Dijital PazarlamaE-TicaretSEO

Google AdWords’te Video Reklamlarının Önemi ve Türleri Nelerdir?

Google'da Video Reklamlarının Potansiyel Gücü!

 

YouTube artık her gün milyonlarca İnternet kullanıcısına ulaşan büyük bir Pazar gücüdür. Kullanıcıların çoğu akıllı telefonlarında YouTube kullanıyor. Dolayısıyla, Google AdWords aracılığıyla yönetilip değiştirilebilen video kampanyaları için çok büyük bir potansiyel vardır.
Video formatındaki reklam kampanyaları aracılığıyla alakalı hedef kitlelerini ele alabilirsiniz. Genellikle TrueView reklam biçiminde yapılır ve ön koşulu, videoyu YouTube’da barındırmanızdır. Sonuç olarak, video kampanyalarında Google, Görüntülü Reklam Ağındaki, uygulamalardaki veya YouTube ’un kendisinde bulunan yerleşimlerde oynatılmasına olanak tanır.

Video Kampanyasının Dört Türü

1) Yayın İçi TrueView Reklamları

Çoğu zaman Yayın İçi TrueView Videoları ile karşılaşırsınız. YouTube’da, reklam videodan önce oynatılır ve beş saniye sonra videoyu atlayabilirsiniz; Ya da video oynarken veya sonunda atlayabilirsiniz. Reklam verenler için Önemli olan şudur: Maliyetler ne zaman ortaya çıkar? Kullanıcı yalnızca reklam videosu ile etkileşimde bulunursa  ya da kullanıcı video kampanyasını 30 saniyeden fazla izliyorsa ödeme yapmak zorundasınızdır. Eğer Reklam 30 saniyeden kısaysa, kullanıcı videoyu tamamen izlemek zorundadır.
Çoğu zaman, TrueView yayın içi reklamının yanı sıra bir tamamlayıcı bannerı olacaktır. Reklamlar YouTube’da video önerilerinin hemen üstünde görülebilir. Bu tamamlayıcı bannerlar, reklam kampanyası bittiğinde ve klip oynatılmaya başladığında bile gösterilir. Bannerı, Google’ın otomatik olarak oluşturmasına izin verebilirsiniz veya isterseniz kendiniz tasarlayabilirsiniz. Kullanıcı bannera tıkladığında ilgili açılış sayfasına ulaşır.

2) Alışveriş Reklamları İçin TrueView

Alışveriş reklamları için TrueView de, bir video kullanarak mağazanızdaki ürünleri tanıtabilirsiniz. Alışveriş reklamı biçimi için TrueView, Google Mechant Center’dan veriler kullanır. Ayrıca, video reklam içinde görünebilen altı taneye kadar alışveriş kartı oluşturmak mümkündür.

3) TrueView Discovery Ads

TrueView Discovery Ads, metin ve küçük resim kombinasyonunu içerir. Oynatılacağı yeri, boyutu ve metin uzunluğunu belirler. Bu tür reklamları:

  • YouTube ana sayfasında
  • Arama sonuçlarında
  • YouTube izleme sayfasında
  • Konu ile ilgili Videolarda
  • Yerleşimlerde
  • Görüntülü Reklam Ağında ki uygulamalarda görebilirsiniz.

Maliyetler ne zaman ortaya çıkıyor? Kullanıcı reklama tıklar ve videoyu oynatırsa maliyetleriniz oluşmaya başlamış demektir.

4) Tampon Reklamlar (Bumper Reklamlar)

Tampon reklam biçiminde video, klip öncesinde, sırasında veya sonrasında oynatılabilir. Bu tür reklamların uzunluğu maksimum altı saniyedir. Bumper reklamlar, Yayın içi TrueView reklamlar gibi atlanamaz. Bu nedenle, kısa ve net ifadelerin reklamını yapmak istiyorsanız Google böyle bir yöntem kullanmanızı tavsiye eder. Bu biçim türünde faturalandırma modeli, gösterim başına maliyettir.
TrueView biçimleriyle, görüntüleme başına maliyet veya edinme başına maliyet için ödeme yaparsınız.

 

Video Kampanyası Nasıl Oluşturulur?

Video kampanyası oluşturmak için, Video türü kampanyayı seçersiniz ve alt türü belirtirsiniz. Alt kategori kampanyanın standart, uygulama veya alışveriş reklamları olarak çalışıp çalışmayacağını belirler.

1) Standart Reklam

Standart reklamların amacı, farkındalığı, dönüşümleri veya görüntülemeleri artırmaktır. Kampanyalar YouTube veya web’de oynatılmaktadır. Video reklam biçimleri için, Yayın içi TrueView, Discovery ve tampon (Bumper) reklamlar arasından seçim yapılmaktadır. Ancak Tampon ve TrueView için ayrı kampanyalar oluşturmak gereklidir.
Sonrasında varsayılan bilgileri düzenleyebilirsiniz. Burada yerleri, teslimatı, dilleri, bütçeyi vb. ayarlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, her bir reklam biçimi için yalnızca belirli ağlar seçebildiğinizdir. Başka bir nokta ise “cihazlar” dır. Burada reklamın hangi cihaz modellerinde, mobil operatörlere veya işletim sistemlerine gösterileceğine karar verirsiniz. Ayrıca, reklamın sadece WiFi ile oynatılıp oynatılmayacağını ayarlayabilirsiniz. Dahası, tablet, mobil veya masaüstü ile ilgili tekliflerde değişiklikler yapabilirsiniz.
Reklam kampanyası oluşturulduğunda, reklam grubu düzeyinde en yüksek teklif sunulmalıdır. Bir sonraki adım ise, videoyu YouTube’a girmektir. Eğer bir kişi, önemsiz içeriklere değil de, popüler içeriklere daha fazla ilgili ise, o zaman “Popüler videolar için teklifin ayarlanması” kurabilir.
Varsayılan ayarları terk ederseniz, tüm kullanıcılar hedefiniz olur. Video kampanyalarını belirli hedef gruplara göre değiştirmek isterseniz, görüntülü reklam kampanyalarında olduğu gibi burada da aynı seçenekler vardır. Anahtar Kelimeleri, konuları, yerleşimleri, ilgi alanlarını, yeniden pazarlama veya demografik verileri temel alarak hedefleyebilirsiniz.

2) Uygulama Yükleme Reklamları

Uygulama Yükleme Reklamlarında ki amaç, uygulama indirme sayısını arttırmaktır. Uygulama yükleme reklam kampanyasını kullanarak, kullanıcılar reklamda gösterilen uygulamayı doğrudan akıllı telefonlarından veya tabletlerinden indirebilir. Kampanya’yı oluşturma sürecinde Google Play Store’dan uygulamayı veya URL’i belirtin.

3) Alışveriş Reklamları

Daha önce de belirtildiği gibi, burada bir video reklam kampanyası içinde ürünlerini tanıtıyorsunuz. Ürünler Merchant Center’dan içe aktarıldığı için, önce ilgili bir bağlantı ayarlamanız gerekir. Tüm ürünleri tanıtmak istemiyorsanız, “Belirli ürünleri seçin” veya “Ürün grupları” arasından seçim yapabilirsiniz.
Hedef, ürünleri zaten Alışveriş reklamlarıyla tanıyan kullanıcılara ulaşmaksa, yeniden pazarlama kampanyaları mükemmel seçimdir. Örneğin, bir ürün sayfasını ziyaret eden kullanıcılar TrueView Alışveriş reklamında aynı ürünleri görür. Bunun için, Kampanyanın ayarlarında, tüm ürünlerin reklamını yapmak istediğinizi belirlersiniz. Ardından, reklam grubu düzeyinde Yeniden Pazarlama ve ilgili Yeniden Pazarlama listesi seçilir.

 

Video Kampanyaları Nasıl Optimize Edilir?

Diğer Google AdWords kampanyaları gibidir. AdWords hesabından performans raporları alınır. Burada video oynatma, görüntüleme sayısı, harekete geçirici mesajlar için tıklama sayısı, bilgi alanlarındaki tıklamalar veya tamamlayıcı banner’lar ve görüntüleme başına maliyet gibi verileri okuyabilirsiniz. Ayrıca, Analytics ’i “Analytics” altındaki “Video” sekmesinden seçebilir ve böylece verileri YouTube Analytics ’ten alabilirsiniz. Daha sonra, kampanyaları performans verileri ve değerlendirmeler aracılığıyla optimize edebilirsiniz.

 

Neyi Optimize Edebilirsiniz?

Video reklam kampanyaları için çeşitli ayarlar şu şekilde optimize edilebilir:

  • Reklam süresi
  • Teklifler
  • Hedef Kitleyi Belirleme
  • Videoların Kalitesi (Mesajlar, uzunluğu, açılış sayfası, harekete geçirici mesaj)

Bir kampanyanın performansını artırmak için başka değiştirilebilir ayarlarda vardır. Örnek olarak, harekete geçirme çağrılarını verebiliriz. Bu özelliği kullanmak için AdWords hesabının YouTube kanalına bağlı olması gerekir.
AdWords’te “Video” sekmesini ve “Analytics” in altında “Harekete Geçirici Mesajları Düzenle” seçin. Harekete geçirici mesaj öğesini reklamın alt kısmında bulabilirsiniz. Bir Kullanıcı bunu tıklarsa, “harekete geçirici mesaj” onu açılış sayfasına yönlendirir. Bu, ziyaretçilerinizi ve dönüşümlerinizi artırır.
Önceden bahsedilen bilgi karı, bir açılış sayfasına daha fazla ziyaretçi çekmeye hizmet ediyor. Bu bilgi kartı Google AdWords’te değil, YouTube’da ayarlanır ve optimize edilir. Kartlar, kaydedilmiş teaser’larla ayrı ayrı veya genel olarak videoda bir sembol olarak oynatılır.

 

Sonuç:

Video reklam kampanyaları, büyük potansiyele sahip popüler bir reklamcılık malzemesidir. Normalde Ulaşamayacağınız kullanıcılara ulaşabilirsiniz. Google AdWords’ün tanıdık düzeni sayesinde video kampanyaları ayarlamak kolaydır. Performans verileri sayesinde, değerlendirmek ve optimize etmek hızlıdır. Ayrıca, video reklamcılığı yeniden pazarlamanın çok etkili bir silahıdır. Burada bir sayfa veya ürünle, önceden sayfanızla veya ürününüzle ilgilenen kullanıcılara tekrar ulaşabilir ve onları açılış sayfasına yönlendirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu