Dijital Pazarlama

AdWords Yenilikleri: Günlük Bütçeler şimdi daha esnek

AdWords Yenilikleri: Günlük Bütçeler şimdi daha esnek

Google AdWords’te 06 Ekim 2017’den bu yana bir yenilik var. Bir kampanyanın günlük bütçesi eskisi gibi sadece 20% değil, iki katına kadar aşılabiliyor.

Google hiçbir bilgi vermeden esnek günlük bütçe değişikliğini yaptı. AdWords kullanıcıları arayüzünde sadece “Günlük Bütçe artık daha da esnek” notu ile bilgilendirildi. Önceki kural, Google’ın mevcut bütçeyi en fazla 20% oranında ihtiyaç varsa aşabileceğini söylüyordu. Artık belirli günlerde Google günlük bütçeyi iki katına kadar harcayabiliyor. Bu, aylık faturalandırma sınırını – yani günlük bütçe x 30,4 – etkilemiyor.

Bir örnek olarak:
Günlük Bütçeniz 10 TL, bu yeni esnek bütçeyle belirli günlerde teorik olarak 20 TL’ye kadar çıkabilir. Bir günde bütçeniz iki katından fazla harcanırsa, Google fazla ödemeyi hesaba geçirir.

Bu değişiklikle ilk olarak Reklam verenlerin arasındaki öfke büyüktü. Sonuçta, ilk bakışta, aylık bütçenin kontrolünü kaybediyorlar gibi görünüyordu. Bu yüzden, teorik olarak, aylık bütçenin, ayın yarısından sonra tükenmesi bir olanaktır.
Ancak önceki 20% kuralı aylık bütçeye göre yönlendiriliyordu ve reklamlar da ayın son 20%’sinde oynatılıyordu.
Aynı zamanda bir aydan daha kısa bir süre çalışan kampanyalar sorun çıkarmakta. Google bu durumda, aylık faturalandırma limitinin uygulanmadığını belirtti. Bu şartlar altında artık günlük bütçeyi daha dikkatli bir şekilde hesaplamalısınız.

Ancak bu yeniliğin olumlu bir tarafı da var.Bir hafta içinde güçlü bir şekilde dalgalanan kampanyalar artık manuel olarak ayarlanmaya ihtiyaç duymuyor. Dalgalanmalar artık Bütçeden dolayı sınırlanmamakta.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu