Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir? En İyi Stratejiler!

Uzun süredir dijital varlığa sahip olduğunuz halde istediğiniz dönüşüm ve erişim oranlarına sahip değil misiniz? Veya dijital kanallara güçlü bir başlangıç mı yapmak istiyorsunuz? Amacınız ne olursa olsun, dijital pazarlama teknikleri sizi istediğiniz seviyeye taşır. Peki, nasıl? Dijital pazarlama, çevrimiçi kanalların tamamında aktif olmanızı sağlayan özel bir reklamcılık türüdür. Marka, ürün, hizmet, start-up, site vb. farklı platformlar için geliştirilen özel tekniklerle rakiplerinizin elemeye başlayabilirsiniz!

Dijital Pazarlama Teknikleri Nedir?

Dijital pazarlama teknikleri arama ağı reklamları, içerik pazarlama, influencer marketing ve SEO gibi farklı optimizasyonları kapsar. Her bir teknik, marka ve ürüne göre ayrı ayrı uygulanmalıdır. Aynı zamanda en az üç farklı tekniği kullanmak, çalışmaların daha fazla getiri sağlaması için gerekli olarak görülür. Dijital pazarlama teknikleri:

  1. Arama motoru optimizasyonu (SEO)
  2. Sosyal medya
  3. SEM – Arama Motoru Pazarlaması
  4. İçerik pazarlama
  5. B2B pazarlama
  6. Remarketing (yeniden pazarlama)
  7. E – posta pazarlama
  8. Mobil pazarlama
  9. Influencer Marketing

Peki, sizin siteniz veya markanız için en iyi dijital pazarlama tekniği hangisi? Bu durum, sattığınız ürün/hizmet, hedef kitle vb. birçok faktöre göre farklılık gösterecektir. Gelin, sizin için en iyi dijital pazarlama tekniğini bulalım!

Dijital Pazarlama Tekniği: SEO!

dijital-pazarlama-teknikleri-seo-önemi

SEO, en etkili dijital pazarlama teknikleri arasında özel bir yere sahiptir. Arama ağı sonuç sıralamasında üstlerde yer almanızı sağlayacak şekilde yapılan optimizasyonların tamamı SEO ile ilgilidir. Aynı zamanda web sitenizin hızı, mobil uyumluluğu, içerik kalitesi, güvenliği gibi birçok faktör için SEO çalışmaları yürütülmelidir.

Küresel web arama trafiğinin %92’si Google’dan gelir. SEO, başta Google olmak üzere Yandex, Bing vb. diğer arama motorlarında belirli anahtar kelime sorgularında üst sıralarda yer almanızı sağlar. İlk sırada yer almak satışları, organik ziyareti ve marka bilinirliğini doğrudan yükseltecektir.

Dijital pazarlama uzmanlarının %75’i en iyi dijital pazarlama tekniği için SEO çalışmalarını işaret ediyor.

Sosyal Medya Pazarlama!

Son verilere göre dünya genelinde beş milyarı aşkın aktif sosyal medya kullanıcısı vardır. Peki, milyarlarca veya milyonlarca kişiye hitap etmenin yolunu biliyor musunuz? Günümüzün en etkili ve en kazançlı dijital pazarlama teknikleri seçeneklerinden biri sosyal medya pazarlamasıdır. Sosyal medya pazarlama Facebook, Instagram, Twitter gibi birçok platformu kapsar. Bu platformların en önemli özelliği ise düşük maliyetli kampanyaların düzenlenebiliyor olmasıdır.

Sosyal medya pazarlaması hedef kitleye göre seçilir. Örneğin, genç kitleye hitap eden ürün/hizmetler için Instagram; eğitim seviyesi yüksek ve 25 – 40 yaş aralığına hitap etmek için Twitter tercih edilir.

Dijital Pazarlama Teknikleri: SEM – Arama Motoru Pazarlaması

Arama ağı sonuç sayfasında yer alan reklamlar için yapılan optimizasyonlar SEM ile ilgilidir. Google Ads reklamlarının oluşturulması, düzenlenmesi, kampanya takibinin ve analizinin yapılması için gereklidir. Aynı zamanda marka ve ürüne yönelik reklam kampanyaları oluşturulur. Örneğin, uygulama yükleme, web trafiğini arttırma, potansiyel müşterileri bulma, marka bilinirliğini arttırma vb. farklı hedeflere yönelik kampanyalar düzenlenir.

Google Ads reklamları arasında Youtube reklamları da bulunur. Videolu reklamlar veya diğer ismiyle Youtube reklamları, marka etkileşimini %88 oranında yükseltmektedir. Üstelik videolu reklamlar, her yaş ve her kitleye hitap eden sayılı dijital pazarlama teknikleri arasında bulunuyor.

Dijital Pazarlama Teknikleri: İçerik Pazarlama Nedir?

dijital-pazarlama-teknikleri-icerik-pazarlamasi-ve-yönetimi

Dijital pazarlama uzmanlarının %72’si, içerik pazarlamanın en iyi ve en etkili teknik olduğunu belirtir. Peki, neden? İçerik pazarlama, marka ve tüketiciler arasında gerçek bir köprü görevi taşır. Geleneksel reklamcılıkta, içerik pazarlama standart kurallara sahiptir. Dijital pazarlamadaysa, içerik pazarlama tekniği çok geniş bir alana hitap eder.

Görsel, metin, video vb. farklı içeriklerle pazarlama yapılır. Temel hedef, tüketicilerin ilgisini çekmek ve markaya olan güveni arttırmaktır. Ayrıca satışları arttırmak ve tanıtım yapmak için de kullanılabilir. İçerik pazarlamanın en önemli avantajlarından biriyse evergreen olarak anılmasıdır. Bu sayede asla güncelliğini yitirmeyen ve yıllar sonra bile etkisi devam eden içerikler hazırlanabilir.

B2B Pazarlama!

Business-to-business veya Türkiye ismiyle işletmeden işletme son yıllarda dijital alanlarda etkili olmaya başlamıştır. Firmadan firmaya pazarlama, dijital pazarlama ile başarı sağlanabilecek alanlardan biridir. B2B pazarlamanın temel hedefleri arasında daha fazla potansiyel müşteri bulmak, müşteri deneyimini geliştirmek, satışları yükseltmek ve marka bilinirliğini arttırmak bulunur.

Yapılan bir araştırmaya göre B2B alıcılarının %68’i, kendi araştırmalarını yapmadan önce herhangi bir markayla etkileşime girmiyor. B2B dijital pazarlama teknikleri ise, hedef kitlenin en yaygın olarak kullandığı platformlarda etkili bir reklam kampanyası oluşturur. Bu sayede tüketiciler, reklam kampanyasının yürütüldüğü B2B işletmeye karşı bir ilgi duyuyor.

Dijital Pazarlama Teknikleri: ReMarketing!

Bir web siteyi terk eden ve daha sonra siteye giriş yapmayan kullanıcıların oranı %97’dir! Bu oran, satışlarınızın düşmesi ve neredeyse sonlanması için yeterlidir. Yeniden pazarlama veya ReMarketing stratejileri, bu kişileri doğrudan hedef alan bir kampanya yürütür. Örneğin, web sitenizi ziyaret eden ancak alışveriş yapmayan kullanıcılar, diğer internet sitelerinde sizin reklamınızı görür. Aynı zamanda bu kişilerin alışveriş yapması ve yeniden siteye girmesi için çarpıcı bir reklam kampanyası düzenlenir.

Yeniden pazarlama stratejileri, tüketicilerin %70’inden daha fazlasını sitenize çekmenizi sağlar! Bu sayede marka bilinirliği artış gösterirken satış hacmi de yükselir.

Dijital pazarlama ve geleneksel pazarlama detaylarını keşfedin!

E – Posta Pazarlama

Dijital pazarlama teknikleri arasında en klasik yöntemlerden biri e-mail pazarlamadır. Ancak buna rağmen e-posta pazarlamasının dönüşüm oranları oldukça yüksektir. Kişiselleştirilen e-postalar, dönüşüm oranlarını %60 daha fazla arttırıyor. Örneğin, sepetine ürün ekleyen, uzun süredir alışveriş yapmayan kısacası yeniden pazarlama doğrultusunda atılan e-postalar daha fazla dönüş sağlamaktadır.

E – posta pazarlaması, her 1 dolarlık harcama için 44 dolar yatırım getirisine sahiptir. Bu da, diğer dijital pazarlama teknikleri arasında ön plana çıkmasını sağlıyor.

Mobil Pazarlama

Küresel web trafiğinin %55’ini mobil cihazlar oluşturuyor. Dolayısıyla mobil kullanıcıları hedef alan reklamlar, daha kısa sürede dönüşüm sunmaktadır. Aynı zamanda mobil kullanıcılara yönelik yapılan yerel SEO çalışmaları da dönüşüm oranlarını %80’in üzerinde arttırıyor.

Mobil pazarlama, tanıtımı yapılan ürün veya hizmete göre farklı kanallardan ilerleyebilir. Akıllı telefon kullanıcılarının %53’ü, en az bir kere e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmıştır. Aynı zamanda mobil cihaz kullanıcıları, Google’da ve diğer alanlarda daha etkilidir. Bu nedenle marka erişimini arttırmaktan satışları yükseltmeye kadar her alanda mobil kullanıcılara özel bir strateji oluşturulur.

Influencer Marketing

Son dönemin en popüler dijital pazarlama tekniklerinden biri Influencer Marketing’tir. Youtube, Facebook, Instagram, Twitter veya TikTok gibi platformlarda popüler olan içerik üreticileriyle iş birliği yapılır. Bu iş birliği kozmetik, giyim, finans, teknoloji, elektronik vb. farklı kategorilerde olabilir.

Dijital pazarlama hakkında detayları inceleyin!

Influencer Marketing, günümüzde uluslararası markalardan yerel firmalara kadar birçok sektöre hitap etmeyi başarıyor.

Dijital Pazarlama Teknikleri ve Uygulama Alanları

Dijital pazarlama teknikleri sosyal medya platformlarından arama ağına kadar birçok alanda etkili bir stratejiyle kullanılabiliyor. Geleneksel medyaya oranla, dijital pazarlama çok daha fazla avantaja sahiptir. Örneğin, daha geniş bir kitleye ulaşma şansı sunar, tüketicilerin aklında daha fazla yer edinir, kısa sürede popüler olabilir ve en önemlisi maliyeti daha düşüktür.

Dijital pazarlama nedir?

Dijital pazarlama, çevrimiçi ortamlarda yürütülen marka, ürün vb. hizmetlerin tanıtımının yapılmasını sağlayan stratejilerin tamamıdır. Marka ve tüketici arasında güçlü bir iletişim kurmak için dijital pazarlamaya ihtiyaç duyulur.

Dijital pazarlama nerelerde kullanılır?

Dijital pazarlama arama ağı, sosyal medya platformları, mobil uygulamalar, e – mail, blog sayfalarında kullanılır. Kısacası, etkileşim sağlanan her mecrada dijital pazarlama stratejileri yürütülebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu