Dijital PazarlamaSEM

Google Ads’de Parallel Tracking Yükleme Süresini Azaltıyor

30 Ekim 2018 itibariyle, Google Reklamları tüm kampanyalar için paralel izlemeye geçti.

30 Ekim 2018 itibariyle, Google Reklamları tüm kampanyalar için paralel izlemeye geçti.

Bir kullanıcı bir reklama tıklarsa, birkaç ileri izleme yoluyla istenilen açılış sayfasına yönlendirilir. Bu açılış sayfasının yükleme süresinin genişlemesine sebep olmaktadır. Ancak, reklam veren büyük ilgiyle, açılış sayfasının yüklenmesi için harcanan sürenin en aza indirilmesini sağlamaya çalışmaktadır.  

İzleme süresi mili saniyeden bir saniyeye kadar sürer. Bu işlem, cihaza ve kampanyaya bağlı olarak ciddi gecikmelere yol açabilir. Uzatılmış yükleme süresi 20%’ye varan oranda dönüşümün azaltılmasına yol açabilir. Google Reklam Kampanyaları için kaydedilmiş bir açılış sayfası yüklemek önemli bir faktördür. Bu faktör doğrudan kampanyanın performansını etkiler. Çünkü reklam verenler için, kullanıcıların uzun bir yükleme süresi nedeniyle sayfayı terk etmesi, büyük bir risktir. Sorun ise, diğer Web sitelerinde arama yapmaya devam edebilmeleridir. Bu çabaya karşı koyabilmek için Google Paralel İzlemeyi sundu.

 








Paralel izlemenin avantajları

Paralel takip, reklamı tıkladıktan sonra kullanıcıyı doğrudan açılış sayfasına yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Operasyonlar böylelikle örneğin, URL izleme ’si veya Google Ads tıklama izleyici, paralel izleme nedeniyle arka planda oynatılır. Böylece daha kısa yükleme süresi yaratabilir ve daha fazla dönüşüm olasılığını ve kampanyanın performansını artırabilirsiniz.

Bu yeni türü kurmadan önce, reklam veren paralel izleme için uygunsa, kullanılacak izleme şablonunu servis sağlayıcısına bildirmelidir. Dinamik açılış sayfası yönlendirmeleri gibi belirli yapılandırmalarda geçerli olmayabilir.

 

Paralel İzlemeyi kurmak sadece birkaç tıklamayla yapılabilir:

 

  1. İlk olarak Google Ads hesabınıza giriş yapın
  2. Gezinme menüsünden Tüm Kampanyaları seçin
  3. Sayfa menüsünden Ayarlara tıklayın
  4. Hesap ayarlarını seçin
  5. Takip üzerine tıklayın
  6. Etkinleştirmek için “Paralel İzleme”nin yanındaki butonu aktifleştirin

 

Yeni Google Reklamlar arayüzünün yanı sıra, yeni teknolojilerin uygulanması ile, Google’ın arama yapanların ve reklam verenlerin kullanılabilirliği kolaylaştırdığını görebilirsiniz. Ayrıca, kısaltılmış yükleme sürelerinin kampanya performansının yanı sıra açılış sayfasındaki kullanıcı deneyimini ne derece olumlu etkileyeceğini de merak ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu