Dijital PazarlamaSEM

Google Ads Reklam Verme Rehberi: Reklam Türleri, Teklifler ve Daha Fazlası!

Google reklamları, hedef kitlenize ulaşmak ve arama sonuç sayfasında üst sıralarda yer almanın en etkili yöntemidir. Hangi endüstride ve iş alanında hizmet verdiğiniz fark etmeksizin piyasanın her alanında milyonlara hitap eden dev markalar ve küçük işletmeler yer alır. Peki, bu piyasa rekabeti içinde kendinize nasıl yer bulacaksınız? Google Ads reklam verme rehberi içeriğimizle reklamlarınızla öne çıkmanın ve rakiplerinizi geçmenin en önemli adımlarını inceleyin!

Google’ın reklamcılık hizmeti ile Youtube gibi büyük platformlardan küçük girişimlere kadar her alanda görünür olmanız mümkün. Özellikle işiniz online bir alanda yürüyorsa Google Ads avantajlarından mutlaka faydalanın!

Neden Google Ads Reklam Kampanyası Düzenlemeliyim?

Markanızın öne çıkması için kullanabileceğiniz birçok tanıtım/pazarlama stratejisi oluşturabilirsiniz. Ancak Google’ın etki alanı her zaman daha yüksektir. Her gün, Google üzerinden milyarlarca arama yapılır ve %30’un üzerindeki kullanıcı Google reklamları ile aradığı sonuca ulaşır. Üstelik Google’da reklam vermek diğer kanallara oranla daha az maliyetlidir.

Sağlık, eğitim, finans, dijital pazarlama, emlak, seyahat kısacası hangi sektörde hizmet veriyorsanız Google Ads reklamlarından etkili bir şekilde faydalanabilirsiniz. Ayrıca Google, sektörlere yönelik farklı reklam türlerine sahiptir ve aramalarda daha görünür olmanızı sağlar.

Google Ads reklamlarının etkili olması için sitenizin SEO çalışmaları profesyonel olarak tamamlanmalıdır. Aksi takdirde Google reklamlarınız maddi ve manevi kayıplara sebep olacaktır.

Google Ads Reklam Verme Rehberi: Reklam Türleri!

google-ads-reklam-verme-reklam-türleri-nelerdir

Reklam vermek için öncelikle yapmanız gereken şey elbette bir Google Ads hesabı oluşturmaktır. Ad, soy ad, iletişim vb. bilgilerinizi yazdıktan sonra kaydınız ücretsiz tamamlanır. Aynı zamanda reklam stratejinizi buradan yürütecek ve yine aynı şekilde takipleri gerçekleştireceksiniz.

Google’da reklam vermek için kullanabileceğiniz kampanya türleri:

  • Video reklamlar (Youtube reklamları),
  • Alışveriş reklamları,
  • Gmail reklamları,
  • Görüntülü reklam ağı reklamları,
  • Arama ağı reklamları,
  • Uygulama reklamları,
  • Yediden pazarlama reklamları (ReMarketing)

Yukarıdaki Google reklam türleri ile ihtiyacınıza yönelik en iyi tanıtım stratejinizi oluşturabilirsiniz. Örneğin, en temel reklam türü olan arama ağı reklamları ile arama ağı sonuç sayfasında, haritalarda, Google iş ortaklarında ve Google Play’de görüntülenebilirsiniz.

Video reklamlar ile Youtube’da reklamınızı yayınlayarak geniş bir kitleye ulaşın! Bu sayede internet kullanıcılarının %90’ı tarafından görüntülenebilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Doğru kampanya türü seçmek ile ilgili ipuçlarını Google’dan öğrenin!

Google’da Reklam Vermek: Kampanyanızı Oluşturun!

Google’da reklam vermek ve stratejinize uygun kampanya yürütmek için tür, ağ, kitle, anahtar kelime, bütçe vb. alanları eksiksiz tamamlamalısınız. Gelin, birlikte Google’da reklam verme sürecini adım adım inceleyelim!

Google Ads hesabınıza girdiğinizi ve kampanya oluştur seçeneğini işaretlediğinizi varsayalım:

Google Ads Reklam Verme Hedef Modelleri Nedir?

Google Ads kampanya türü pazarlama hedefiniz doğrultusunda seçim yapmanızı sağlar. Örneğin, bazı kişiler web sitesi trafiğini arttırmak isterken bazı kişiler satış için reklam vermeyi tercih edebilir.

Google Ads hedef modelleri:

  • Web Sitesi Trafiği: Video reklam, arama ağı reklamı, görüntülü reklam vb. seçeneklerle web sitenize organik ziyaretçilerin gelmesini sağlayın.
  • Satış: E-ticaret siteniz, sosyal medya hesabınız veya mağazanız için satışları arttırmak istiyorsanız bu kampanya türünü tercih etmelisiniz.
  • Potansiyel Müşteriler: Hedef kitlenize doğrudan ulaşmak, satış yapmak, web trafiğini arttırmak ve markanızı duyurmak için potansiyel müşteriler en iyi reklam türlerindendir.
  • Uygulama Tanıtımı: Uygulamanızı tanıtmak, indirme sayılarını yükseltmek ve geniş bir kitleye hitap etmek için seçin.
  • Yerel Mağaza Ziyaretleri: Restoran, satış, bayi vb. alanlarda fiziki ziyaretçilerinizi yükseltmek için bu modeli tercih edebilirsiniz.
  • Marka Bilinirliği ve Erişim: Markanızın daha fazla kişi tarafından tanınmasını ister misiniz? Cevabınız evetse bu türü tercih edin.
  • Ürün/Markayı Dikkate Alma: Hedef kitleniz için etkileyici bir marka, ürün, hizmet tanıtmak istiyorsanız en iyi seçenektir.

Yukarıdaki kampanya türleri haricinde herhangi bir hedef belirlemeden de reklam verebilirsiniz.

Tercih ettiğiniz hedef, kampanya türü seçimini doğrudan etkiler. Örneğin, satış için neredeyse her modeli kullanabilirken marka bilinirliği ve erişim için görüntülü reklam ağı ve video modellerinden faydalanabilirsiniz.

Hedef modeli ve kampanya türü seçiminden sonra Google Ads, müşterilerinizin size nasıl ulaşması gerektiğine dair bir tercih yapmanızı isteyecektir. Web sitesi ziyareti, telefonla arama, mağaza ziyareti vb. seçenekleri, reklam stratejiniz doğrultusunda seçin.

Hedef Kitle Belirleme

Google Ads hedef kitle belirleme reklamınızın doğru kişilere ulaşması için en önemli adımdır. Reklamınızın türü ve nasıl yayınlanacağını seçtikten sonra hedef kitle belirleme aşamasına seçebilirsiniz. Aynı zamanda bu aşamada reklamınızın yayınlanacağı gün ve haftaları, saatleri ve kampanya bağlantısını da eklemeniz mümkün.

Google Ads hedef kitle seçimi, potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlayan en önemli unsurdur ve tüm parametreler özenle araştırılmalıdır.

  • Konum: Reklamınızın yayınlanacağı ülke, şehir, ilçe vb. seçimlerinizi belirleyin.
  • Diller: Seçtiğiniz konumda konuşulan dillere göre hedef kitlenizi ayarlayın. Örneğin, İstanbul’da İngilizce konuşanlar.
  • Kitle Segmentleri: Ev sahipleri, taksi hizmeti kullananlar, yabancı dil eğitimi alanlar, iş arayanlar, sigorta, otomobil meraklıları, çocuk sahipleri vb. birçok kategoride kitlenizi belirleyebilirsiniz. Google Ads kitle segmentleri ile hedef kitlenize çok daha kısa sürede ulaşın!

Google Ads Reklam Bütçesi Belirleme

google-ads-reklam-verme-bütçe-belirlemesi-nasil-yapilir

En fazla dönüş alabileceğiniz reklam araçlarından birinin Google Ads olduğunu biliyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre Google kullanıcıları %40 oranında ilk sıralarda gördüğü reklamlara tıklıyor veya arıyor. Üstelik, markanızın üst sıralarda yer alması marka bilinirliğini de olumlu yönde etkiler. Siz de bu avantajdan yararlanmak için hemen Google Ads reklamınızı oluşturmaya başlayın!

Google Ads reklamlarının en önemli avantajı her görüntülemede değil, her tıklamada ücret ödenmesidir. Bu sayede çok daha düşük maliyetle geniş kitlelere hitap edersiniz.

Hedef kitle yapılandırmanızın ardından Google Ads bütçe seçimi işlemine geçiş yapın. Google Ads, günlük olarak harcama yapabileceğiniz miktarı çok düşük fiyatlarla belirlemenize olanak verir. Örneğin, 5 TL ile de 50.000 TL ile de reklam yapabilirsiniz. Ancak çok yüksek gösterim, tıklama ve erişim için bütçenizi zorlamanız gerektiğini unutmayın!

Google Ads Teklif Verme Nedir? Nasıl Yapılır?

Google Ads teklif verme stratejileri ile bütçenizi ve reklamınızı maliyet hesaplamanıza göre yönetebilirsiniz. Aşağıdaki Google Ads teklif verme stratejileri doğrultusunda markanızı büyütün:

  • Manuel TBM: Kampanyanızı düzenli olarak takip etmek için yeterli vaktiniz ve az da olsa deneyiminiz varsa manuel Tıklama başına maliyet (TBM) seçeneğini işaretleyin. Bu sayede anahtar kelimenizin TBM oranını anında +/- yönde değiştirebilirsiniz. Toplam tutar, tıklanma sayısına bölünür ve ücret belirlenir.
  • Dönüşüm Sayısını En Üste Çıkarma: Yüksek maliyet – yüksek dönüşüm sağlayan bu strateji ile teklifler otomatik olarak belirlenir. Sitenize, telefonunuza gelen her dönüşüm ücretlendirilir.
  • Tıklama Sayısını En üste Çıkarma: Belirlediğiniz bütçe dahilinde sitenizin yüksek oranda tıklama almasını sağlar. Dönüşüm için değil, ancak web trafiğini arttırmak için idealdir.
  • Hedef Gösterim Payı: Arama ağı sonuçlarında üst sıralarda, en üstünde veya herhangi bir yerinde gösterilmesi için bu stratejiyi kullanın. İnternet kullanıcıları, arama yaptığında reklamınızı görebilir ve TBM maliyetini sınırlandırabilirsiniz.

Google’da Reklam Vermek Etkili Midir?

Evet, Google’da reklam vermek milyonlarca kullanıcısı bulunan bir piyasada öne çıkmanızı sağlar ve rakiplerinizi eleme şansı elde edersiniz. Google Ads reklamları karışık bir yapı gibi gözükse de birkaç temel adımla sonlandırılır. Anahtar kelime seçimi ve reklam metni yazımından sonra kampanyanızı noktalayabilirsiniz.

Etkili Google reklam metni oluşturmak için tıklayın!

Neden Google Ads?

Reklam vermek ve tanıtım yapmak için birçok seçenek varken ‘neden Google Ads?’ sorusunu sorabilirsiniz. Google Ads, diğer reklam araçlarına göre çok daha az maliyet ve yüksek dönüşüm oranları sağlar ayrıca satış arttırmak, yeni müşteri bulmak ve marka bilinirliğini arttırmak için en etkili yöntemdir.

Google Ads reklam ne zaman yayınlanır?

Genellikle Google Ads, reklamları 24 saat içinde onaylanır veya olumsuz bildirimde bulunulur. Reklamınız yayınlanmadıysa konuyla ilgili mail hesabınıza göz atın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu