Dijital PazarlamaSEM

Etkili Google Reklam Metinleri Nasıl Oluşturulur?

Google Reklamlarınızın Verimini Artırın!

Etkili Google Reklam Metinleri Nasıl Oluşturulur?

Bu yazımızdan sonra Google reklam metinlerinizi daha iyi optimize ederek güzel dönüşümler elde edeceksiniz. Keyifle okuyunuz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ilk görünümdür. Bu yüzden, mesajınızı en iyi yöntemlerle potansiyel müşterilerinize ilettiğinizden emin olmalısınız. Mesaj metninin insanlar karşısında ilgi çekici görünmesini sağlayacak bazı önemli yaklaşımlar vardır;

Başlıklar bir konunun en ilgi çekici ögesidir. Bu yüzden basit kelimelerle işlenmiş, baş harfleri büyük olan başlıklar insanlara daha cazip gelebilir. Bu da metni daha okunabilir hale getirir. Kullanıcıları hangi sayfaya yönlendireceğinizi düzgünce ifade etmek için URL de kelimeler arasında tire işareti kullanabilir, küçük harfler kullanabilirsiniz.

Açıklama bölümüne geldiğinizde küçük büyük harfleri bırakıp, normal cümle düzeyine göre cümleler kurmaya başlamalı, noktalama işaretlerini doğruca kullanıp yazım hatası yapmamaya özen göstermelisiniz. Açıklama bölümünde reklamını yaptığınız ürünün özelliklerini en ince ayrıntısına kadar anlatmalı, yani ilk karşılaşmada anlatılması gereken şeyleri açıklama kısmına yazmalısınız. Eğer ürününüzün ücretsiz kargo, ücretsiz kurulum ya da indirim gibi cazip bir özelliği varsa bunu metine eklemeli, güvenli teslimat, hızlı teslimat gibi kelimeler ekleyerek metnin etkililiğini pekiştirmelisiniz. Eğer bu tür etkenleri yazmak için metnin karakter sayısı yetmiyor ise, önemli gördüğünüz bazı etkenleri reklam uzantıları kısmına ekleyebilirsiniz. Fakat reklam uzantılarının her arama sonucunda çıkmadığını da bilmelisiniz. Eğer karakter sınırı sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız gereksiz bağlaçları metininizden atmalı, gereksiz kelime ve kelime tekrarı kullanmamalısınız. Bu sadece sizin müşteri üzerinde kurabileceğiniz etkiyi kısıtlar ve ilk görünümü etkisiz hale getirir. Bu yüzden de gereksiz bağlaçlardan uzak durmalı ve kelime dağarcığınızı geniş bir şekilde kullanarak kelime tekrarı yapmamalısınız. Dikkat çekmek için üç kez aynı ünlem kelimesini arka arkaya kullanmak yerine başlığı farklı kelimelerden oluşturup dikkat çekici yapmanız daha doğru olacaktır.

Etkili Google Reklamları oluşturmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da içeriğiniz ile reklam metninizin birbiriyle uyumlu olmasıdır. Henüz fazla bilinmeyen bir kozmetik sitenizin olduğunu varsayalım. Müşteri çekmek için reklam metninizin açıklamasına ‘bedava bilgisayar’ gibi kelimeler kullanarak yüksek teklifler verdiniz. Bu şekilde müşterileri sitenize çekeceğinizi düşünmüş olsanız da site seviyesini belirleyen en önemli faktör kalite ve tıklama başına maliyet teklifinizdir. Yani, reklam metninize koyduğunuz gerçek olmayan fakat ilgi çekici bilgi yüzünden puanlama şeklini göz ardı etmiş ve reklam sıralamasındaki yerinizi aşağıya çekmiş olursunuz.  Sadece bununla da kalmayıp, puanınızın düşmesi sizin bir daha reklam verememenize neden olabilir ve hatta Google kanıtlayamayacağınız gerçek olmayan teklifinizi fark ederse sizi cezalandırabilir. Bu yüzden, en az maliyet ile müşterilerinizi sitenize çekebilmek için dikkat etmeniz bazı şeyler; anahtar kelime reklam metni uyumunun en iyi seviyede olması, gerçekleştirme ihtimalinizin olduğu ve giriş ekranında belirttiğiniz ürün özelliklerinin reklam metninde güzelce potansiyel müşterilere aktarılması ve müşterileri yormadan, başka sayfaya yönlendirmeden tek bağlantı ile siteye yönlendirilmesidir.

Kullanıcılar sıkıcı metinler yerine içlerinde merak duygusu uyandıran metinler okumak isterler. Bu yüzden, ürününüzün en göz alıcı özelliğini ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir şekilde müşterilerinize aktarmalısınız. Öne çıkarmanız gereken özellik hız ise, anında, tam zamanında, aynı gün kargo gibi kelimeler kullanarak müşteri ilgisini üstünüze çekebilir, ilk karşılaşma anını benzersiz kılabilirsiniz. Eğer öne çıkarmak istediğiniz şey kalite ise, benzersiz, sınır tanımayan, inanılması güç gibi kelime, kelime öbeklerini kullanabilirsiniz. Eğer ürününüzü anlatırken diğer sitelerdeki ürünler ile kıyaslıyorsanız rakipsiz, eşsiz gibi kelimeleri kullanabilirsiniz.

Google’da etkili reklam verirken dikkat edilmesi gereken hususlar inceledik. Google’ın istediği kurallara dikkat edildiği taktir de reklam kalitenizi üst düzeye çıkaracaktır.

Yorumlarımız bizim için çok değerlidir. Bundan dolayı; Sorularınızı, öneri, görüş ve isteklerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu