beğeniler dahil) alma olasılığı artar. Bu da bir web sitesinin Google algoritması tarafından keşfedilmesi için gereken süreyi azaltır.

Web Sitesindeki Materyal Miktarı

Halihazırda çok sayıda yüksek kaliteli yayınlanmış makalenin veya içeriğin bulunduğu bir web sitesinde bir yazı yayınlandığında, bu yazının ve bu web sitesinin yalnızca birkaç içeriğe sahip diğer bir web sitesinden daha hızlı bir şekilde üst sıralarda yer alması olasıdır.

Orijinal İçerikler

Orijinal olmayan içeriklerin Google’da yüksek bir sıralamaya sahip olmasını beklemek gerçekçi değildir. Google özgünlüğe önem verir. Özgün olan içerikler ve web siteleri sıralamada daha hızlı bir şekilde yükselir.

SEO Kullanımı

SEO, bir web sitesinin sıralanmasının ne kadar süreceğini belirlemek için de çok önemlidir. SEO zaman alıcı bir uğraştır, ancak Google sıralamanızı yükseltmenin en hızlı yolu budur. Uygun SEO taktiklerini kullanarak trafiğinizi artırabilir ve sıralamada hızlıca yükselebilirsiniz.

SEO hakkında daha fazla bilgi edinin!

URL Yapısı ve Uzunluğu

URL’nizin uzunluğu Google sıralaması için oldukça önemlidir. URL’nizde gereksiz kelimeler ve semboller kullanmak, Google’a yanlış sinyaller verebilir, bu da sıralamanızı yükseltme hızınızı etkileyecektir. Bunun yerine anahtar kelimelerden oluşan bir URL seçin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu