Dijital PazarlamaGrafik Tasarım

2019 Web Tasarım Trendleri İle Güncel Kalın

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi üzerine e-ticaret sitenizde verimsiz sayılabilecek tasarımlar da buna bağlı olarak kendini yenilemek zorundadır. Tasarım trendleri açısından güncel olmak müşteri kitlenizi kaybetmemeniz hatta yenilerini kazanmanız için olmazsa olmaz bir kriter haline gelmiştir.

Özellikle 2017 yılı görsel tasarım olarak büyük değişimlerin yaşandığı bir seneydi. Web tasarım trendleri açısından 2019 yılınında aynı verimlilikte bir sene olacağı ön görülmektedir.

2015 yılında ilk örneklerini gördüğümüz Flat tasarım uzun bir aradan sonra kendini tekrar sahnenin yıldızı ilan etmektedir. Yani efektlerden arındırılmış, sade ve anlaşılır, canlı renklerin hükmettiği tasarımlar ön planda olacaktır.
Yapılan araştırmalara göre daha minimalize edilmiş, daha estetik, amacını doğrudan yansıtan web sitelerinin kullanıcılar açısından daha ilgi çekici bulunduğu açıkça görülmektedir.

Kısaca söyleyebiliriz ki e-ticaret’te başarılı olmak için bu değişim ve gelişimleri takip etmek ve ayak uydurmak şart!

1. Sadelik Baş Tacı

Minimal tasarım sadelik, basitlik, karmaşadan uzak anlamına geldiği gibi kesinlikle kolay olduğu yanılgısına düşmemek gerekir. Aksine karışıklıktan ve fazlalıktan kurtulmak sanıldığının aksine zekice düşünülmesi gereken bir tasarım özelliğidir.

Vermek istediğiniz mesaj ne kadar net olursa ziyaretçi sitenizde o denli rahat gezinecek ve istediği ürüne veya hizmete en kısa sürede ulaşacaktır. Bu nedenle tasarımlarınızı değerlendirip, gereksiz detaylardan kurtulup, estetik açıdan temiz bir görünüm yaratmak kullanıcı memnuniyet açısıdan oldukça önemlidir.

2. Video Kullanın

Özellikle internette gezinirken okumaya karşı olan üşengeçliğimizden bahsetmeye gerek yok sanırım. Yada şöyle söyleyelim, devir hız devri. Video kullanımı markalaşma ve tanıtım açısından oldukça etkileyici bir araçtır.
Uzun uzadıya yazılar yerine istediğimiz mesajı bir kaç saniye içinde verebileceğimiz dikkat çekici videolara dönüştürmek hem görsel olarak hemde daha çok kişiye ulaşması açısından daha verimli bir tercih olacaktır.

 

3. Asimetrik Tasarımlar ve Şekiller Kullanın

Web sitenizin sadeliğini bozmadan yapacağınız asimetrik düzenler 2019 yılının göze çarpan tasarımları arasında bolca göreceğimiz bir trend.

Üçgen, altıgen, daire gibi geometrik şekiller e-ticaret sitenizin tasarım açısından mükemmel tamamlayıcıları olacaktır. Aynı zamanda yerinde geometrik şekil kullanımı ile sitenize özgün bir hava katabilir, sitenizi daha canlı ve çekici kılabilirsiniz.

Yapacağınız ufak değişimler kullanıcıların dikkatini çekmek için büyük adımlar oluşturacaktır.

4. Mobil’de Kullanıcı Dostu Olun

Biliyorsunuz ki E-ticaret’te mobil kullanımını günden güne artıyor. Hatta yapılan araştırmalara göre mobil kullanımına bağlı olarak satışların neredeyse %50 oranında arttığı tespit edilmiştir. Bu nedenle sitenizin responsive olmasının yanı sıra mobilde parmak hareketlerine uygun tasarımlar kullanıcı açısından muhakkak dikkat edilmesi gereken bir husustur.

5. Seçenekleri Azaltın

Potansiyel müşterinizi sitenize çekmeyi başardınız. Sıra sitenizde daha uzun süre durmasına ve alışverişi tamamlamasını sağlamaya geldi.

Kullanıcı dostu bir siteniz olsun istiyorsanız dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durmalısınız. Tasarımınızı gözden geçirip amacınıza hizmet etmeyen tüm unsurlardan arındırın. Kullanıcıların hizmet veya ürüne ulaşmaları için ilerlemeleri gereken adımları kolaylaştırmanız, hedef kitlenizin memnuniyeti açısından faydalı olacaktır. Gerek butonlar, arama çubukları gerekse filtreleme kullanımı ile bunu kolayca sağlayabilirsiniz.

Ayrıca menü seçeneklerini aza indirgemek de müşteri açısından olumlu bir etki sağlayacaktır. Çok fazla menü seçeneği sunmak hedef kitlenizin kafasını karıştıracaktır ve bu en son isteyeceğiniz şeydir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu