E-Ticaret

İşletmeler İçin B2B E-ticaret Avantajları

Dijital dönüşüme ayak uydurmayan B2B işletme sahiplerinin, çevrimiçi pazarlamanın zengin fırsatlarını görememektedir. B2B işletme sahiplerinin kesinlikle dijital dönüşüme ayak uydurmasının 7 önemli nedenini sizlere açıklıyoruz.

En Etkileyici B2B E-ticaret Numaraları

“Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan… Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan.”
-Charles Darwin

B2B işletmelerinin 85%’i, dijital ticaretin önemli bir gelir fırsatı olduğunu kabul ediyor ama henüz tamamıyla kullanmıyor.

Müşterileriniz Sizi Zaten Çevrimiçi Arıyor

“B2B alıcılar özel hayatta da alıcılardır. B2B alanında olduğu gibi, aynı düzeyde kullanıcı dostu alışveriş deneyimi bekliyorlar. “

-Cindy Zhou, Constellation Research’da baş analist

Onayladığınız B2B E-ticaretin ve Numaraların 7 Temel Yararları

  • Ölçümlenebilir ve Büyüme Potansiyeli: Büyümeye devam etmek için, yeni ofisler açmak ve yeni işçi alımı yapmak zorunda değilsiniz. Güçlü B2B e-ticaret platformu ile tek bir yönetici panelinden, çok sayıda web sitesi ve kuruluşlar oluşturup yönetebilirsiniz.
  • Daha fazla müşteriye ulaşın: Ürün kataloglarınız çevrimiçi olduğunda daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz. SEO aracılığıyla, alıcılarınızın ürünü satın almak için araştırdığı yerde olun.
  • Daha Yüksek Operasyonel Verimlilik: İşinizi sayısallaştırma ve otomatikleştirme, daha önce çalışanlarınız tarafından elle yapılan rutin görevlerin yapılması demektir. Bu, hata oranını azaltır ve çalışanlarınızın gerçekleştiremeyeceği görevleri üstlenir.
  • Geliştirilmiş Analytics: Diğer işletim yazılımlarıyla (ERP, PİM, Tedarik, CRM, vb.) Entegrasyon, tüm iş süreçlerinin bütünsel bir görünümünü verir. Sonuç olarak darlığı tespit edebilir ve hızlı Operasyonel optimizasyon için önemli iş kararları verebilirsiniz.

    Dijital dönüşüm kullanıcıları 9% daha yüksek satış, 26% daha yüksek karlılık ve 12% daha fazla Pazar değerlemesi elde ediyor.

  • Daha yüksek ve iyileştirilmiş Gelirler: B2B e-ticaret web siteniz hızlı bir şekilde en iyi satıcınız olmakta, çünkü o günün her saatinde siparişleri kabul etmekte ve sıkça sorulan sorulara self servis destek yanıtları sağlamaktadır. Buna ek olarak, CRM ve ERP ile bir araya getirilen B2B e-ticaret sayfası, satış temsilcilerine ister müşteri verisi, sipariş geçmişi, hem de bireysel müşteri fiyatları hakkında eksiksiz bir genel bakış sağlar, ayrıca ister yolda ister uzakta, ürün kullanılabilirliğine anında görülebilirlik sağlar.

  • Müşteri odaklı deneyim: Şimdilerde satın almadan önce kullanıcılar, ürünleri kendileri araştırmayı tercih ediyorlar. E-ticaret web siteleri, ürün açıklamaları, incelemeler, gönderim ve işleme bilgileri, kullanıcı hesabı, sipariş geçmişi ve gönderi takibi ile self servis portallarına erişimlerini sağlar. B2B e-ticaret platformlarının kişileştirme yetenekleri, çevrimiçi mağazanızın görünümünü özelleştirmenizi veya ürünlerin müşteri tercihlerine göre görünmesini sağlamak için ürün seçimini kişiselleştirmenizi sağlar.
    Ayrıca, müşteriye bakan ekipleriniz, her müşteri ve işlemleriyle ilgili zengin verilere erişerek kişiselleştirilmiş, müşteri odaklı destek sağlar.

  • Daha güçlü marka: Çevrimiçi Satışlarınızla başlayabileceğiniz, fakat marka kimliğinizi soyacak olan, belki de en kolay yolu gösteren, Pazar yerlerine güvenmeyin. Kendi markanızın gelişimi ve pazarlaması sınırlıdır, çünkü çevrimiçi bir satıcı olarak orada tanınmanız zordur. Daha da kötüsü, paylarınızı azaltır ve müşterileriniz hakkında bilgi kaybedebilirsiniz. Stratejik olarak hareket edin ve sadece B2B Pazar yerlerini ek olarak kullanın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu