SEO

En Çok Sorulan 5 SEO Sorusu ve Cevabı

SEO her zaman kendini yenileyen bir sektör olmuştur. SEO sorularınızın cevaplarını bulma konusunda da her zaman büyük sorunlar yaşamışızdır. Özellikle de çelişkili olan cevaplarda.

SEO sorularınıza cevap bulmak için yaptığınız araştırmalarda muhtemelen karşılacağınız farklı görüşler olacaktır. Bu duruma yol açan 2 temel sorun var:

  • Kimse Google algoritmaları hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi değil.
  • Algoritmanın sürekli değişmesi ve gelişmesi.

112dijital.com platformu olarak SEO danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bu konuyu avantaja çevirecek bir şey yapmak istedik ve müşterilerimizden cevabını öğrenmelerini istedikleri soruları bizlere yöneltmelerini rica ettik. Bu çalışmanın neticesinde en çok sorulan 5 SEO sorusunu ele aldık ve cevabını kısaca özetleyerek paylaştık.

Soru #1: Backlink Oluştururken “Anahtar Kelime” Kullanmalı mıyım?

Bu soru oldukça yoğun olarak soruldu. Bizlerde bu konuyla alakalı ciddi bir araştırma sürecine girdik ve neticesini sizlerle paylaşma gereği duyduk.

Çalışmada rastgele 600 kelime belirledik ve bu anahtar kelimelerin her biri için en iyi 20 Google arama sonucunu ele aldık. Daha sonra bu sitelerin backlink kaynaklarında ilgili hedef kelimelerini kullanıp kullanmadıklarını araştırdık.

anahtar-kelime-kullanmali-miyim

Araştırmanın sonucunda bizim sürekli olarak bahsettiğimiz bir durum ortaya çıktı. İlgili sayfayla birebir eşleşen anahtar kelime kullanan kişilerin birebir eşleşmeyen kelime kullanan kişilere göre sıralamaları oldukça kötüydü. Yani ilk sayfada önemli yerlerde (ilk 3 sıra) yer alan siteler anahtar kelime kullanımında birebir uyuşan kelimeler yerine birebir uyuşmayan kelimeleri tercih etmişler. Hatta bazılar direkt alan adı ve markalarına ait anahtar kelimeleri kullanıp başarıya ulaşmışlar.

Tavsiye: Anahtar kelime kullanımını abartmayın. Hatta mümkünse anahtar kelime yerine ilgili sayfaların adreslerini direkt bağlantı olarak verin. Bunun daha çok faydasını göreceksiniz.

Sorunun Cevabı: Anahtar kelime kullanabilirsiniz ama kesinlikle birebir eşleşen kelime kullanmamalısınız. Eğer bu işi beyaz şapka SEO adı altında ilerletmek istiyorsanız anahtar kelime kullanımında birbir kullanım yapmamaya özen gösterin.

Soru #2: Web Siteme Verilen Kötü Bağlantıları Reddetmeli miyim?

Kesinlikle reddetmelisiniz. Bunu yaşayan yaşamayan her bir web sitesi sahibi takip etmeli ve bu kontrolü devam ettirmelidir. Web sitesine zarar veren tüm bağlantılar tespit edildikten sonra kesinlikle reddedilmelidir.

iyi-yada-kotu-backlink

Bağlantı reddetmenin 2 yolu bulunmaktadır:

  • Bağlantının verildiği siteye ulaşmak. Sadece linkin kaldırılmasını istediğiniz bir mail göndermeniz ya da yorum kısmına bununla alakalı bir yorum bırakmanız yeterli olacaktır.
  • Google bağlantıları reddetme aracını kullanmak. Kötü bağlantılara sahip bir liste oluşturduktan sonra bunu Google’ın hizmetini kullanarak reddedebilirsiniz.

Soru #3: Kelime Araştırması Hala Mantıklı mı?

Anahtar kelime araştırması mükemmel optimize edilmiş ve trafik alan sitelerin ziyaretçilerini ele geçirmek için yapılan bir çalışma olarak gözüküyor değil mi? Bu ne kadar net ise bunu yapmadan başarıya ulaşılamayacağı da o kadar net.

en-cok-sorulan-seo-sorulari-cevaplari

Evet anahtar kelime araştırması hala önemli ve hep önemli olacak. Bu konuda ziyaretçileriniz için değil arama motorları için araştırma yapmalısınız. Her zaman kullanıcılarınızı önemseyin derdik ama bu farklı bir durum. Burada arama motorlarında en çok aranılan ve trafik getiren kelimeleri bulmaya odaklanıyoruz.

Önerimiz uzun kuyruklu anahtar kelimelere yönelmeniz yönünde olacaktır. Kısa kuyruklu popüler olan anahtar kelimeler de var tabi ki. Onlara harcayacağınız enerjiyi uzun kuyruklu anahtar kelimelere harcamanız başarıya daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar.

Soru #4: Mobil Dostu Bir Web Sitem Olmak Zorunda mı?

Evet kesinlikle mobil dostu bir siteniz olmalı. Bunun aksini söyleyene kesinlikle inanmayın. Google mobile arama sonuçlarıyla masaüstü arama sonuçlarını 21 Nisan 2015 tarihi itibariyle ayırdı. Bu nedenle mobil dostu site sahibi olmak çok önemli.

Soru #5: Bir SEO Uzmanı ile Çalışmalı mıyım?

Bu konuda açık olarak görüşlerimizi belirtmek istiyoruz. Evet çalışmalısınız ama…

Bizim bulunduğumuz sektör biraz bozuk. Yani bu sektörde sizlerin iyi niyetinizi suistimal edecek kişilerle karşılaşabilirsiniz. İşinizi yapmayan, sizinle satış öncesi muazzam bir şekilde ilgilenen ama satış sonrası telefonlarınıza dahi bakmayan kişilere rast gelebilirsiniz.

Bu sektörü bilmediğiniz için kandırılmanız olası bir durum. Bunu avantaja çeviren kişiler oldukça fazla. Bu nedenle bazı şeylere hakim olmanızda fayda var. İşini doğru yapan, sizi bilgilendiren, sitelerinizin eksiklerini paylaşan ve sitenizi kendi sitesi gibi gören her firma ya da uzmanla çalışabilirsiniz.

Eğer SEO konusunda desteğe ihtiyacınız varsa 112dijital.com/seo adresi aracılığıyla ziyaret edeceğiniz web sayfamız üzerinden başvuruda bulunarak sizlere ulaşmamızı sağlayabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede dönüş yapacağımızı bilmenizi isteriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu