Dijital Pazarlama

Google’dan Yeni Bir Silah: Marketing Platform Geliyor

Google Ads'ten Sonra Yeni Bir Hamle.

E-Ticaret ve dijital pazarlama sektörlerindeki ivmeli yükseliş yeni ihtiyaçlar doğuruyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda dijital dünyanın devi Google yenilikler getiriyor. 24 Temmuz itibariyle Google Marketing Platform adında yeni bir mecra karşımıza çıkıyor. Peki Google Marketing Platform nedir?

DoubleClick reklamveren ürünler ile G-Suite 360 ürünlerini Google Marketing Platform altında topluyor.  Toplamda 7 adet ürün ile hizmet verecek yeni platformda tüm ürünlerin birbiriyle entegre bir şekilde çalışması özellikle E-Ticaret ile ilgilenen müşterilerini sevindiriyor. Analytics, Data Studio, Optimize, Surveys, Tag Manager, Display & Video 360 ve Search Ads 360 ürünleri Google Marketing Platform bünyesinde kullanabileceğimiz ürünler olacak.

https://marketingplatform.google.com/info sayfasını ziyaret ederek Google Marketing Platform hakkında daha fazla bilgi sahipi olabilir ve kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Bu ürünlerin hepsi daha önceden aşina olduğumuz ve kullandığımız ürünlerdi. Tek bir platform altında toplanmış olmasının bize ne faydası olacak?

Google Marketing Platform sayesinde daha akıllı ve daha hızlı bir şekilde pazarlama yapabileceğiz. Araçlarımızın birbiriyle bağlantılı olarak çalışması reklam verdiğimiz hedef kitlenin analizinin yapay zeka ile yapılmasını sağlıyor. Pazarlama zincirimizdeki en sağlam halkaları tespit etmemiz artık daha kolay olacak. Yayınladığımız reklamların kalitesini daha net bir şekilde ölçebileceğiz. Yani yatırım yaparken analizler doğrultusunda karar verme sürecimiz hızlanacak. “Bu kampanyamın veya reklam grubumun yatırımını arttırmalı mıyım?” Sorusunun cevabını tecrübelerinize değil Google Marketing Platform’un sunduğu analizlere dayandırabileceğiz.

Google Marketing Platform aslında bir hedef kitle silahı. Reklam verirken hedeflediğimiz ve ulaştığımız kitleyi daha yakından tanıyabilmemiz için veri entegrasyon sistemleri barındıran bu platformda verilerimizi amaç ve cihazlar arası sinyallere bağlayarak en çok ulaşmak istediğimiz kitleyi çok rahatlıkla belirleyeceğiz.

Ayrıca Google Marketing Platform dijital pazarlamanın en zor yanlarından biri raporlama konusunda birçok imkanlar sunacağını söylüyor. Bütün pazarlama raporlarımızı ve analizlerimizi Data Studio aracına daha kolay bir şekilde entegre edebileceğiz. Şirket sahibine veya müdürüne rapor sunarken saatlerce süren çalışmalara son diyebiliriz aslında.

Google Marketing Platform’un Yeni Özellikleri 

24 Temmuz’dan itibaren, DoubleClick ve G-Suite 360 markaları tek bir platformda birleşecek. Bu birleşmenin ardında yatan en büyük sebep ise ayrı ayrı çalışan raporlama, analiz, optimizasyon ve reklamcılık kanallarının tek bir yerden kontrolünü sağlama ihtiyacı olmuştur. Peki bizi bekleyen yenilikler neler?

  • Her ürün yenilenecek. İsimler ve logolar tamamen değişecek
  • Kullanıcı yönetimi, yönetici denetimi, anlık görüntülemeler ve faturalandırma işlemleri Platform Home sayesinde tek bir yerden yapılacak.
  • Platform Home’da bulunacak Integration Center (Entegrasyon Merkezi)  sayesinde hangi Google Marketing Platform ürününün entegrasyonunun yapılıp yapılmadığını rahatlıkla görebileceğiz. Aktif olmayan ürünler için destek ve bilgiye ulaşabileceğiz.
  • Ürünlerin tamamı arasında kolay geçiş özelliği. Artık onlarca yeni sekme açmaya son. Tüm ürünlerin üst kısımlarında bir geçiş butonu sayesinde rahatlıkla Analytics’ten Google Ads’e (Adwords) geçiş yapabileceğiz.

Görünen o ki Google Marketing Platform dijital pazarlamacıların ihtiyaçlarını çok güzel bir şekilde tespit etmiş ve önümüzdeki günlerde yeni güncellemeler ile çok kanallı pazarlama olanakları sağlayacağını düşünüyoruz.

Google Marketing Platform ile alakalı daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://support.google.com/displayvideo/answer/9015629

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu