Dijital PazarlamaSEMSEO

Organik Tıklamaların Dönüşümü

Google’daki tıklamaların dönüşümü: Organik tıklamalardan ücretli tıklamalara. Suçlu ise Google’ın kendisi.

Amerikalı bir e-ticaret posta siparişi şirketi olan Wayfair, 2015’ten bu yana elde edilen tıklamaları analiz etti ve masaüstündeki tıklamaların organik payının 25% azaldığını, mobil cihazların ise 55% oranında daha az organik trafiğe yol açtığını gördü. Bu gelişmenin sebebi hızlı bir şekilde belli oldu:

Google Ads (Adwords) ve Alışveriş.

Organik tıklamalardaki düşüşün nedenini kolaylıkla belirleyebiliriz. Bu sıralarda Google’da bir sene öncesine bakarak çok daha fazla reklam yayınlanmakta. Bu reklamlar ayrıca Sidelinks ve diğer seçeneklerle daha fazla alana ihtiyaç duymakta. Ayrıca, etiketler her geçen gün daha da göze batmayacak şekilde tasarlandığından, ücretli reklamlar her zaman ücretli tıklama olarak algılanmıyor. İlaveten, artık kullanıcı ilk dört pozisyonun genellikle ücretli reklamlardan oluştuğunu öğrenmış durumda.

Başka bir değişiklik de, Google ile yapılan aramada dikkat çeken alışveriş kampanyaları ile ilgilidir.
Özellikle mobil kullanıcılar genellikle başlangıçta, yalnızca ücretli arama sonuçlarını görmekte. Böylelikle Mobil daha fazla ücretli trafik oluşturuyor.

Ancak, genel arama sorgularının ve tıklamaların artmakta olduğu ve mutlak sayılardaki çöküşün büyük olmadığı gözlenmektedir. Bu analiz sadece Wayfair’in verilerine dayanıyor ve temsili değildir. Bununla birlikte, diğer çevrimiçi perakendeciler de benzer deneyimlere sahip olacaktır. Reklam verenler için ise bu, SEA ve Google Alışveriş olmadan, satıcıların orta vadede sorun yaşayacağı anlamına geliyor. Ancak sık sık olduğu gibi hala geçerli olan: Dengeli bir strateji Kozdur!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu