Dijital PazarlamaE-Ticaret

2022 Dijital Pazarlama Trendleri! 8 Farklı Strateji!

Dijital pazarlama trendleri her yıl markaları ve tüketicileri şaşırtmayı başarıyor. Teknoloji ve müşteri alışverişi alışkanlıklarının hangi hızda değiştiğini görmek için dijital pazarlama trendlerine bakmak yeterli. Neden mi? Birkaç yıl önce büyük bir başarı olarak görülen trendler artık rafa kaldırıldı. İşinizi büyütmek ve daha fazla müşteri kazanmak istiyorsanız 2022 dijital pazarlama trendleri ve ipuçlarına göz atmalısınız!

2022’de Dijital Pazarlama Trendleri Nasıl Olacak?

2022-dijital-pazarlama-trendleri-nedir

Dijital pazarlama trendleri 2022 yılında yapay zeka kullanım alanının gelişmesi ve müşterilerin değişmesiyle birlikte yepyeni bir yola girecek. Tüketiciler artık daha bilinçli bir hale geldi ve herhangi bir ürün/hizmet satın almadan önce birçok süreci araştırıyor. En önemlisiyse tüketiciler, marka ve işletmelerle daha fazla etkileşimde bulunmak istiyor!

Dijital pazarlama trendleri gelişirken müşteri deneyiminin önemi artmaya devam ediyor. Günümüzde, müşteriler özel olduğunu hissetmek isterken 2022’de de bu durum devam edecek. Aynı zamanda markaların duygusal bir bağ kurması da önemli bir hale geliyor. Bir ürün, hizmet veya markanın hikayesinin olması tüketicilerin doğrudan ilgisini çekiyor.

İşte, dijital pazarlama trendlerine 2022’nin etkisi!

2022 Dijital Pazarlama Trendleri: Sohbet Pazarlaması Büyüyor!

Conversational Marketing veya Türkçe ismiyle sohbet pazarlaması 2022 yılında daha etkili hale gelecek. Tüketiciler, markalarda doğrudan iletişim kurmak ve sorularına anında cevap almak istiyor. Araştırmalara göre tüketicilerin %80’inden fazlası sorularına anında cevap verilmesini beklemektedir. Peki, bu nasıl mümkün olabilir? Müşterilerinize 7/24 cevap veremeyebilirsiniz; bu nedenle chatbot kullanımı artış gösterecek. Chatbotlar, artık birçok platformda kullanılabiliyor ve müşterilerin en fazla merak ettiği sorulara yanıt veriyor.

Sohbet pazarlaması mutlaka samimi bir dille ve müşteri sorununu doğrudan çözecek önerilerle yapılmalıdır. Müşteriler, telefonla arayabilir veya sosyal medya hesabınıza mesaj atar. Bu sorulara anında cevap vermek, sadık bir kitle kazanmanızı sağlayacak.

Hibrit Etkinliklerle Tanışın!

Hibrit etkinlikler yüz yüze tanışmaları ve sanal izleyicileri bir araya getiriyor. Bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşmak mümkün olacak. Hibrit etkinlikler, çok yeni bir kavram değil. Ancak tüketicilerin ilgisini doğrudan çekmesi bekleniyor. Aynı zamanda bu etkinlikler katılımcılara daha fazla esneklik sunuyor.

Hibrit etkinlikler, işletmeler için yeni bir ürün tanıtımı veya lansman gibi farklı amaçları taşır. Burada temel hedef, tüketicileri harekete geçirmek; çalışanları motive etmek ya da yeni bir iş birliği kurmak olabilir. Aynı zamanda artırılmış gerçeklik teknolojisi de hibrit etkinliklere rehberlik edecektir. Hibrit katılımcıların daha etkili olması için uzaktan iletişim kurma araçlarını kullanabilirsiniz.

Dijital pazarlama tekniklerini keşfedin!

Ağızdan Ağıza Pazarlama Hala Trend!

Yıllar geçse bile etkisi azalmayan en önemli dijital pazarlama trendi, ağızdan ağıza pazarlama trendi olacak. Araştırmalara göre tüketicilerin %78’i aile ve yakın çevresinden duyduğu markaları tercih ediyor. Peki, bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Müşterilerinize sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunarak. Ürünlerinizi, kargo sürecini ve satış sonrası desteği eksiksiz hale getirerek sadık bir kitleye ulaşmanız mümkün.

Ağızdan ağıza pazarlamanın modern yöntemlerinden biriyse kullanıcı yorumları. Pazaryerlerinde, forumlarda, sözlüklerde veya sosyal medyada yapılan kullanıcı yorumları da markanızı büyütmenizi sağlar. Bu nedenle her müşteri için sorunsuz bir deneyim sunmaya özen göstermelisiniz.

2022 Dijital Pazarlama Trendleri: Kişiselleştirme!

Tüketicilerin, özel hissetmek istediğinden bahsetmiştik. Peki, bu nasıl mümkün olacak? E-posta pazarlamalarından ürün alışverişi deneyimlerine kadar birçok alanda kişiselleştirmenin etkisini hissedeceğiz. İsme özel e-posta veya SMS’ler, tüketicilerin daha önce satın aldıkları ürüne göre yeni ürün önerimi veya satın alma sürecinin başından sonuna kadar kaliteli bir hizmet deneyimi.

Online alışverişin hızla büyümesi, tüketicilerin daha fazla aktif olmasını sağladı. Artık ürün ve hizmet yorumlarını doğrudan markaya yapabiliyor veya herhangi bir sosyal medyada paylaşıyor. Bu durum markaların dijital itibarını doğrudan etkiler. Dolayısıyla onlara olumlu bir alışveriş deneyimi yaşatmalısınız. Müşterilerinize daha kolay satın alma imkanı sunmalısınız. Ödeme yöntemlerini kolaylaştırın, mobil gücünüzü büyütün ve onlara sorunsuz bir deneyim sağlayın.

Etkileşimli İçeriğin Etkisi Büyüyor!

2022-dijital-pazarlama-trendleri-etkileşimli-içerik-nedir-nasıl-hazırlanır

Etkileşimli içerik 2022 dijital pazarlama trendleri arasında ve önümüzdeki on yıl boyunca etkisini devam ettirecek. Üstelik yeni teknolojilerin etkisini hissedebilirsiniz. Tüketicilerin markalarla iletişim kurmak istediğinden söz etmiştik. Bu durumu anket, soru – cevap gibi klasik yöntemlerle sağlamak oldukça kolay ve etkili.

Etkileşimli içerik, kullanıcılardan geribildirim almanızı sağlar. Satış sonrası hizmetten memnun kalıp kalmadıklarını sorabilir veya web siteniz için etkileşimli hesap makinesi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda satış öncesi ve sonrası için VR tur düzenlemek de etkileşimi doğrudan yükseltecektir.

Kullanıcılar Kişisel Mahremiyete Daha Fazla Önem Verecek!

Son yıllarda internet kullanıcıları, kişisel verilerinin korunmasına daha fazla dikkat ediyor. Örneğin, internet kullanıcılarının %50’ye yakını kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe duyarak alışveriş yapmadıklarını belirtmektedir. Aynı zamanda çerezlerin toplanması ve işlenmesi gibi konular da değişecek. Google, 2022 yılında üçüncü taraf çerezleri desteklemeyeceğini belirtmişti ancak bu 2023 yılına ertelendi.

Peki, bu durumda reklam ve kampanyalarınız için gerekli olan verileri nasıl bulabilirsiniz? Potansiyel müşterilere ulaşmak için yeni bir dönem başlıyor. Örneğin, Google Federated Learning of Cohorts (FLoC) teknolojisi üzerine çalışmaktadır. Bu teknoloji sayesinde kullanıcı gizliliğini korunurken reklam verileri kohortlar aracılığıyla alınacak.

FLoC hakkında daha fazla bilgi edinin!

2022 yılında satışlarınızı arttırmak istiyorsanız, kullanıcılara gizliliklerini koruduklarını belirtmelisiniz. Tüketicilere, şeffaf bir politikaya sahip olduğunuzu belirtin.

Yeni Bir Sosyal Ticaret Platformu: TikTok!

Şimdiden TikTok profilinizi güçlendirmeye başlayın. Yakın bir zamanda TikTok, sosyal ticaretle karşımıza çıkacak. HootSuite tarafından yapılan araştırmaya göre TikTok, Google’ı geçerek en popüler platform oldu. Dolayısıyla tüketicilere ve özellikle Z kuşağına ulaşmak için TikTok’a ihtiyacınız olabilir.

Son yıllarda TikTok videoları sadece kendi içinde sınırlı kalmadı. Instagram, Youtube veya Facebook gibi neredeyse her platformda TikTok videolarını görebilirsiniz. Etki alanı oldukça geniş ve her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. İşletmenizi büyütmek için bir an önce TikTok hesabı oluşturmalı ve çarpıcı içerikler hazırlamalısınız.

2022 Dijital Pazarlama Trendleri: Çok Kanallı Pazarlama

Dijital pazarlama trendleri 2022 yılında müşteri deneyimini hedef alıyor. Bu bağlamda, çok kanallı pazarlama da hem marka hem de işletmeler için yeni bir deneyim sağlayacaktır. Birkaç yıldır var olsa da asıl etkisini 2022 yılında göreceğiz.

Çok kanallı pazarlama, satış kanallarının tamamını birbirine bağlar ve entegre bir şekilde hizmet vermesini sağlar. Örneğin, web site aracılığıyla ürün siparişi veren kullanıcılar, sosyal medya üzerinden geribildirimde bulunabilir. Bu durumda kullanıcılara ürün kataloğundan seçim fırsatı sunulur ve e – posta üzerinden kargo süreci yönetilir. Tüm sistem tutarlı bir şekilde ilerlemelidir.

Çok kanallı pazarlama müşteri sadakatini arttırmak, yeniden pazarlama yöntemlerini uygulamak ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için gereklidir.

2022 dijital pazarlama trendleri nedir?

2022 dijital pazarlama trendleri arasında hibrit etkinlikler, etkileşimli içerik, ağızdan ağıza pazarlama ve kişisel alışveriş deneyimi yer alıyor. Her bir trend, geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla etki sağlayacak şekilde modernleşti.

Dijital pazarlama nasıl yapılır?

Dijital pazarlama strateji ve yöntemlerinin her biri online olarak gerçekleştirilir; potansiyel müşterilere ulaşma, yeni ürün duyurusu yapma, satış kanallarının optimizasyonu gibi birçok süreç elektronik ortamda yürütülür.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu