SEO

Web Site Trafiğini Arttırmak İçin Uygulamanız Gereken Yöntemler!

Uzun zamandır emek verdiğiniz web siteniz hala istediğiniz seviyede değil mi? E-ticaret ya da blog, sitenizin türü fark etmeksizin herkes yüksek web site trafiği ister. Web site trafiğini arttırmak satışların yükselmesi ve marka bilinirliğinin artması gibi cezbedici sonuçlar sağlayacaktır. Gelin, birlikte organik trafiğinizi arttırmanızı sağlayacak en önemli teknikleri inceleyelim!

Web Site Trafiği Nedir?

Web site trafiği, bir web sitesini ziyaret eden ve burada veri alışverişinde bulunan kullanıcı kitlesini ifade eder. Sitenizi açan, tıklayan, indirme yapan veya sayfalar arasında gezinen her kullanıcı sitenizle veri alışverişindedir ve organik ziyaretçi olarak görülür.

Web siteden maksimum verim almak, satışları yükseltmek, markanızı duyurmak kısacası geniş bir kitleye hitap etmek için web site trafiğiniz yüksek olmalıdır. Peki, web site trafiğini nasıl öğreneceksiniz? Google Analytics ve Google Search Console araçlarıyla kolayca web site trafiğini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda SemRush, Ahrefs veya MoZ gibi SEO araçları da organik trafiği görmek için oldukça kullanışlı araçlardır.

Web Site Trafiğini Arttırmak İçin Neler Yapılmalı?

web-site-trafigini-arttirmak-icin-yapilmasi-gerekenler

Dijital dünyaya giriş yapan ve burada para kazanmak isteyen kişilerin en önemli amacı geniş kitlelere hitap etmektir. Ancak çok az web sitesi, trafiğini arttırarak geniş bir kitleye hitap etmeyi başarıyor. Peki, onların yaptığı ve sizin yapmadığınız çalışmalar ne olabilir? Site hızından performansa, sosyal medya stratejilerinden içeriklere kadar her şey web site trafiğinizle doğrudan ilgilidir.

Şimdi web site trafiğini arttırmak ve kullanıcılara “en iyi web site” olduğunuzu göstermek için kullanabileceğiniz yöntemleri inceleyelim!

Yapılan araştırmalara göre internet kullanıcıları, bir siteyi beğenip beğenmediğine veya siteden çıkış yapıp yapmayacağına 0.5 saniyede karar veriyor. Dolayısıyla yapmanız gereken ilk şey, sitenizin incelemeye ve alışveriş yapmaya değer olduğunu göstermektir.

Hızınızı Optimize Edin!

Web site trafiği ve sayfa hızı neredeyse doğru orantılıdır. Hızlı ve açılış süresinin kısa olduğu web siteler, kullanıcıların daha fazla ilgisini çekiyor ve diğer sayfalara yönelmelerini sağlıyor. Web site trafiğini arttırmak için önceliğiniz hız olmalıdır, ayrıca bu Google sıralamanızı da olumlu yönde etkileyecektir.

Web site hızınızı 1 saniye bile yükseltmeniz %8 daha iyi dönüş almanızı sağlar. İnternet kullanıcıları bilgiye, ürüne veya hizmete çok daha kısa sürede erişmek istiyor. Üstelik, sitenizi yavaş açılma sebebiyle terk eden ziyaretçiler, sonraki aramalarında sizi tercih etmeyebilir.

Peki, sayfa hızını arttırmak için neler yapmalısınız? İşte, birkaç ipucu:

  • Tarayıcı önbelleğini kullanın,
  • Görselleri optimize edin ve yüksek boyutlu görselleri sıkıştırın,
  • Site altyapınızı güncel tutmaya özen gösterin,
  • JavaScript, CSS ve HTML dosyalarını küçültün,
  • Hosting firmanızla iletişime geçin.

Anahtar Kelime Analizi Yapın!

Arama motoru sonuç sayfasında üst sıralarda yer almanızı sağlayan en önemli kriterlerden biri anahtar kelimelerdir. Anahtar kelime analizi yapmak, web site trafiğini arttırmak için yapmanız gereken en önemli adımlardan biridir ve mutlaka özenli bir araştırma yapılmalıdır.

Siteniz ve içeriklerinize uygun olarak belirleyeceğiniz anahtar kelimelerle, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri bulmak için Ahrefs veya Google Analytics araçlarını kullanmanızı öneririm.

Anahtar kelime analizinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir. Örneğin, anahtar kelimeniz gömlek olduğunda milyonlarca sonuç sırasından üst sıralara çıkmanız oldukça zordur. Bunun yerine erkek büyük beden siyah gömlek gibi uzun kuyruklu anahtar kelimelere yönelin. Araştırmalara göre arama sorgularının %71’i uzun kuyruklu anahtar kelimelerden oluşuyor.

Site Haritasını Yapılandırın!

Google ve diğer arama motoru botlarına sitenizi tanıtmak ve sayfalarınızı dizine eklemelerini sağlamak için site haritasına önem verin. XML site haritası sayesinde arama motoru botları sitenizin içeriğini daha kolay kavrar ve yeni sayfaları keşfetmesine olanak tanır. Özellikle dinamik web siteleri için XML site haritası son derece önemlidir.

Site haritaları sayesinde güncellenen sayfalarınızı tanıtın, daha fazla görüntülenin ve SEO değerinizi yükseltin!

Sitenizi taşırken trafik kaybetmemek için ipuçlarını inceleyin!

Web Tasarımını Sadeleştirin!

Sitenizi ilk defa ziyaret eden kullanıcılar, genellikle tasarıma göre sitede kalıp kalmayacağına karar veriyor. Yoğun reklam kullanımı, ciddiyetsiz içerikler, sitede gezinmeyi zorlaştıran butonlar gibi birçok etken web tasarımınızın kötü gözükmesine sebep olur.

Araştırmalara göre, internet kullanıcılarının %77’si web tasarımını inceleyerek sitenin güvenirliği hakkında kesin yargılara ulaşıyor. Sitenizin, ziyaretçilerin gözünde güvenilir bir imaj çizmesi için beyaz dengesi, yazı tipi ve boyutu, görsel kullanımı gibi konulara dikkat etmelisiniz. İyi tasarlanan bir web sitesi, ziyaretçilerin sonraki aramalarında ve alışverişlerinde sizi tercih etmesini sağlar. Bu sayede web sitesi trafiğini arttırmak için önemli bir adımı başarıyla geçersiniz.

Web Site Trafiğini Arttırmak İçin Mobil Uyuma Özen Gösterin!

web-site-trafigini-arttirmak-mobil-uyum-icin-yapilmasi-gerekenler

Mobil cihaz kullanımı yaygınlaştıkça site içerikleri de eşzamanlı olarak değişiyor. Son yıllarda mobil SEO ve mobil uyumlu site kavramları dijital dünyanın en önemli konuları haline geldi. Web site trafiğini arttırmak istiyorsanız yapmanız gereken değişikliklerden biri mobil uyum olmalıdır.

Masaüstü web sıralamasında birinci sırada olmak tıklamaların %20’sini almanızı sağlarken mobil sıralamada birinci sırada olmanız tıklamaların %28’ini almanızı sağlar! Üstelik, Google mobil uyumun sıralamaları doğrudan etkilediğini açıklamıştı.

Sitenizin mobil uyumlu hale gelmesi için şu konulara dikkat edin:

  • Mobil duyarlı web site tasarımına önem verin,
  • Duda Mobile veya bMobilized gibi araçlarla sitenizi mobile çevirebilirsiniz,
  • Mobil kullanıcılara, içerikleri kolayca okuyabileceği bir format sunun,
  • Flash kullanmamaya özen gösterin,
  • AMP (hızlandırılmış mobil sayfalar) ile kullanıcılarınıza hızlı bir web site deneyimi sunun,
  • Düğme boyutlarına mobil cihazlara göre büyütün.

Web sitenizin mobil uyumluluğunu öğrenin!

Özgün ve Kaliteli İçeriklere Yer Verin!

Sitenizi hızlandırdınız ve web tasarımını geliştirdiniz, peki kullanıcıların dikkatini nasıl çekeceksiniz? Elbette kaliteli ve orijinal içeriklere yer vererek. Web site trafiğini arttırmak için mutlaka özgün ve kullanıcıları harekete geçiren içerikler kullanmalısınız. Örneğin, içeriğinizi paylaşmaları ve yorum yapmaları için onları teşvik etmeniz, sitede daha uzun süre vakit geçirmelerini sağlar.

Kullanıcılara yüksek kaliteli içerik sunmak ve aradıkları sorunun cevabını vermek, web site trafiğini arttırmak için en doğru yöntemlerden biridir. İçerik oluştururken kullanıcılara doğrudan cevap verin, ancak ek sorular ve başlıklar ile içerikte daha fazla kalmalarını sağlayın. İçerikten memnun kalan bir kullanıcı, sonraki aramalarında da sitenizi tercih edecek ve organik trafiğinizin yükselmesine yardımcı olacaktır.

Web Site Trafiğini Arttırmak: Videolara Yer Açın!

Günümüzde, kullanıcılar herhangi bir konuda araştırma yaparken video izlemeyi tercih ediyor. Araştırmalara göre video içeren sayfalar, kullanıcıların %87’sinin dikkatini çekiyor ve sayfada kalma sürelerini doğrudan uzatıyor.

Videolar, kaliteli içeriğin en önemli destekleyicileridir. Youtube’dan içeriğinizi destekleyen bir video bulmak bile kullanıcılara olumlu bir imaj sunar. Aynı zamanda makale okumak istemeyen kullanıcılara hitap etmenizi sağlayan en önemli yöntemdir.

Web Site Trafiğini Arttırmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Web site trafiğini arttırmak için yüksek kaliteli içerik, site hızı, mobil uyumluluk ve tasarıma dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda sosyal medya platformlarından backlink almanız da organik trafiği arttırmak için en kolay ve etkileyici yöntemlerden biridir.

Web siteme nasıl ziyaretçi çekerim?

Web sitenize ziyaretçi çekmek için güçlü ve etkileyici başlıklar, kaliteli içerik ve görsel kullanın. Aynı zamanda sosyal medya platformları aracılığıyla içeriğinizi duyurun, site hızını arttırın ve reklam ağını güçlendirin.

Web site trafik analizi nedir?

Ortalama ziyaret süresi, hemen çıkma oranı, ziyaretçi sayısı, sayfa görüntüleme oranları vb. bilgilere erişmek için web site trafik analizi yapılır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu