Dijital PazarlamaE-Ticaret

E – Ticaret SEO Teknikleri! Satış Arttıran İpuçları!

E – ticaret hacmi her geçen gün büyürken birçok e-ticaret sitesi hala hedeflediği satışları gerçekleştiremiyor. Bu durumun temel sebebiyse, müşteri kitlesine ulaşamamak. Kaliteli ürünler, uygun fiyat ve müşteri memnuniyetini sağlayan yöntemler çoğu zaman yeterli olmuyor. Peki, siz müşteri kitlenize ulaşabiliyor musunuz? Birçok e-ticaret sitesi sahibi için bu sorunun cevabı hayırdır. Eğer sizin cevabınız da hayırsa, e – ticaret SEO teknikleri ve ipuçlarına göz atarak satışlarınızı arttırmaya başlayabilirsiniz!

E – Ticaret SEO Nedir?

E – Ticaret SEO, ürünlerinizin ve e-ticaret sitenizin arama ağı sonuç sıralamasında üst sıralarda yer almanızı sağlayacak çalışmaları kapsar. Özellikle e-ticaret siteleri yoğun bir rekabet içindedir ve müşterilere ulaşmak satışın en önemli adımıdır. E-ticaret SEO teknikleri sayesinde siteniz, kullanıcıların yaptığı aramalar sonucunda Google’da ilk sıraya yerleşir ve daha fazla ziyaretçiye sahip olursunuz.

SEO çalışmaları, sosyal medya platformlarına oranla %1000 daha fazla organik trafik sağlar. Vakit kaybetmemek ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için bir an önce sitenizde e-ticaret SEO tekniklerini uygulamalısınız!

E-ticaret alışverişi, dünya genelindeki alışverişlerin %20’sini oluşturur. Üstelik, bu oranın her geçen yıl büyümesi bekleniyor. Peki, sürekli yenilenen dijital dünyada, gelişmelere uyum sağlamak ve müşterilere ulaşmak mümkün mü? Elbette, e – ticaret SEO teknikleri tam da bu noktada devreye giriyor.

E – Ticaret SEO Teknikleri Nelerdir?

e-ticaret-SEO-teknikleri-uygulamasi

E – ticaret SEO teknikleri arasında anahtar kelime ve rakip analizi, site hızı optimizasyonu, açıklama ve kategori metinlerinin hazırlanması, yapılandırılmış veri kullanımı, mobil uyumluluk vb. yer alır. Tekniklerin her biri, diğerini destekleyecek şekilde uygulanır ve maalesef sadece bir tekniği uygulamak yeterli değildir. Dolayısıyla bu teknikleri uygulamak zor olsa da çoğu zaman başarıya ulaşmanızı sağlar.

Google’da bulunan sayfaların %90’ından fazlası organik trafiğe sahip değildir. Bu durum özellikle e-ticaret siteleri için en büyük kazanç kayıplarını oluşturur. E – ticaret SEO teknikleri, sitenizin Google’da üst sıralara taşınmasını sağlarken müşterilerinizle aranızda görünmez bir köprü görevi görür.

Başarı merdivenlerini hızla tırmanmanızı sağlayacak e – ticaret SEO teknikleri sizinle!

E – Ticaret SEO: Anahtar Kelime Analizine Başlayın!

E – ticaret SEO tekniklerinin en önemli adımı, anahtar kelime analizi ile başlar. Sahip olduğunuz ürün ve kategori grupları için internette en çok aranan kelimeleri ve daha az aranan ancak dönüş oranı yüksek olan kelime öbeklerini bulmalısınız. Anahtar kelimeleri bulmak için SemRush, MoZ veya Ahrefs gibi SEO araçlarından faydalanmak mümkün. Tamamen ücretsiz ve manuel anahtar kelime analizi için Google arama sayfasını inceleyin.

Kullanıcılar, Google’da arama yaparken %12 oranında soru ifadelerini kullanır. E – ticaret siteniz için bir blog sayfası oluşturun ve arama niyetini esas alarak orijinal içerikler hazırlayın.

Ahrefs anahtar kelime analizi detaylarını inceleyin!

Yinelenen İçerikleri Düzenleyin!

E – ticaret sitelerinin en büyük sorunlarından biri yinelenen içeriklerdir. Özellikle ürün açıklamaları, neredeyse her sitede aynıdır ve bu da kopya içeriklere sebep olur. Açıklama metinlerini yazarken veya içerik ekibinize yazdırırken özgün bir dil kullanmaya özen gösterin, aynı zamanda ziyaretçilerinizi eyleme geçirmek için teşvik eden cümlelere yer verin.

Yinelenen içerik sorununu oluşturan diğer bir sebep de URL bağlantıları ve kategorilerdir. Bir ürünün birden çok kategoride yer alması veya renk, boyut seçeneklerinin değişmesi halinde tek bir URL kullanmaya özen gösterin.

E – Ticaret SEO: Rakip Analizi ile Sitenizde Fark Yaratın!

Online alışveriş yapan kullanıcıların %48’i direkt olarak büyük bir pazaryerini tıklıyor. Bu durum, küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitelerinin gelişmesini engelleyen sebeplerden biri. Peki, ne yapmalısınız? Rakip analizi ile pazaryerlerini ve sizinle aynı seviyede hizmet veren e-ticaret sitelerini inceleyin. Rekabet ortamında öne çıkmanızı sağlayacak anahtar kelimeleri araştırın ve müşterilerin diğer e-ticaret sitelerindeki şikayetlerine göz atın.

SEO araçlarını kullanarak rakiplerinizin hangi sitelerden backlinik aldığını inceleyebilirsiniz. Rakip sitelere backlink veren sayfaları bularak iletişime geçin ve siteniz için talepte bulunun. Kaliteli sitelerden backlink almak, sıralamanızı olumlu yönde etkiler.

Ürün Sayfalarını İyileştirin!

e-ticaret-SEO-ürün-sayfalarini-gelistirmek

Kullanıcılar, sitenizi ziyaret ettiğinde onlara farklı bir deneyim yaşatmayı hedefleyin. Ürün sayfalarında açıklayıcı ve heyecan verici metinlere yer vermek hem kullanıcılar hem de arama motorları için önemli bir metriktir. Burada dikkat etmeniz gereken konu, her ürün için açıklayıcı ve detaylı içerikler oluşturmaktır.

Araştırmalara göre, 25 – 34 yaş aralığındaki insanlar e-ticaret sitelerini daha fazla kullanıyor. İlgili yaş grubuna hitap eden içeriklere yer vererek ürün tanıtımınızı kazanca dönüştürebilirsiniz!

Ürün sayfalarını geliştirmek için videolara yer vermek, en etkili çözümlerden biridir. Ürünlerin 6 – 8 saniyelik kısa videolarını paylaşabilirsiniz. Görsellere yer veriyorsanız, yüksek kaliteli fotoğraflar seçmeniz gerekiyor.

Kullanıcıların dikkatini çekmek ve onları eyleme geçirmek için ‘bugün bu ürünü 20 kişi inceledi’ gibi CTA’ları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sepete ekle butonlarını büyütün ve canlı renklere yer verin.

Zengin Snippet’ler İçin Yapılandırılmış Veri Kullanın!

Kullanıcıların, sitenizi ziyaret etmeden önce ürünlerinizle ilgili daha fazla bilgi edinmesi için yapılandırılmış verileri kullanın. Bu sayede Google alışveriş sekmesinde siteniz ön plana çıkacak ve ürün, fiyat vb. bilgileri gören kullanıcılar, satın alma için sitenizi ziyaret edecektir.

Yapılandırılmış veri eklemesi için Schema.org sitesini kullanabilir ve sitenizin bir adım daha öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

E – Ticaret SEO: Mobil Uyumluluk!

Mobil cihaz kullanıcıları, alışveriş yapmaya daha fazla meyillidir. Araştırmalara göre, online alışverişlerin %52’si mobil cihazlardan yapılıyor. Sitenizin, mobil cihazlarda sorunsuz çalışmalıdır. Ayrıca Google, mobil uyumlu web sitelere daha fazla artı puan veriyor. Sayfaların, görsellerin, butonların kısacası web sitenizde yer alan her işlevin mobil cihazlarda kusursuz görünmesi önemlidir.

Google Search Console üzerinden sitenizin mobil uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz. Sitenizin, mobil uyumlu olmaması müşteri kaybetmenizin en temel sebeplerinden biridir.

Kırık Linkleri Kontrol Edin!

E – ticaret SEO çalışmaları arasında mutlaka dikkat etmeniz gereken diğer bir noktada kırık linklerdir. Müşterileriniz ‘404 sayfa bulunamadı’ uyarısı aldığında kötü bir deneyim yaşayabilir. Google Search Console aracılığıyla veya diğer SEO araçlarını kullanarak kırık linkleri kontrol edebilirsiniz.

Ürün kategorisini değiştirmek, stokların tükenmesi vb. birçok sorun 404 hatasına sebep olabiliyor. Bu bağlantıları kontrol ederek temizleyebilir veya 301 yönlendirmesini kullanabilirsiniz.

E – Ticaret SEO: Web Trafiğini İzleyin!

E – ticaret SEO tekniklerini uygularken sitenizin web trafiğini izlemeyi ihmal etmemelisiniz. Sitenizde yaptığınız çalışmaların başarısını takip etmek için Google Analytics en iyi seçeneklerden biridir. Ziyaretçi bilgilerini toplamak, SEO stratejilerini ve kampanyaları izlemek, hangi kaynaklardan trafik aldığınızı görmek gibi birçok bilgiye kolayca erişmenizi sağlar.

Web site trafiğini arttıran ipuçlarını keşfedin!

E – Ticaret SEO Nasıl Yapılır?

E – ticaret SEO anahtar kelime analizi, rakip analizi, site içi optimizasyon, mobil uyumluluk gibi birçok adımda yapılır. Meta açıklamalarından ürün kategorilerine kadar her alanda SEO teknikleri uygulanır ve bu sayede e-ticaret sitesinin Google’da üst sıralarda yer alması sağlanır. Aynı zamanda potansiyel müşterilere ulaşmanın en etkili yöntemlerinden biridir.

E – ticaret SEO araçları nelerdir?

E – ticaret SEO araçları arasında Google Analytics, Google Search Console, Ahrefs, Screaming Frog, Majestic yer alır. Ahrefs ve Majestic ücretsiz kullanımlarda sınırlıdır.

E – ticaret SEO çalışması nedir?

E – ticaret SEO çalışması, rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayan ve internet kullanıcılarının sizi Google’da üst sıralarda yer almasını sağlayan bir optimizasyondur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu