SEO

SEO İpuçları: SEO için En iyi 80+ Optimizasyon Önerisi

Web sitenizin kolayca arama motorlarında ilk sayfada hatta ilk sırada yer almasının yöntemlerini arıyorsunuz değil mi? Daha fazla kendinizi yormayın.

Biz bir liste oluşturduk. SEO için en iyi 80+ optimizasyon önerisi başlıklı bu yazımızda sayfa içi optimizasyon faktörleri dışında kullanıcı deneyimi, bağlantı kurma teknikleri ve daha fazlası yer almaktadır.

Aşağıda yer alan içeriklerden detaylı bilgi almak istediğiniz bir konu olursa [email protected] mail adresini ya da yazının sonunda yer alan yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Bölüm 1: Site Düzeni ve Mimarlık

site-duzeni-ve-mimarlik-yapisi

1. İçeriğinizin Net ve Görünür Olduğundan Emin Olun

İçerikler web sayfasının açılış sayfasında net olarak görünüyor olmalıdır. En azından sayfanın başlığı ekranın üst kısmında yer almalı. Ziyaretçiler aşağıya inmek zorunda kalmadan içerikleri görebilmeli.

2. Sayfanın En Üst Kısmında Reklam Yayınlamaktan Kaçının

Görüntülü reklamcılık bir çok web sayfası için çok önemlidir fakat bunun üst konumlarda bulundurulması arama sonuçlarındaki performansınızı ciddi oranda etkilemektedir. Herhangi bir görüntülü reklamın içeriğinizi engellemediğinden emin olunuz.

3. Bir içerik Hiyerarşisi Oluşturun

İyi tasarlanmış ve organize edilmiş içerik hiyerarşisi arama motorları tarafından ödüllendirilecektir. Sayfa akışını etkili bir biçimde sunacak bir yapı her zaman için kazandıracaktır.

4. Temiz Navigasyon

Navigasyon hem kullanıcılar hem de arama motorları için kolay ve sezgisel olmalı.

5. Ücretli Bağlantılar NoFollow Etiketine Sahip Olmalı

Bu maddeye itiraz eden, kendini üstad olarak nitelendiren SEO’cu arkadaşlarımız çıkacaktır. Google ücretli bağlantıları sevmez. Bunu tespit edemez. Bu konuda algoritmalarına bağlı olarak hareket eder ve aksiyonunu alır. DoFollow etiketine sahip bağlantılarınızın fazla olması Google gözünde ücretli bağlantı aldığınızı gösterir. Bu nedenle DoFollow ve NoFollow ilişkisini iyi kurmalısınız. Ben bu konuda profesyonel destek almak istiyorum. Sitemin backlink kaynaklarının incelenmesini ve bu konuyla alakalı öneri istiyorum diyorsanız www.112dijital.com/seo adresimizi ziyaret edebilir ve ana sayfada yer alan başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Aşağıda sizin için örnek bir NoFollow etiketine sahip kod yapısı hazırladık;

<a href="http://www.siteadresi.com" rel="nofollow">Ücretli Link</a>

6. SEO Dostu URL’ler

URL’ler insanlar için okunabilir olmalı ve mantıklı bir yapıyı takip etmelidir. Hedef anahtar kelimeleri içeren kısa URL’ler (her kelime arasında – kullanılmak koşuluyla) SEO dostu URL olarak kabul edilir.

7. İletişim Bilgileri Açık Olmalı

Web sayfanızda fiziksel bir adresiniz olmalı ve ideal iletişim bilgilerine ulaşım kolay olmalıdır.

8. Gizlilik Politikası ve Hakkında Sayfaları Olmalı

Bu sayfalar hem arama motorları hem de kullanıcılar için güven verici bir etkendir.

9. Kenar Çubuğu İçeriklerini En Az Seviyeye İndirin

Web sayfanızın kenar çubuğunda yer alan bilgileri en aza indirmenin yolunu arayın. Bu kısımlara eklenen içerik ve alanların artması yinelenen içerik problemiyle karşı karşıya kalmanıza neden olacaktır. Düşünsenize bu kısım tüm sayfalarda gözüküyor.

10. Hedef Yerel SEO ise;

Hedefiniz yerel aramalarda çıkmak ise hem iç optimizasyon tarafında kullanacağınız anahtar kelimeleri hem de fiziksel adresinizi asla ihmal etmemelisiniz. İlgili lokasyona ait anahtar kelimeyi açıklama ve başlık kısmında mutlaka geçiriniz.

11. www. ya da www. Olmadan Kullanım

www. ya da www. olmadan kullanımlarda bir tanesinin erişebilir ve indekslenebilir olduğundan emin olun. Eğer her iki türlüde indeks alıyorsanız bu SEO performansınızı ciddi oranda olumsuz etkileyecektir. Bu konuda yorum kısmını kullanarak bizden destek talep edebilirsiniz. Siz değerli okuyucularımıza memnuniyetle yardımcı olacağımızı bilmenizi isteriz.

Bölüm 2: Anahtar Kelime Araştırması

anahtar-kelime-arastirmasi

12. Anahtar Kelimelerinizi Akıllıca Seçin

Anahtar kelime araştırması SEO’nun önemli bir parçası olmaya devam etmektedir. Bu konuda Google anahtar kelime planyacısı ve diğer gelişmiş anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabilirsiniz. 112 Dijital olarak önerimiz uzun kuyruklu anahtar kelimeleri araştırıp, aranma hacimlerindeki potansiyele istinaden kullanmanız yönünde olacaktır.

13. Sayfa Başına Bir Ana Kelime Seç

Her sayfanız için tek bir hedef kelimeye odaklanmalı, tek bir anahtar kelime belirlemelisiniz. Birden fazla sayfada aynı anahtar kelimeleri hedeflemekten kaçının.

14. Kullanıcı Gibi Düşünün

Bir anahtar kelimeyi araştırırken belirleyeceğiniz anahtar kelimelerin sizin ürün ya da hizmetinizle alakalı olup olmadığını göz önünde bulundurun.

15. Kullanacağınız Başlıkla Alakalı Google Sonuçlarını Kontrol Edin

allintitle: “anahtar kelime” biçiminde başlığınızı içeren bir Google araması yapın. Bu yöntemi şu an da başlığında sizin başlığınızda yer alan hedef kelimeyi kullanan web sayfalarının sayısını tespit etmek için kullanabilirsiniz.

baslik-kontrolu-google-arama-sonuclari-1024x242

16. Rakiplerinize Trafik Sağlayan Anahtar Kelimeleri Tespit Edin ve Hedefleyin

Ahrefs ya da SemRush gibi araçları kullanarak rakiplerinize trafik sağlayan anahtar kelimeleri tespit edebilirsiniz. Rakiplerinizin trafik aldığı kelimelerin trafik yüzdesinide baz alarak stratejiler geliştirebilirsiniz.

17. Sıralamalarınızı İzleyin

Yine Ahrefs ve SemRush benzeri araçlarla sitenize trafik sağlayan ya da sağlayacak olan anahtar kelimelerin sıralama takibini gerçekleştirebilirsiniz. Ahrefs tracker ile zamansal takip yapabilirsiniz. Bu sayede anahtar kelimelerinizin daha önceki ve şimdiki konumunu analiz edebilirsiniz.

18. Tıklama Oranlarını Takip Edin

Bir anahtar kelimede çok güzel konumlarda yer alıyorsunuz peki ya ziyaretçi sayısı? Asıl önemli olan konu bu. Trafik getirecek anahtar kelimelere yönelmek daha mantıklı. Bu konuda izleme yapabileceğiniz bir araç var. Google Arama Konsolu eski adıyla Google Webmaster Tools ile bu izlenimleri yapabilirsiniz. Sol tarafta yer alan menülerden Arama Trafiği > Search Analytics seçeneklerini seçip değerlendirme yapabilirsiniz.

search-console-tiklama-orani-1024x633

Tıklama oranını genellikle açıklama (description) kısmında yapılacak değişiklikler artırabiliyor. Bu konuda description kısmınızda kullanıcıları siteyi ziyaret ettirecek açıklama metinleri kullanarak daha fazla tıklama oranına ulaşabilirsiniz.

Bölüm 3: Meta Başlıklar

meta-basliklar

<title>Bu bir meta başlık etiketidir.</title>

19. Hedeflenen Anahtar Kelimeye Öncelik Verin

Hedeflemiş olduğunuz anahtar kelimeye başlık etiketinin ilk kısmında yer verin.

20. Başlık Uzunluğuna Dikkat Edin

Google arama motoru başlık etiketi için maksimum olarak 60 karakter sınırı belirlemiştir. 60 karakteri aşacak kullanımlarda başlık kesilecek ve belli bir bölümü okunmayacaktır. Bu bir kuraldır ve arama sonuçlarıdaki performansınızı etkileyecektir.

21. Tıklanabilir Olun

Kullanıcıları web sitenize sokacak tarzda başlıklar oluşturun. Kısacası tıklanabilir olun.

22. Markanızı Ekleyerek Rahatsız Etmeyin

Her sayfanın sonuna markanızı ekleyip kullanıcıları ve arama motorlarını rahatsız etmeyin. Google bu konuda yardımınıza yetişim zaten markanızı sık sık ekleyecek.

23. Ana Sayfayı Markanız için Optimize Edin

Ana sayfada genellikle marka içeren başlık kullanılmalı. Ana sayfayı markanız için optimize edin.

24. Kendinizi Tekrarlamayın, Kendinizi Tekrarlamayın, Kendinizi Tekrarlamayın

Sıkıcı geldi değil mi? Başlıklarda sürekli aynı kelimeleri tekrarlamayın.

Bölüm 4: Meta Açıklamaları

meta-aciklamalar

<meta name="description" content="Bu bir meta açıklamasıdır. Bu kısım web sitenizin arama motoru sonuçlarında iyileşmesini ve tıklama oranlarınızın artmasını sağlar." />

25. İçerik Satıyoruz

Meta açıklamaları arama sonuçlarındaki reklamınızdır. Yani burada kısacası içeriğinizi pazarlıyormuş gibi açıklamalar yapmalısınız. Kullanıcıların dikkatini çekmeli ve siteyi ziyaret etmelerini sağlamalı.

26. Açıklama Uzunluğuna Dikkat Edin

Açıklama kısmında 300 karakteri geçmemeye özen gösterin. Aynı başlık etiketinde olduğu gibi bu kısımda da 300 karakterden sonrası Google’da gözükmeyecektir. 300 karakter açıklama bölümü için oldukça yeterli bir sayıdır.

27. Meta Açıklamalarda Hedeflediğiniz Anahtar Kelimenizi Kullanınız

Meta açıklamalarda hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullanmak arama sonuçlarında pozitif sonuçları doğuracaktır. Google’da anahtar kelimenizle alakalı bir arama yaptığınızda açıklama kısmınızda kullandığınız kelimenin kalın olarak belirtildiğini gözlemleyebilirsiniz.

Bölüm 5: Başlık Etiketler

baslik-etiketler

28. Her Sayfanızda Benzersiz H1 Etiketi Olmalı

Web sitenizin her sayfasında benzersiz olarak yapılandırılmış bir h1 başlık etiketi olduğundan emin olunuz.

29. H1 Etiketinde Hedef Anahtar Kelimelerinize Yer Verin

H1 etiketinde hedeflediğiniz anahtar kelimelere yer verin. Hatta mümkünse bunu başlığın ilk kısımlarında konumlandırın.

30. İkincil ve LSI Anahtar Kelimeler Kullanın

İkincil ve LSI anahtar kelimeler kullanmak için iyi bir fırsatınız var. İkincil ve LSI anahtar kelimeler için içeriklerinizde h2, h3 etiketlerini kullanabilirsiniz.

Bölüm 6: İçerik

icerik

31. Hedeflenen Anahtar Kelimeyi Mümkün Oldukça Erken Kullanın

Hedeflediğiniz anahtar kelimeyi içeriğinizin ilk paragrafında geçirmeye özen gösterin. Arama motoru sonuçlarında iyileşmenize etki edecek önemli kriterler arasındadır.

32. Uzun İçerik Her Zaman İçin Sıralama Sonuçlarını Olumlu Etkiler

İçeriklerinizin uzun olması arama motoru sonuçlarını olumlu yönde etkileyecektir. Dikkat etmeniz gereken bir konu var. Sırf uzun olacak diye yazmayın. Arama motorları için değil, kullanıcılarınız için içerik oluşturun.

33. Anahtar Kelime Yoğunluğunu İhmal Etmeyin

Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Doğal olarak yazın. Hedef kelimelerinizi içeriklerinizde bir kaç kez geçirin. Abartıya kaçmayın aksi taktirde cezalandırmayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

34. LSI Anahtar Kelimeler Kullanın

LSI anahtar kelimeler anlamsal olarak ana anahtar kelime ile kesişen kelimelerdir. Bir içerik hazırlarken doğal olabilmesi adına kullanabileceğiniz bir yöntemdir.

35. İlgi Çekici Video ya da Resim Ekleyin

İçeriklerinizi ilgi çekici video ya da resimlerle zenginleştirin. Bu durum ilgili içeriğin paylaşılmasına neden olabilir. Bu da direkt olarak SEO tarafına ekstra katkı sağlar.

36. İç Bağlantı Ekle

İçeriklerinizden diğer sayfalarınıza bağlantı vermeyi ihmal etmeyin. Bunu yapmanız hem ortalama ziyaretçi süresini hemde sayfa gezinme oranını artıracaktır. Böylelikle SEO tarafına ciddi oranda katkı sağlamış olacaksınız.

37. Dış Bağlantı Ekle

İçeriklerinizden kaliteli ve otoriter sitelere bağlantılar verin. Bu duruma şaşıran kişiler olacaktır ama bunun da SEO tarafına katkısı olduğunu net olarak paylaşabilirim. Bağlantıyı yeni sekmede açılacak şekilde vermenizi öneririz.

38. Düzenli İçerik Ekleyin ve Güncel Olun

Düzenli olarak içerikler ekleyin mevcut içeriklerinizi güncelleyin. Mevcut içeriklerin güncellenmesi SEO iyileşmesine neden olacaktır.

Bölüm 7: Fazlalıkları Kırpma

fazlaliklari-kirpalim

39. Canonical URL’leri Ayarla

Benzer sayfalar için tercih edilen canonical etiketini benzer içeriğe sahip URL’ler de kullanabilirsiniz.

40. Önemsiz Sayfaların İndekslenmesini Engelle

Google arama motorunda indekslenmesini istemediğiniz sayfaları “noindex, follow” meta etiketini kullanarak engelleyebilirsiniz.

<meta name="robots" content="noindex, follow">

Bu etiketi kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Sonra tüm sayfalarınızı ya da önemli sayfalarınızı engellemeyin de.

41. Hassas Alanlara Block

Sitenizin hassas alanlarını (Örn: WordPress için Wp-Admin alanı) Google bot ve diğer tarayıcı botlarından uzak tutmak için robots.txt kullanarak bloke edebilirsiniz.

Bölüm 8: Kullanıcı Deneyimi

kullanici-deneyimi

42. Hemen Çıkma Oranını Düşürün

Çoğu web sitesi sahibi hemen çıkma oranının düşük olmasını arzular. Google hemen çıkma oranı kriterini bir sıralama faktörü olarak görmektedir. Bunu kesin ve net bilgi olarak paylaşmaktan çekinmiyoruz. Bu nedenle kullanıcıların web sayfalarınızı hemen terk etmelerini sağlayacak tüm etkenlerden arındırın. Hız problemi, kısa ve yetersiz içerikler ve daha bir çok neden…

43. Isı Haritası Takibini Kullanın

Kullanıcılarınızın seyir hareketlerini takip etmek ve web sitelerinizi buna istinaden optimize etmek için Isı haritası özelliğini kullanabilirsiniz. Bu konuda Google Analytics ya da daha farklı profesyonel araçları araştırabilir hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

44. Pop-Up Olayını En Aza İndirin

Evet kabul ediyoruz. Pop-up geri dönüşüm konusunda çok başarılı. Bu konuyu kullanıcıyı bıktırmayacak tarzda uygulamaya özen gösterin. Bir kullanıcıya sürekli olarak aynı pop-up’ı açmak ne kadar mantıklı? Eğer sizde web sitenizde aşırı pop-up kullanımına kaçanlar arasındaysanız hemen aksiyon alma vakti geldi demektir.

45. İçerikleri Kapatan Reklamlardan Uzak Durunuz

Google, içerikleri kapatan tam ekran reklamları cezalandırmaktadır. Bu tür reklamlar yayınlamaktan uzak durunuz. Özellikle bu mobil cihazlarda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

46. Mobil Sitenizin Optimize Olduğundan Emin Olun

Web siteniz mobil değil mi? Bu sorunun cevabı evet ise web sitenizin mobil arama sonuçları için iyileşmesini unutun. Asla ve asla mobil aramalardan çok iyi trafik almayı beklemeyin. Google arama motoru masaüstü ve mobil SEO’yu 21 Nisan 2015 tarihi itibariyle ayırdı. Artık kullanıcı deneyimine önem veren bir mobil sitenizin olma vakit geldi, geçiyor bile.

47. Erişilebilir Olun

Erişilebilir olmak da SEO açısından çok önemli bir kriter. Web siteniz her işletim sistemi, her tarayıcı, her cihazdan erişilebilir olmalı.

48. Okunabilirliliği Düşünün

Dil bilgisi ve imla kurallarına dikkat edin. İçeriklerinizi iyi biçimlendirin ve okunmasının kolay olmasına özen gösterin.

49. Kullanıcı Dostu 404 Sayfaları Oluşturun

Bunu çoğu web sitesi sahibi yapmıyor. Hatta hiç yapılmıyor desek daha doğru olur. Bu sayfaları daha farklı olarak sunarsanız hemen çıkma oranını düşürecek aksiyonlar alabilirsiniz. Mesela eğlenceli bir 404 sayfası oluşturabilirsiniz.

50. Sunucu Optimizasyonuna Önem Verin

Sunucunuzun hızlı ve güvenilir olması çok önemlidir.

51. SSL Uygulanmasına Önem Verin

Özellikle e-ticaret girişimlerinin SSL kullanımına önem vermesi gerekmektedir.

Bölüm 9: Google Web Yöneticisi Araçları (Arama Konsolu)

webmaster-araclari-arama-konsolu

52. Hızlı Olan Kazanır. Arama Analizini Kontrol Edin

Arama analizi özelliğini kullanarak hedef kelimelerinizin ortalama konumunu, tıklama oranlarını ve aranma sayılarını kontrol edebilir iyileştirmek için gerekli aksiyonu alabilirsiniz. Bu konuda hızlı hareket etmeniz sizi rakiplerinizden daha avantajlı hale getirir.

53. Hataları Düzenli Olarak Kontrol Edin

Tarama hataları raporunda yer alan hataları düzenli olarak kontrol edip düzenlenmesi için gerekli olan aksiyonu almanızı öneririz.

54. Bir Site Haritası Gönderin

Site haritaları bölümünden mevcut site haritanızı eklemeyi ihmal etmeyin.

Bölüm 10: Google Analytics

google-analytis-SEO

55. Google Analytics’e Kayıt Ol

Doğru trafik analizi ve pazarlama kampanyalarının sonuçlarını öğrenmek için Google Analytics hesabı oluştur. Google Analytics aracına hala sitelerini eklemeyen kişiler var. Google Analytics kullanmayan kişiler genellikle “Google web sitemin sıralamasını düşürür, beni cezalandırır” düşüncelerine kapıldıklarından dolayı kullanmıyorlar. Bu yanlış bir düşünce. Aranızda bu düşünceye sahip olan kişiler var ise bir an önce bu ön yargıdan kurtulup Analytics kurulumunu yapsınlar. Analytics en doğru, detaylı bilgiyi bulabileceğiniz tek platformdur.

56. Düzenli Olarak İstatistik Kontrolü Yapınız

İstatistiklerin düzenli olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Bu durum anlık trafik değişikliklerinde buna sebep olan nedenleri daha iyi tespit edebilmenizi, web sitenizin SEO ve performans iyileştirmesini yapabilmenizi kolaylaştıracaktır.

Bölüm 11: Site Hızı

site-hizi-SEO

57. Yüklenme Hızını İyileştirin

Web sitenizin yüklenme hızını iyileştirmek için gerekli çalışmaları bir an önce yapmalısınız.

58. Site Hızını Test Edin

Performans değerlendirmek için gtmetrix.com ya da Google sayfa hızı aracını kullanabilirsiniz. Google sayfa hızı aracı için https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr bağlantısını ziyaret edebilirsiniz. Google page speed sorgulama sonucunda ortaya çıkan uyarıları mutlaka dikkate alınız.

Bölüm 12: Görüntü Optimizasyonu

goruntu-optimizasyonu

59. Kaliteli ve İlgi Çekici Görseller Kullanın

Kaliteli ve ilgi çekici görseller kullanmanız her zaman için dikkat çekecektir. Hem paylaşılmasını sağlayacak hem de kullanıcılar için güven verecektir.

60. Görüntülere Alt Metin Ekleyiniz

Resimlerinizin altına alt metin eklemenizi öneririz.

61. Tanımlayıcı Dosya Adları Kullanın

Google arama motorunun insan olmadığını hepimiz biliyoruz. 🙂 Bu nedenle resimlerin ne anlama geldiğini onunla paylaşmamızın bir yolu olmalı. Bunun için iyi bir resim bağlantısı ve iyi bir resim tanımlaması kullanmalıyız. Aşağıda bir adet iyi bir adet kötü resim bağlantı yapısı ve dosya adlandırma kodu paylaştım. İşinize yarayacaktır.

İyi: <img src="bu-bir-araba-resmidir.jpg" alt="bu bir araba resmidir" />
Kötü: <img src="1550111.jpg" alt"" />

62. Resim Boyutlarını İyileştirin

Yüklenme süresini azaltmak, performansınızı iyileştirmek için kullanacağınız resimlerin boyutlarını optimize edin.

Bölüm 13: Backlink

backlink-insaasi-SEO

63. Backlink Kaynaklarına Sahip Olmaktan Korkmayın

Backlink zararlıdır, ama backlink almayın, backlink teriminden uzak durun. Çok komik. 🙂 Backlink hala SEO’nun en önemli yapı taşlarından. Ama bu kaynakları nereden, nasıl, ne zaman, ne kadar alacağınıza bağlı. Doğru bir şekilde yapılandırmaz, doğru kaynaklara sahip olmazsanız zararını görürsünüz. Faydasını görmek için doğal, kaliteli ve kalıcı backlink kaynaklarına sahip olmalısınız. Eğer profesyonel anlamda destek almak istiyorsanız 112dijital.com/seo adresini ziyaret edebilir ilgili hizmetleri inceleyebilirsiniz. Ana sayfada yer alan başvuru formunu doldurduktan sadece 3 dakika sonra sizleri arayacak bir uzman olacaktır. Evet backlink tedarikçileri arasında sektörün en hızlı dönüş yapan tek firması 112dijital.com’dur. Denemesi bedava 🙂

64. Otoritesi Yüksek Alan Adlarından Alınan Bağlantılar Daha Çok Etkilidir

Otoritesi yüksek alan adlarından alınacak bağlantılar web sitenizin arama sonuç sayfasındaki performansını inanılmaz oranda etkilemektedir. Alan adı otorite ölçümleri için Ahrefs.com platformunu kullanabilirsiniz.

65. İlgili Sitelerden Bağlantı Almaya Özen Gösterin

Sizin sektörünüzle alakalı sitelerden bağlantı alma yolunda ilerleyin. Bu her zaman için en faydalı kaynak çeşitleri arasında yerini almıştır. Rakiplerim bana neden bağlantı versin diye soracak olursanız onunda cevabını hemen verebilirim. Rakiplerinize gerek yok. Kendi kaynaklarınızı oluşturun ve backlink inşaası için harekete geçin. Ben yapamam vaktim yok diyenler arasındaysanız yine önereceğim yer 112dijital.com/seo sayfamızdır.

66. En Değerli Bağlantı

En değerli bağlantı türü içerik içerisinden alınan bağlantılardır. Herhangi bir kaynaktan bağlantı alacaksanız bunu footer, sidebar ya da farklı bir alandan almak yerine içeriğin içerisinden almak daha mantıklı ve faydalıdır.

67. Rakip Bağlantılarını Analiz Edin

Rakiplerinizin aldığı bağlantıları analiz ederek tespit edin gerekirse sizde o bağlantılardan backlink alın. Bunun için Ahrefs Site Explorer aracını kullanabilirsiniz.

68. Düşük Kaliteye Sahip Sitelerden Bağlantı Almak Cezaya Neden Olabilir

Düşük kaliteye sahip sitelerden bağlantı almanızı önermeyiz. Bu durum sizi Google cezalarıyla karşı karşıya bırakacaktır.

69. Bağlantı Profilinizi Çeşitlendirin

Güçlü bağlantılara sahip olmalı, bağlantı profilini çeşitlendirmelisiniz. Blog, Sosyal Medya, Video sitelerinden alınan bağlantı kaynaklarıyla bağlantı profili çeşitlendirilebilir.

70. Çapa Metin Çeşitlendirmesine Gidin

Sürekli aynı anahtar kelimelere bağlantı almayın. Bağlantı alacağını anahtar kelimeleri çeşitlendirin. Bize kalırsa anahtar kelimelere hiç bağlantı almayın. Çünkü siz web sitesi yapılandırmasında bu anahtar kelimeleri zaten ekliyorsunuz. İlgili sayfalara direkt olarak bağlantı almanız Google gözünde daha güven verici ve faydalı olacaktır.

71. Bağlantılarınızı Düzenli Olarak Denetleyin

Bağlantı aldığınız kaynakların bu bağlantıları silmesine karşın önlem almak için backlink kaynaklarınızı sürekli olarak inceleyin. Bunun için Ahrefs, SemRush, MonitorBacklinks gibi araçları kullanabilirsiniz.

Bölüm 14: Sosyal Medya

sosyal-medya-SEO

72. Sosyal Medyayı Göz Ardı Etmeyin

Resmen sıralama iyileştirmesine bir katkısı yok. Bizce sıralama iyileştirme konusunda ciddi oranda katkısı var. Arama motoru sıralama sonuçlarında olumlu yönde iyileşme istiyorsanız sosyal paylaşımlarınızın trafik getirmesini ve takipçiler tarafından paylaşılmasını sağlayın. Sosyal medyayı önemseyin.

73. Sosyal Medyayı İçerik Paylaşmak İçin Kullanın

Kişisel ya da kurumsal web sayfanız için sosyal medya hesapları oluşturun ve içeriklerinizi mutlaka paylaşın. Sosyal medya hesaplarınızı aktif tutun.

74. İçeriklerinizin Paylaşılmasını Sağlayın

İçeriklerinizin sosyal medyada paylaşılmasını sağlayın. İçeriklerin sonunda sosyal paylaşım butonlarına yer verin. Mesela bu içeriği okuyan değerli ziyaretçimiz. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşıp bizlere ve diğer ziyaretçilere katkıda bulunabilirsiniz. Bunu yapmanız bizi çok sevindirir. Sosyal paylaşım butonları yazının en altında yer alıyor.

Bölüm 15: Web Sitesini Google Penaltı Cezasından Kurtarma

google-penalti-kurtarma

75. Manuel Cezalar

Manuel web cezaları genellikle webmaster araçları alanına bir mesajla ve e-posta ile bildirilir. Bunun için postada yer alan yönergeleri uygulayıp, yeniden değerlendirme isteğinde bulunduktan sonra cezadan kurtulabilirsiniz.

76. Google Algoritma Güncelleme Tarihini Dikkate Alarak Trafik Analizi Karşılaştırması Yapın

Google arama motorunun algoritma güncellemesinin tarihine istinaden Google Analytics aracından faydalanarak trafik analizi yapıp ceza ile karşı karşıya kalıp kalmadığınızı erkenden tespit edebilirsiniz.

77. Kalitesiz ve Yetersiz İçerikleri Silin

Kalitesiz, basit, yetersiz içeriğe sahip sayfalarınızı web sitenizden silin. Açıkcası panda algoritmasıyla uyumlu olmayan her içeriği kaldırabilirsiniz. İndeks sayınızı azaltıp yeni, güncel ve kaliteli içerikler eklemeniz ceza sürecinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

78. Kötü Bağlantıları Kaldırın ya da Engelleyin

Bağlantı analizi yapın ve otoritesi, kalitesi düşük backlink kaynaklarının kaldırılmasını sağlayın. Eğer kaldıramıyorsanız Google bağlantı reddetme aracıyla bu kaynakları reddedin.

79. Web Sitenizden Çıkan Bağlantıları Analiz Edin

Web sitenizden farklı sitelere sizin izniniz olmadan çıkan bağlantıları kontrol edin. Tespit ettiğiniz gibi bu bağlantıların kaldırılmasını sağlayın.

Bölüm 16: Genel SEO İpuçları ve Öneriler

genel-seo-ipuclari-onerileri

80. Tek Kanaldan İlerlemeyin

İyi bir internet pazarlaması için çok yönlü olmak gerekir. SEO, Sosyal Medya, Paralı Trafik ve vs.. İşiniz için tek trafik kaynağına güvenmeyin. Saldırın.

81. Bilgi Güçtür

Araştırın. Olabildiğince bilgi sahibi olun. Ücretsiz danışmanlık sunan SEO blogları inanılmaz araştırmacı kişilerin oluşturduğu girişimlerdir. Bunun için sizlere çok önemli bilgiler paylaşan en özel kaynak aşağıdadır ;

  • blog.112dijital.com – Tabi ki biz. Biz olmadan SEO mu olur? 🙂

82. Güncellemelere Dikkat

SEO sürekli kendini geliştiren ve değişen bir sektör. Bu nedenle güncellemelere dikkat ve takip etmelisiniz.

83. Sabırlı Olun

Sabırlı olmalısınız. O kadar çok şey yaptım ki sitem hala gelmedi diyenlerden olmayın. SEO sabır işidir. Sizi 10 günde ilk sayfaya alırım diyen kişilerden uzak durun.

84. Spam Yapmayın

85. Sakin Olun

İşte bu kadar. Başarıya ulaşmak için yukarıda sıraladığımız maddeleri kesinlikle dikkate almanızı öneririz. Bizim atladığımız ya da kaçırdığımız bir şeylerin olduğunuz düşünüyorsanız lütfen bizlerle paylaşın. Burada kısa bir biçimde açıklayıp sizin ilgili sayfanıza link vereceğimizi bilmenizi isteriz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu