E-Ticaret

E – Ticarete Başlamak İçin En İyi Nedenler!

Mağazanız istediğiniz satış rakamlarına sahip değil mi? Veya ek gelir elde etmek mi istiyorsunuz? O halde, e – ticarete başlamak için doğru bir andasınız! Günümüzde e – ticaret hacmi hızla büyürken hem tüketiciler hem de firmalar için sayısız avantaj sunmaya devam ediyor. Henüz e – ticarete başlamadıysanız ve tereddütleriniz varsa gelin, 2022’nin sizin yılınız olması için e – ticarete başlama nedenlerine göz atalım!

E – Ticarete Nasıl Başlanır?

E – ticarete başlamak için; pazaryerlerine kayıt olabilir, e – ticaret sitesi kurabilir, sosyal medya platformlarını kullanabilir ya da Dropshipping yöntemini tercih edebilirsiniz. Bütçe, zaman, tecrübe vb. birçok faktöre göre e – ticarete başlayacağınız platformu seçmeniz mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken konu, geç kalmamak!

Rakiplerinizin ve sektörünüzün bir adım daha önünde olmak istiyorsanız online ortamlardan yararlanmalısınız. Bu sayede müşterilerinize daha kolay ulaşabilir ve maliyetlerinizi genel anlamda düşürebilirsiniz.

Bir yıl içinde e – ticaret hacminin yaklaşık %25 büyümesi bekleniyor. Üstelik geçtiğimiz senelerden itibaren sürekli yükselen bir grafiğe sahip. Öyle ki, e-ticaret önümüzdeki yıllarda da en fazla konuşacağımız konular arasında yer alıyor.

E – ticarete başlamak konusunda birçok işletme ve marka sahibi başarısız olma korkusu taşıyor. Aynı zamanda yüksek maliyet, müşteri memnuniyeti, kargo ve lojistik sorunları işletme sahiplerinin e-ticarete başlamasını geciktirmektedir. Ancak e-ticaret sitesi yönetmek ya da pazaryerinden satış yapmak fiziki bir mağazaya göre her zaman daha kolaydır.

E – ticarete başlamak için en iyi nedenler sizinle!

7/24 Kazanabilirsiniz!

e-ticarete-başlamak-sürekli-kazanç-sağlar

E – ticaretin en büyük avantajlarından biri 7/24 kazanç fırsatıdır. İster tatilde ister uyurken satış yapmanın en iyi yolu e-ticarete başlamaktır. Bu da bir nevi pasif gelir elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda müşterilerinizle 7/24 iletişim kurma fırsatı da bulursunuz.

E – ticarette görünür olmak dijital pazarlama teknikleri ile mümkün hale geldi. Günümüzde dünyanın farklı uçlarından alıcı ve satıcılar e-ticaret siteleriyle bir araya gelebiliyor. Üstelik başarılı bir e-ticaret sitesi zaman ve mekan fark etmeden kazanç elde etmenize yardımcı olur.

Fiziksel Mağazaların Kapanma Oranı Artış Gösteriyor

Etrafınızdaki mağazaları ve lokantaları düşünün. Son yıllarda fiziki mağazaların kapanma hızı dünya genelinde yükseldi. Peki, sıra size gelmiş olabilir mi? Satışlarınız istediğiniz rakamlara sahip değilse bu yükselen oranlarda siz de yer alabilirsiniz.

Türkiye’nin e – ticaret hacmi geçtiğimiz yıl %60’ın üzerinde yükseldi. Günümüzde evcil hayvan ürünlerinden elektroniğe, giyimden mobilyaya pek çok sektör e-ticarete yönelmeye başlıyor.

Fiziksel mağazaların en büyük dezavantajlarından biri sınırlı bir kaynağa ve alana sahip olmalarıdır. Örneğin, çok daha dar bir alana hitap ederler. Online alışveriş siteleri ise doğru reklam çalışmalarıyla Türkiye geneline ve hatta uluslararası müşteri kitlelerine ulaşabilir.

E – Ticarete Başlamak İçin En Büyük Avantajlardan Biri: Düşük Maliyet!

E – ticarete başlamak için yeterli sermayenizin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bu, oldukça yanlış bir izlenime sahip olduğunuzu gösterir. E-ticaret sitesi açmak ve yönetmek düşük maliyetiyle her bütçeye hitap eder. Örneğin, bir dükkan kiraladığınızı düşünelim. Emlakçı, dekorasyon, depozito, fatura vb. birçok gideriniz oluşacaktır. Ancak e-ticaret sitelerinde bu maliyetler ya yoktur ya da daha az etkiler.

İnternet kullanıcılarının %80’i en az bir defa çevrimiçi alışveriş yaptığını belirtiyor. Bu kişilerin belirli bir kısmına ulaşma, fiziki mağazadan elde edeceğiniz kazancın çok daha fazlasını sağlayacaktır.

E-ticarete yeni başlayan birçok kişi ilk etapta evden çalışmayı tercih eder. Bu da fatura, kira gibi ekstra maliyetlerin oluşmasını önlemektedir. Aynı zamanda sermayesiz veya çok az sermaye için Dropshipping modeli de tercih edilebilir. Bu modelde, siz müşteri ve tedarikçi arasında bir köprü görevi görürsünüz.

Dropshipping modeli stoksuz e-ticaret olarak da biliniyor. Elinizde mal ya da ürün bulundurmadan müşterilere satış yapma fırsatından yararlanabilirsiniz.

Stoksuz e-ticareti keşfedin!

Vergi Muafiyeti

E – ticaret sitelerinin büyük bir kısmı fiziki mağazalarla aynı vergi oranına sahiptir. Ancak Türkiye’de bazı kişiler e – ticaret için vergi ödemek zorunda değildir. Örneğin, ikinci el ürün satışı yapan e-ticaret siteleri vergiden muaftır.

E – ticarette vergi muafiyeti evden çalışanlar için de geçerlidir. Ürünlerinizi evden satıyorsanız belirli bir kısma kadar vergi ödeme zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak dışardan bir kişiyi çalıştırmamanız ve evde seri üretim yapabilen makine ya da aletleri kullanmamanız gerekiyor.

Daha fazla bilgi edinin!

Kendi İşinizin Patronu Olun!

E – ticaretin en büyük avantajlarından biri de elbette özgürlüktür. Üstelik kendi işinizin patronu olmak için büyük bir tecrübeye ya da sermayeye ihtiyacınız yok. E – ticaret sitenizi yönetirken ya da kararları verirken en yetki sizde olacak. Günümüzde kendi işinin patronu olmak için uzun ve yıpratıcı bir süreç gerekir.

Pazarlama stratejinizi doğru yönde belirleyerek ve ürün seçimini doğru yaparak işinizle ilgili en önemli süreçleri atlatabilirsiniz. Kendi işinizin patronu olduğunuzda kendi kurallarınızı belirleyebilir, çalışma ortamını seçebilir ve ekibinizi özgürce kurabilirsiniz.

E – Ticaret Analizi ile Müşterilerinizi Tanıyın!

e-ticarete-başlamak-müşterileri-analiz-etmek

Fiziki mağazaların en büyük sorunlarından biri müşterilere hitap edememek ve satışları arttırmanın yolunu bulamamaktır. E – ticarette ise hangi ürünlerin daha çok görüntülendiğini, sepet terk etme oranlarını, hangi ürünlerin hiç trafik almadığını görebilir ve stratejinizi bu yönde belirlersiniz.

E – ticaret sitesi ziyaretlerinin %2’si satın almayla sonuçlanır. Ancak buna rağmen e-ticaret satışları neredeyse birçok sektörü geride bırakmıştır. Peki, bu oranı yükseltmek mümkün mü? Elbette! Sitenizi analiz ederek müşterilerin sizden beklediği çalışmaları, ürünleri veya fiyat politikasını öğrenebilirsiniz.

Sorunlarınızı bilmek sizi en iyi çözüme ulaştıracaktır.

E – Ticarete Başlamak: Sınırsız Ürün Sunun!

E – ticaret avantajları arasında elbette sınırsız ürün seçeneği yer alıyor. Mağazalarda ürünlerinizi sergileyeceğiniz sınırlı bir alan olur. Daha fazla ürün daha fazla maliyetle sonuçlanır ve istediğiniz ürünlerde sınırlandırma yapmak zorunda kalırsınız.

E – ticaret sitesi ise ürün envanterleri konusunda sınırsızlığa sahiptir. Üstelik sektörün genişleyen ve büyüyen alanları için hemen yeni bir kategori oluşturabilir ve müşterilerinize en iyi ürünlerinizi kısa sürede sunabilirsiniz.

E – Ticarete Başlamak: Düşük Risk!

Dünya üzerindeki neredeyse herkes yeni bir işe başlamak ister. Birçok kişi yaşadığı hayattan memnun değildir ancak yüksek risk onları korkutur. E – ticaret sitesi ise düşük risk ile iş hayatınızı ve geleceğinizi değiştirme şansı sunar. Peki, nasıl?

E – ticaret için sermayeyi, ürünleri, yatırımı, maliyeti kısaca her şeyi siz belirlersiniz. Yüz binlerce TL’lik miktarlarla da daha düşük miktarlarla da e-ticarete başlamanız mümkündür. Örneğin, düşük miktarlı bir bütçeye sahipseniz maliyeti daha az olan ürünleri seçebilir ve sadece belirli bir kitleyi hedef alan reklam çalışmaları yürütebilirsiniz.

Yüksek bir bütçeniz varsa ürün çeşitliliğini arttırabilir ve dijital pazarlamanın en iyi teknikleriyle reklam kampanyaları yapabilirsiniz.

E – Ticarete Başlamak ile İlgili En Sık Sorulan Sorular

E – ticarete başlarken artıları eksileri, riskleri ve avantajları düşünmek iş planınızı en iyi şekilde oluşturmanızı sağlar. Aşağıdaki soru cevapları inceleyerek e-ticaret başlangıcı hakkında daha fazla bilgi edinin.

E – ticarete nerden başlanır?

E – ticarete başlamak için satış yapacağınız platformu ve ürünleri belirlemeniz gerekir. Örneğin, Trendyol’da satış yapmak için önceliğiniz şirket açmaktır ancak sosyal ticaret için önceliğiniz geniş bir kitledir.

E – ticarete başlarken nelere dikkat edilmeli?

E – ticarete başlarken satacağınız ürün, tercih ettiğiniz platform, reklam bütçesi, e-ticaret altyapısı ve yazılımı konularına dikkat etmeniz gerekir. Bu konular, e-ticaret başarınızı doğrudan etkileyecektir.

E – ticarete başlamak için ne kadar sermaye gerekir?

E – ticarete başlamak için gerekli olan sermaye miktarı tercih ettiğiniz iş modeline göre değişir. Örneğin, stoksuz e-ticaret için herhangi bir sermaye gerekmezken e-ticaret sitesi için sermaye miktarı ürün, altyapı, reklam vb. kriterlere göre farklılık gösterir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu