E-Ticaret

2022 E-Ticaret Trendleri! En İyi 10 E-Ticaret Trendi!

E – ticaret satışları son bir iki yılda hızlı bir yükselişe geçti. Günümüzde, tüketicilerin önemli bir kısmı tüm ihtiyacını e – ticaret siteleri üzerinden karşılıyor. Tüketicilerin, e-ticaret sitelerine duyduğu yoğun ilgi sebebiyle siteler de kıyasıya bir rekabete girmiş durumda. Ayrıca birkaç yıl önce satışları hızlandıran teknikler, günümüzde geçerliliğini kaybediyor. Rakiplerinizin önüne geçmek ve potansiyel müşterilerinize ulaşmanız için 2022 E – ticaret Trendleri ve uygulanması gereken teknikleri sizin için hazırladık!

2022 E – Ticaret Trendleri Nelerdir?

2022-e-ticaret-trendleri-nelerdir-nasil-uygulanir

2022 E – ticaret trendleri arasında sohbet robotu kullanımı, oyun içi pazarlama, m-ticaret, çok kanallı pazarlama gibi uygulamalar yer alıyor. Uygulamaların her biri, müşteri deneyimini yükseltirken satışları da doğrudan arttırabilir. Aynı zamanda 2022 e – ticaret trendleri genel anlamda kullanıcı konforunu yükseltmeye odaklanıyor.

E – ticaret satış hacminin 2022 yılında dünya geneli için 6 trilyon dolara yükselmesi beklenmektedir. Bu oran, her geçen sene daha fazla yükseliyor ve e – ticaret hacminin büyümesiyle sonuçlanıyor.

Gelin, e-ticaret sitenizi ön plana çıkarmanızı sağlayacak tekniklere göz atalım!

Sohbet Robotları – Chatbot

Müşterilerinizle daha fazla etkileşim kurmak ister misiniz? Cevabınız evetse, sitenizde sohbet robotları kullanmaya başlamalısınız! Sohbet robotları, müşterilerinize 7/24 destek sunar ve onları satış için yönlendirir. Elbette, canlı bir asistan kadar etkili değil, ancak canlı asistanlara göre maliyeti 3 – 4 kat düşürecektir.

Yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin %87’si sohbet robotlarıyla iletişim kurmaktan memnun.

Sohbet robotları, e – ticaret sitelerinde farklı sorulara cevap vermesi için yerleştirilebilir. Örneğin, ‘siyah gömlek var mı?’ veya ‘siparişim nerede’ gibi soruları doğrudan cevaplayarak müşteri memnuniyetini arttırır.

2022 E – Ticaret Trendleri: Omnichannel Marketing – Çok Kanallı Pazarlama

E – ticaret sitelerinin temel hedeflerinden biri müşterileri kaçırmamak ve onları doğrudan satışa yöneltmektir. Omnichannel marketing ise bu hedefi çok kanallı bir stratejiye dönüştürür. Kısacası, bu pazarlama tekniğinde müşteri neredeyse sizin de orada olmanız gerekir. Ancak bu, her kanalda ayrı ayrı var olmak gibi bir anlam taşımıyor.

Çok kanallı pazarlama e – ticaret sitesi, sosyal medya, mobil kullanım, fiziksel mağaza, e-mail, sesli görüşme vb. alanları birbirine bağlar. Örneğin, mobil uygulamanızı kullanarak sepetine ürün ekleyen kullanıcılar, web sitenizde de alışverişine kaldığı yerden devam etmelidir. Aynı şekilde, müşteri size sosyal medya hesaplarınız üzerinden de ulaşarak görüşlerini bildirebilir veya soru sorar.

2022 e – ticaret trendleri arasında yer alan çok kanallı pazarlama, önümüzdeki dönemlerde bir zorunluluk halini alacak.

Çok kanallı pazarlama hakkında daha fazlasını keşfedin!

Artırılmış Gerçeklik (AR) ile Satışları Yükseltin!

E – Ticaret alışverişi tercih etmeyen kişilerin en büyük sebeplerinden biri ürünü canlı olarak görmemektir. İşte, bu kişileri sitenize çekmek ve diğer müşterilerinize daha iyi bir deneyim sunmak için artırılmış gerçeklik uygulamaları ön plana çıkıyor. 2022 yılında, dijitalleşmenin etkisiyle birlikte artırılmış gerçeklik önemli bir alışveriş sebebi olacak.

Günümüzde Amazon ve IKEA gibi şirketler, AR teknolojisiyle müşterilerine yeni bir deneyim sunuyor. Müşterilerle etkileşimi arttıran bu uygulama sadece 2022 e – ticaret trendleri için değil, önümüzdeki yıllarda da hayatımızda büyük bir yer edinecek.

Mobil Ticaret Büyümeye Devam Ediyor!

E – ticaret satışlarının %52’si mobil cihazlardan yapılıyor. Üstelik, her yıl bu oran yükselmeye devam ediyor. Siteniz, mobil uyumlu değilse satış hacminizin artması pek fazla mümkün değil. Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması, alışveriş alışkanlıklarını da doğrudan değiştirdi. Örneğin, fiziki mağazadan alışveriş yapan kullanıcılar ürün özellikleri, yorum, fiyat vb. araştırmalar için yine akıllı telefonlara başvuruyor.

Mobil kullanıcıları sitenize çekmek ve onlara kaliteli bir alışveriş deneyimi sunmak için tasarımızı iyileştirmeli, hızınızı optimize etmeli ve mobil kullanıcı deneyimini olumlu hale getirmelisiniz.

2022 E – Ticaret Trendleri: Yapay Zeka!

Yapay zeka (AI) hayatımızın her alanında etkin olmaya devam ediyor. E – ticaret sektörünün büyümesinde önemli bir hale gelen yapay zeka, hem alıcılar hem de satıcılar için farklı avantajlara sahip. Potansiyel müşterilere ulaşmanızı kolaylaştırmak, stok takibi yapmak, müşterilerinizin kişisel bilgileri doğrultusunda ürün önerisi sunmak veya satış öncesi ve sonrası analiz yapmak için yapay zeka teknolojisine ihtiyacınız var.

Yapay zeka teknolojisi, sipariş ve müşteri datalarını analiz ederek firmanız için gelişmiş çözümler sağlar. Aynı zamanda fiziksel mağaza ve e-ticaret siteniz için fiyatları optimize etmek için yapay zeka kullanılabilir. En önemli avantajlarından biriyse müşterilerin alışveriş deneyimleri doğrultusunda hedefleme yapmaktır.

Çevre Dostu Sürdürülebilir Ürünler!

2022-e-ticaret-trendleri-ve-satis-arttirma-teknikleri

Küresel ısınma, dünya gündeminin en önemli konuları arasında yer alıyor. Öyle ki, artık hepimiz çevre dostu ürünlere yöneliyoruz. Araştırmalara göre tüketicilerin %58’i, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler için daha fazla ödeme yapma konusunda şikayetçi değil. Peki, e- ticaret siteniz için neler yapmalısınız?

Ürünlerinizi çevre dostu bir hale getirmek, müşterilerinize duyarlı olduğunuzu göstermenin en kolay yöntemlerinden biridir. Sürdürülebilir kumaşlardan üretilen kıyafetler, ambalajlar veya aksesuarlar müşterilerinizin ilgisini çekecektir. Bununla birlikte geri dönüştürülebilir malzemeleri tercih etmek markanızın olumlu bir imaj çizmesini sağlar.

Sosyal Medya Platformlarını Kullanın!

2022 E – ticaret trendleri söz konusu olduğunda sosyal medya platformlarının gücünden bahsetmek gerekiyor. Son yıllarda, markaların müşterilerle doğrudan iletişime geçmesi, etkileşimini yükseltmesi ve tüketicilerin duygularına hitap etmesi için sosyal medya platformları kullanılıyor.

Instagram, TikTok, Facebook ve Twitter Türkiye’de en fazla kullanılan sosyal medya platformlarıdır. Bu platformları kullanmak hedef kitlenize daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Üstelik, satışları ve marka bilinirliğini arttırmak için de sosyal medya platformlarına ihtiyaç vardır. Önümüzdeki uzun yıllar boyunca sosyal medya platformları, e-ticaret sitelerine etki etmeye devam edecektir.

Kişiselleştirilmiş Ürünlerle Markanızı Büyütün!

E-ticaret sektöründeki yoğun rekabet, birçok firma ve markanın kaybetmesine sebep oluyor. Peki, bu yoğun rekabette müşterileriniz için unutulmaz olmanın bir yöntemi var mı? Elbette var, kişiselleştirilen ürünler! Ürünlerinizi kişiye özel hale getirmek, kalıcı ve sadık bir müşteri kitlesi oluşturmanızı sağlar. Ancak ürünleriniz kişiselleştirilemiyorsa daha iyi bir yönteme başvurabilirsiniz.

Sitenizden sipariş veren tüketiciler için, küçük notlar hazırlamak veya küçük hediyeler eklemek en kazançlı yöntemlerden biridir. Bu sayede, tüketiciler özel olduğunu hissederken sonraki siparişleri için de sizi tercih eder. Aynı zamanda not veya küçük hediyeler için kullanıcıların ismini kullanmak önemlidir.

Canlı Yayınlar ve Satışlara Etkisi!

2021 yılında müşterilere ulaşmayı ve satışları arttırmayı başaran trendlerden biri de canlı yayın satışları oldu. Önümüzdeki dönemlerde de canlı yayın satışları, 2022 e – ticaret trendleri arasındaki yerini koruyacak. Giyim, kitap, elektronik vb. ürünleri sosyal medya platformları üzerinden açacağınız canlı yayınlarla tanıtarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

2022 E – Ticaret Trendleri ve SEO İlişkisi!

E – ticaret sitesi sahiplerinin SEO çalışmalarına 2022 yılında da devam etmesi gerekli. Arama ağlarında, sosyal medyada veya diğer kanallarda görünür olmak için SEO çalışmalarına önem vermelisiniz. Bu çalışmalar, marka bilinirliğini arttırırken dönüşüm oranlarını da yükseltecektir. Aynı zamanda önümüzdeki yıllar boyunca SEO uygulamalarının etkisinin artarak devam edeceği öngörülüyor.

E – ticaret SEO tekniklerini inceleyin!

E – ticaret nasıl yapılır?

E – ticaret; ürün ve hizmetlerin satışı, pazarlanması, ödemelerin yapılması, ürünlerin teslimi vb. süreçlerin internet ortamında gerçekleştirilmesiyle yapılır. Tüketicilerin hızlı ve kolay alışveriş yapması için ortaya çıkan e-ticaret, günümüzde geleneksel mağazacılığın önüne geçmiş durumdadır.

E – ticarette en çok ne satılır?

E – ticarette en çok satılan ürünler giyim, ayakkabı, kozmetik, elektronik, dekorasyon ürünleri ve evcil hayvan ürünleridir. Bununla birlikte anne & bebek ürünleri de e-ticarette en çok satılan ürün grupları arasında yer alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu