Dijital PazarlamaSEM

Google Ads Reklam Hesabı Nedir ? Nasıl Kurulur?

Kurulumu Başından Sonuna En Kolay Anlatım ile Öğrenin!

 

Google Ads Nedir?

Google Adwords, metinlerden, görsellerden ve videolardan oluşan bir reklam yöntemidir. “İlgi çekici bir başlık” “Açıklama satırı” ve “Site alan ismi”nden oluşur. Eğer bir Google’a bir reklam verirseniz, reklamı görüp sitenize tıklayan müşteriler oldukça ücret ödersiniz. Reklam verdiğiniz için ücret ödemezsiniz. Bu ücret sistemi, bir tür açık arttırma gibidir. Rakiplerinizin reklamlarını geçmek için daha fazla ücret ödemelisiniz. Onlar da arttırdığınızı görüp reklamı sizden alabilmek için verdikleri ücretleri arttırabilirler. Aslında asıl ücreti anahtar kelimeye ödersiniz de denilebilir.

Unutmayın, reklamlarınızı oluştururken özgün içerik içeren anahtar kelimeler kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Reklam Sıralaması, Teklifler ve Kalite Puanı gibi Google Adwords yapı taşlarını da iyice öğrenmenizi tavsiye ederiz. Sizler için Google Adwords Kurulumu Eğitimi yazısı hazırladık…

Google Adwords Hesabı Nasıl Kurulur?

Google Adwords hesabı kurulumuna başlamadan önce, reklam verebilmeniz için işletmenizin bir web sitesi ve bir e-posta adresi olması gerekir. Eğer bir web siteniz yoksa Google’ın size sağladığı en kolay dijital reklamcılık sistemini de deneyebilirsiniz: Adwords Express. İlk reklamınızı yayınlamanız ise sadece 15 dakikanızı alacaktır.

Yapmanız Gerekenler;

  1. İlk olarak yeni Google Adwords hesabınızda oturum açarken e-posta adresinizi giriniz. Google Hesabınız (gmail) varsa onu kullanmanızı tavsiye ederiz.
    google-adwords-reklam-hesabi-kurulumu-giris
  2. Reklam verme istediğiniz işletmenizin web site adresini giriniz.
  3. Devam Et butonuna tıklayınız.
  4. Google hesabınız ile oturum açın ya da yeni bir Google hesabı oluşturun.
  • Google Hesabınız (gmail) var ise Google e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek oturum açınız.
  • Google Hesabınız (gmail) yok ise ya da hesap açmak için farklı bir e-posta kullanmak istiyorsanız ekranda en alt kısımda bulunan Hesap Oluştur butonuna tıklayıp talimatları takip ederek bir Google hesabı oluşturabilirsiniz.
    google-hesabi-olusturma
  1. Giriş yaptıktan sonra İlk Kampanyanız butonuna tıklayacaksınız.
  2. İlk kampanyanızı oluşturmak için ilk önce Günlük Harcama Tutarınızı belirtmeniz gerekmektedir. Örneğin aylık 1500 TL’lik reklam vermek istiyorsanız günlük harcama tutarınızı 50 TL yapmanız gerekmektedir.
    teklif-stratejisi
  3. Seçeceğiniz para birimini belirlerken dikkatli olun çünkü bu kısmı bir daha değiştiremiyorsunuz. Seçtikten sonra Kaydet diyerek devam edebilirsiniz.
  4. Reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz Bölge, Ülke, Şehir gibi seçenekleri belirlemelisiniz. Bu kısımda Tüm Türkiye, Sadece İstanbul, Sadece Beyoğlu gibi seçenekleri seçebilirsiniz.
    cihaz-konum-ayarlari
  5. Bir sonraki adımda ise reklamınızı Google Arama Sonuç Sayfasında mı yoksa Google Görüntülü Reklam Ağında mı veya her ikisinde de mi görmek istediğinizi seçebilirsiniz.
    reklam-alan-secimi
  6. Bir sonraki adımda ise Anahtar Kelimelerinizi belirleyip eklemelisiniz. Aralarına virgül koyarak kutucuğa yazabilirsiniz.
  7. Daha sonra anahtar kelimeleriniz için tıklama başına maksimum ne kadar ücret ödeyeceğinizi belirlemelisiniz.
  8. Faturalandırma ayarlarından ödeme yöntemlerinizi ve ödeme bilgilerinizi belirleyip kredi kartı veya havale yolu ile ödemenizi gerçekleştirmelisiniz.
    fatura-profiliniz-ayarlayin
  9. Sözleşmeyi (Adwords Kullanım Şartı ve Koşulları) kabul edip onayladıktan sonra, her şey tamam. Hesabınız oluşturulup aktifleştirildi.
    sartlar-ve-kosullar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu