Dijital PazarlamaSEM

Google Ads Bütçe Optimizasyonu Nasıl Yapılır? 6 Önemli İpucu!

Hedef kitlenize ulaşmanın en etkili ve kolay yollarından biri Google Ads ile reklam vermektir. Kullanıcıların, arama ağı reklamlarına %40 oranında tıklama yaptığını ve daha yüksek oranda görüntüleme elde edeceğinizi biliyor musunuz? Google Ads, tıklama başına maliyet seçeneği ile düşük ücret maksimum verim politikasına sahiptir. Peki, Google Ads bütçe optimizasyonu için nelere dikkat etmelisiniz? Gelin, birlikte Google Ads bütçe optimizasyonu ipuçlarına göz atalım!

Google Ads Reklamları Avantajlı Mıdır?

Dilerseniz, Google Ads bütçe optimizasyonundan önce ‘Google Ads nedir ve reklamların etkisi gerçek midir?’ sorularını cevaplandıralım. Google Ads, arama ağı, görüntülü reklam ağı, remarketing, keşif vb. farklı reklam türleri ile potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlar. Potansiyel müşteriler, internette yaptığı anahtar kelime aramaları, ilgi alanları, demografik özellikleri gibi birçok faktöre bağlı olarak sizin kısacası ihtiyaç duyduğu ‘alanın’ reklamını görür. Dolayısıyla satışlarınız yükselir, web sitesi trafiğiniz artar ve marka bilinirliğiniz yükselir.

Google’a reklam vererek harcayacağınız her bir dolar için 3 dolar kazanç sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? İşte, Google’ın reklam gücünden faydalanmak için yeterli bir sebep!

Google Ads reklam vermek kompleks bir sistem gibi gözükse de birkaç önemli adımdan oluşur. Reklam türünüzü, hedef kitlenizi, anahtar kelimelerinizi belirlediğinizi varsayalım, etkili bir Google Ads bütçe optimizasyonu için şu konuları ihmal etmeyin!

Hedefinizi ve Hedef Kitlenizi Doğru Belirleyin!

google-ads-bütçe-hedef-kitle-belirlemesinin-önemi

Google’a reklam vermek için yapmanız gereken en önemli adım hedef ve hedef kitlenizi doğru belirlemektir. Peki, bu ne demek oluyor? Kısaca açıklayalım: Google’da her gün binlerce yeni reklam yayınlanır ve doğru bir stratejiyle yayınlanan reklamlar kazanç sağlamaya başlar. Örneğin, İstanbul’da fast food restoranınız varsa hedefiniz fiziki mağaza ziyaretleri ve telefon araması olabilir. Bu sayede müşterileriniz arama ağında veya videolu reklamlarda restoranınızı görerek ziyaret eder veya telefonla sipariş verir.

Hedef kitlenizi belirlemenin diğer bir önemi ise bütçe optimizasyonunu doğrudan etkilemesidir. İş, marka, start-up, hizmet veya firmanız için seçtiğiniz hedef kitle yanlış belirlendiyse tıklama ve görüntülenmeleriniz yüksek olurken dönüş oranları düşük olacaktır. Örneğin, İstanbul’daki fast food restoranınız için genç kitleyi hedefleyin.

Google Ads Bütçe Teklif Stratejilerinden Faydalanın!

Google Ads, farklı bütçe ve işletmelerin maksimum kampanya veriminden faydalanması için Google Ads teklif stratejilerini kullanmanızı sağlar. Bu stratejiler, reklam süreniz boyunca almak istediğiniz aksiyonlara göre belirlenmelidir. Örneğin, e-ticaret sitenizde satış mı yapmak istiyorsunuz? Veya mobil uygulamanızın indirme sayılarını yükseltmek ve kullanıcılarla paylaşmak mı istersiniz?

Yapılan araştırmalar Google Ads reklamlarını kullanan kişi ve şirketlerin gelecek yılda da %82 oranında yeniden Google reklamlarını tercih edeceğini göstermiştir. Google Ads, milyonlarca kullanıcısı bulunan bir piyasada ön plana çıkmanızı sağlar!

Google Ads bütçe optimizasyonu için dikkat etmeniz gereken en önemli konu teklif stratejileridir. Gelin, şimdi farklı sektörler için teklif stratejileri ve avantajlarına göz atalım:

  • Manuel TBM (Tıklama Başına Maliyet): Reklam stratejiniz doğrultusunda belirlediğiniz anahtar kelime/kelimeler için manuel bir teklif vermeniz gerekir. İlk defa Google Ads reklamı vermek isteyenler için uygun değildir.
  • Ortalama TBM: Google Ads reklam bütçenizin tutarı, tıklama sayısına bölünür ve ortalama TBM belirlenir. Bu sayede reklamınızın etki alanını yakından görebilir ve tıklamalara göre reklam optimizasyonunu en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkar: Belirlediğiniz reklam bütçesi ve teklifiniz dahilinde en yüksek tıklanma sayısına sahip olmak için bu seçeneği tercih edin. İlk defa Google Ads reklamı vermek isteyen kişiler için idealdir.
  • Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkar: Reklamlarınızı bir süre takip edin ve gerekli aksiyonları almalarını sağladıktan sonra bu seçeneği tercih edin. Bu sayede sitenizin tıklanma sayısı veya telefonla arama gibi seçeneklerinizde daha fazla dönüş sağlanacaktır.

Google Ads ile kazanacağınız avantajları incelemek için tıklayın!

Sitenizin Mobil Uyumluluğunuzu Gözden Geçirin!

google-ads-bütçe-belirlemesinde-mobil-optimizasyon

Google Ads ile cihaz ve cihaz modeline göre de reklam yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sayısız seçenek sunan Google Ads, reklamlarınızın maksimum verim alması için birçok metriği kullanır. Web siteniz mobil uyumlu değilse, mobil hedefleme seçeneğini kapatın. Bu sayede Google Ads bütçe optimizasyonu için önemli bir aşamayı geçersiniz. Reklamlarınız, mobil cihazlarda gösterilmez ve bütçeniz daha etkili olarak kullanılır.

Dünya genelinde internete bağlanan kişilerin %65 oranında sadece mobil cihazları kullandığını biliyor musunuz? Reklamlarınızın mobil uyumlu olması daha fazla kazanç elde etmenize yardımcı olur ve dönüşüm oranlarınız yükselir. Üstelik mobil cihazlardan daha fazla arama trafiği sağlandığı da kanıtlanmıştır.

Anahtar Kelime Araştırması ve Bütçe Yönetimi!

Google Ads reklamlarınızın ön plana çıkması ve sitenizin görünür olmasını istiyorsanız anahtar kelime araştırması ve rakip analizine önem vermelisiniz. Sizinle aynı endüstride hizmet veren rakiplerinizin en sık kullandığı anahtar kelimeler neler? Müşterileriniz sizi hangi anahtar kelimelerle arar? Bu soruları iyi bir araştırmayla cevaplandırmak Google Ads bütçenizi en iyi şekilde yönetmenizi sağlar.

Google Ads yeni anahtar kelimeler keşfetmeniz ve arama tahminlerini almanız için iki gelişmiş özelliğe sahiptir. Burada anahtar kelimelerinizi analiz edebilir ve Google Ads bütçenizi yönetmek için doğru bir strateji oluşturabilirsiniz.

Kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile sıralamada üst sıralarda yer almanız oldukça zordur. Potansiyel müşterilerinize en iyi şekilde ulaşmak ve yüksek dönüşüm oranlarına sahip olmak için uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanın!

Google Ads Bütçe Optimizasyonu Yaparken Kalite Puanınızı Yükseltin!

Her gün binlerce kişinin Google’a reklam verdiğinden söz etmiştik. Peki, Google reklamları hangi faktörlere göre sıralıyor? Cevap basit: kalite puanı. Google’a reklam vermek kolay bir işlem olsa da üst sıralarda yer almak için kalite puanını yükseltmek gerekiyor. Bu durum ise yanlış stratejilerle oldukça zor. Kalite puanınızı yükseltmek için şu adımlara dikkat edin:

  • Reklamınız ve kullanıcıların yaptığı aramalar benzer konularda olmalıdır,
  • Kullanıcıların reklamlarınıza tıklaması için heyecan verici ve merak uyandıran içerikler oluşturun,
  • Negatif anahtar kelime araştırması yapın,
  • Açılış sayfası optimizasyonuna yönelin ve reklamda kullandığınız anahtar kelimelerin, açılış sayfasında yer almasına özen verin,
  • Açılış sayfanızın hızlı açılmasını sağlayın.

İnternet kullanıcıları, bir sitenin açılması için en fazla 6 saniye bekliyor. Siteniz 6 saniyeden daha uzun sürede açılıyorsa Google Ads bütçeniz olumsuz etkilenir.

Kalite Skoru ile ilgili daha fazlasını keşfedin!

Reklam Yayın Zamanını Seçin!

Google Ads ile 7/24 reklam verme şansınız olsa da etkili bütçe yönetimi için reklamınızın yayınlanacağı gün ve saati seçmelisiniz. Örneğin, sigorta sektöründe hizmet veriyorsanız kullanıcılar genellikle mesai saatlerinde sigorta işlemini yapmayı tercih eder. Bu saatlerde yayınlanan reklamlarınız daha yüksek getiri sağlayacaktır.

Reklam yayın zamanını seçmenin en önemli avantajlarından biriyse yüksek performansa sahip olan sürelerde görünürlüğünüzü arttırmasıdır. Örneğin, internet kullanıcıları akşam 7 – 8 saat sonrası daha aktiftir. Ayrıca kampanya performans raporunuzu inceleyerek reklamlarınızın en fazla tıklandığı gün ve saatleri de görebilirsiniz.

Google Ads Reklam Bütçesi Nasıl Belirlenir?

Bu sorunun doğru ve kesin bir cevabı bulunmuyor, işiniz için hazırladığınız reklam bütçesine göre Google Ads stratejinizi belirlemelisiniz. Yüksek bütçeye sahip değilseniz uzun kuyruklu anahtar kelimeler, detaylı hedef kitle belirleme gibi optimizasyonlara önem vererek öne çıkmanız mümkün.

Google Ads reklamları nerede görünür?

Google Ads reklamları arama ağı sonuç sayfasında, Youtube içeriklerinde ve akışta, Google iş ortaklarının web sitesinde görünür.

Google Ads nasıl reklam verilir?

Google Ads reklam vermek için bir Google Ads hesabı oluşturmanız gerekir. Ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz bu hesap ile ayrıntılı bir kampanya yürütebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu