Dijital PazarlamaE-TicaretSosyal Medya

Facebook Business Manager ve Instagram Reklamcılığı Nedir?

Facebook Bm ve Instagram Reklamcılığı İle Yükselişe Hazır Olun!

Facebook Business ve Instagram Reklamcılığı Nedir?

E-ticaret şirketlerinde “Pazarlama” bilinenin aksine kolay değil; İyi planlanması gereken kurgusal bir süreçtir. Facebook hesabınızda ya da Instagram hesabınızı oluşturduktan sonra hiçbir çaba sarf etmeden kullanıcıların sizi bulmalarını beklemek yani hedef kitlenize seslenmek gerçek olmaktan öte bir hayal haline gelecektir. İşte tam da bu noktada Facebook Business kobilerin ya da büyük şirketlerin imdadına yetişmekte reklam oluşturmak isteyen firmaların pazarlama planlarında tek elden yönetimi ele almalarında devamlılıklarını sağlamalarında ve farklı şirketlerle ilişkilerinde paylaşım kurmalarına, ortak yönetici girişlerine olanak sağlamalarına imkan sağlayan bir sosyal platformdur. Önceden Facebook üzerinden pazarlama çok kişi tarafından bilinmediğinden herhangi bir karışıklık olmuyor bununla ilgili bir düzenleme bulunmuyordu. Rakiplerin çoğalması şirketlerin pastadan büyük payı almak istemeleri Facebook’un bu konuda bir geliştirme yapmasına neden oldu. Bunun üzerine Facebook Business Manager uygulaması aktif olarak hayatımıza girmiş oldu.

facebook-bm-ile-yukselmek

Facebook Business şirketlere hangi faydaları sağlar:

  • Hedef kitle erişiminde doğru noktayı yakalamanıza ve hedef kitleleri yeniden düzenleme özelliği siteye sürekli müşteri ve sıcak trafik akışı katmaktadır,
  • Bu uygulama sayesinde hem site sahipleri hem de kullanıcılar açısında karşılıklı güven ortamı sağlanmış oldu,
  • Sahte kullanıcı ve sahte şirket hesaplarının, çalıntıların vb. kötü deneyimlerin önüne geçildi,
  • Uygulama içinde yer alan onlarca sihirbaz sayesinde yaşanılan teknik arızılar da oluşan zaman kaybı hem kullanıcılar hem de site sahipleri için en aza indirgenmiş oldu,
  • Reklamlarla ilgili yaşanılan aksaklıklar para kayıplarının, boşa geçilen zamanlar en aza indirgenmiş oldu,
  • En doğru zamanda, en doğru kullanıcıya en doğru reklamın ulaşmasına olanak verildi,
  • Çoklu reklam verenlerin bir portal üzerinde herhangi bir sorun yaşamadan reklamlarını yönetmesine ve hedef kitlelerden almış olduğu dönüş oranlarını en kolay şekilde görüntülemesi ve farklı Google uygulamalarında hesap oluşturmadan bir uygulama üzerinde toplamasına olanak sağlandı.
  • Şirketlerin bu portalı kullanırken ister bireysel isterse şirket hesabı farketmeksizin reklam harcaması hariç ödeme yapması gerekmemektedir,

Uygulamada Hesap Açma ve Hedef Kitle Oluşturma

Facebook hesabınızda uygulamaya giriş yaptıktan sonra Business.facebook.com/overwiew linkine tıklayarak hesabınızı kurabilirsiniz. Şirket adınızı oluşturun. Adres ve iletişim verileri satırlarını doldurun. Hesabınızın kurulumunu tamamladıktan sonra reklam hesapları kısmına tıklayarak ekle butonuyla devam edin. Bu alanda çeşitli reklam seçenekleri sunulacaktır. Kendinize ya da şirketinize en uygun olan butona tıklayarak reklam adı ve reklamın ne zaman devreye gireceği zaman gibi satırları kendinize uygun şekilde doldurun. Para ve saat diliminizi seçin. Reklamınızı tanımladıktan sonra hangi ülkede hangi yaş grubuna hangi cinsiyete hangi dillere ya da kullanıcıların deneyimlerine göre detaylı reklam hedeflemeleri yapabilir kullanıcılarınızın davranışlarına göre bunları yeniden düzenleyebilirsiniz.

Instagram Reklamcılığı

Instagram son zamanlarda diğer sosyal medya platformlarını geride bırakarak işletmelerin bu alanda reklam vermelerine neden olan bir uygulama halini almıştır. Instagram reklamları bir diğer deyişle blog çalışmalarının Instagram üzerinde yeniden yorumlanmış ve markaların ünlü yüzleri ya da herkes tarafından popüler olarak bilinen yeni yüzlerin markalar hakkında ki deneyimlerini paylaşarak satış yaptıkları bir kanaldır.

etkilesimi-bol-instagram-reklamlari

Instagram Reklamcılığı avantajları

  • Sadık müşteri kitlesi kurmanıza olanak verir,
  • Kullanıcılar markalar hakkında araştırma ya da karşılaştırma yapmalarına gerek kalmadan o ürünü deneyimleyen kişilerin yorum ve fikirlerini alarak vakit kaybetmeden ürünleri almalarına markalarında hızlı satış yapmalarına olanak sağlar,
  • Instagram reklamları bir nevi organiktir, kişisel yorumlar içerir ve bu da markaları arama motorlarında üst sıralara taşır,

Intagram da reklam vermek Facebook Business’ın aksine herkesin bütçesi dahilindedir. Instagram da hedef kitle tanımlaması çok nettir sapmalar yaşanmaz ve dilerseniz kendi kitlenize benzer kullanıcılara hiçbir optimizasyon yapmadan ulaşabilirsiniz. Hedef kitlenizi yakalamak tamamen size kalmış bu süre bazen 1 hafta bazen 3-4 ay sürebilir. Kendi organik kullanıcılarınızı oluşturduğunuzda hedefe yönelmek zor değil. Fakat reklam ve bütçe harcamalarını boşa harcamadan tasarruflu ve verimli kullanmak için tabi ki iyi bir reklam eğitimi almalı veya bir ajansa başvurmalısınız. Instagramdan reklama çıkmak Facebook Business Manager’den biraz daha teferruatsızdır. Fakat tabi ki bu sizin eğitiminizle ilgili bir durumdur. Şuan hala hak ettiği popülerliğe ulaşmadı ama kısa zamanda kişisel hesapların dahi vazgeçilmezi olacağı kesin. Instagram reklamcılığı site sahipleri açısından hedef kitleyi on numaradan vurmak ve satış anlamında kesin geri dönüşler almak için oldukça emin bir kanaldır.
Aklınızda kalan sorularınızı, görüş ve önerilerinizi yorumlar veya iletişim kanallarımızdan bize iletebilirsiniz.
Sağlıcakla Dijital Kalın ☺️

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. TemizlikBu olarak blogunuzu sürekli takip ediyoruz.
    Bazı müşterilerimiz ve meslektaşlarımız ile dijitale dair yaptığımız konuşmaları size anlatmak istiyoruz.
    1. Bir meslektaşımız; Ya günümüzde her şey İnternet oldu. Nerede o eskiden magnet, broşür ve kartvizit bastırıyorduk. Dağıta dağıta ne gün yetiyordu ne de masraf. Şimdi iki tuşla binlerce kişiye erişebiliyorsun.

    2. Hizmet almak isteyen bir müşterimiz; Yıllardır Kayseri’de güvenilir ve temiz bir halı yıkama firması arıyordum. Markanızı o kadar güzel tanıtmışsınız ki, hangi platformu incelesem kararı sizde kılıyorum.

    3. Hizmet almak isteyen bir müşterimiz; Google haritalarda o kadar güzel yorumlarınız var ki, hiç fiyat sormayacağım. Bana temizlik lazım kardeşim. Hemen konum atıyorum.

    4. Kendini akıllı sanan bir meslektaşımız; Geçenlerde bizim yeğene 150 tl verdik site yaptı ki görme. Hemde aynı gün içerisinde kurdu çocuk. Ama kimse aramıyor.

    Sonuç; Dijital ortam bize göre tıpkı bir bıçak gibidir. Meyve esnasında çok işe yarar. Fakat diğer türdeki negatif kullanımını burada belirtmek istemiyorum. Bundan dolayı her işi ehline vermek gerek diye düşünüyorum. Dijitali de 112’ye.
    Esen kalın 🙂

  2. Reklam tanıtıında hoşgörü dönemi nedir ve ne kadar sürer. ? Yani süresi tam olarak ne? Kaç hafta gün yada ay. Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu