E-Ticaret

B2B Şirketleri için Amazon Business’ın Avantajları ve Dezavantajları

B2B e-ticaret işinizi yeni başlatmış da olsanız veya kurulmuş bir çevrimiçi mağazasına sahip de olsanız, muhtemelen Amazon’un B2B pazarını potansiyel bir dağıtım kanalı olarak kullanmayı düşünmüşsünüzdür. Amazon’da satış yapmanın neden bu kadar çekici olduğunu görmek çok kolay: Amazon, güçlü bir müşteri tabanına, web sitesine yüksek bir trafiğe ve müşterileri için optimize edilmiş bir alışveriş deneyimine sahiptir.
Ancak, dünyanın en büyük çevrimiçi pazarında satış yapmaya karar vermeden önce, Amazon’da ne kadar satmak istediğinize karar vermelisiniz. Amazon’da satış yapmanın avantajları ve dezavantajlarını sizin için bir araya getirdik.

 

Amazon’da neden satış yapmalısınız?

Amazon Business’ta satış avantajları: İnternet’te daha fazla görünürlük ve geniş bir müşteri tabanına erişim sağlayabilirsiniz. Araştırmalara göre, alıcıların 44% ‘ü ürünlerini ilk önce Amazon’da arıyorlar. İş müşterileri de aynısını yapmakta. Ürünlerini Amazon Business’da satarak, B2B sağlayıcıları Amazon’un yüksek çevrimiçi trafiğinden dolayı görünürlüğünü artırabilir. Böylece yatırımcılar ürünlerini satabileceği büyük bir kitleye ulaşıyor.

Müşterilerde Güvenirlik ve Güven

Sizde hiç alışveriş yapmamış müşteriyi elde etmek zordur. Müşteriler; beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağından emin olamadıkları için, her zaman yeni tedarikçilerde daha dikkatli davranırlar. Öte yandan Amazon, daha fazla bilinen ve daha güvenilir bir e-ticaret sitesidir. Bu nedenle müşteriler satın alma sürecinde kendilerini güvende hisseder.

B2B ve Sipariş İşleme Alt yapısı

Amazon Business, B2B satışları (hesap yönetimi, çoklu kullanıcı desteği, iş hesabında ödeme seçenekleri ve daha fazlası) için mükemmel bir altyapı sağlar. Bu pazar ayrıca, depolama ve nakliye, iade yöntemi ve müşteri sorunlarının ya da şikâyetlerinin çözümü gibi ticari işleme için dış kaynak hizmetleri de sunmaktadır.

Amazon ile Hemen Satışa Başla

Amazon ile bir satıcı hesabı kaydettikten sonra, B2B e-ticaret işinizi birkaç saat içinde kurabilirsiniz. Kendi alt yapınıza ve web sitenizi oluşturmaya çok fazla zaman ve para harcamak yerine, hemen Amazon’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Tahmin edebileceğiniz gibi Amazon işinde satış yaparken, bir takım dezavantajlar vardır. Bu nedenle aşağıdaki bilgilere lütfen dikkat edin:

Müşteri Tabanı Sizin Değildir

Çok büyük bir müşteri segmentine ulaşmanıza rağmen, bu insanlar Amazon’un müşterileridir. Bu nedenle, şirketinizin analizine yönelik kapsamlı müşteri verileri elde etmeniz zor olacaktır. Böylece müşterilerin e-postalarına erişemezsiniz – kendi e-ticaret sitenizde kesinlikle ele geçireceğiniz bir bilgi. Amazon’da e-posta adreslerini kaydedemediğinizden dolayı, Amazon mağazanızda alışveriş yapan müşterilere e-posta ve pazarlama kampanyaları gönderemezsiniz.

Marka Geliştirmesine Olan Etkisi

Kendi markanızın gelişimi ve pazarlanmasıyla sınırlısınızdır. Bir Amazon Web Mağazası kurduktan sonra, ürününüzü kendi web sitenizde sattığınız gibi satamazsınız. Buna ek olarak, müşteriler markanızı Amazon’un cephesinin arkasında bağımsız bir marka olarak tanımayacaktır.

Amazon Komisyon Oranları

Amazon üzerinden satış yaparken daha düşük paylar beklemeniz gerekiyor. Ürün türüne bağlı olarak, işlem ücretleri yüzde 8 ila 15 arasında değişmektedir. Bazı ürün kategorileri için ücretler yüzde 45 bile olabilir.

Güçlü rekabet

Amazon’un kalabalık pazarında sayısız yatırımcılar olduğundan dolayı, sert bir rekabetle karşı karşıyasınız. Amazon tarafından tek başına satıldığında, rekabetten neredeyse hiç uzak duramazsınız. Amazon’un ürün sayfalarıyla sınırı olduğundan, mükemmel bir müşteri- veya ürün deneyimi ya da hizmeti ile öne çıkamazsınız.

 

Amazon Business vs. B2B-web sitesi: Bilanço

Her işletme benzersizdir, bu yüzden en iyi B2B e-ticaret stratejisi için evrensel en iyi uygulamalar yoktur.
Bir şey kesin: İşletme sahipleri Amazon işine kayıtsız olamazlar. Basit bir “kartvizit işlevi” ile web sitesi zamanı bitti. B2B şirketlerinin, ürünlerinin İnternet görünürlüğünün değerini ve gelecekteki başarıları için e-ticaretin önemini anlamalarının zamanı geldi.

İşletmenizin e-ticaret etkinliklerinizi desteklemek için Amazon’u kullanmanın üç yolu vardır:

  1. Amazon Satış Pazarını B2B satışlarınız için bir başlangıç noktası olarak deneyebilir, kısa vadede zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.
  2. Uzun vadeli stratejinize odaklanabilir ve markanızı geliştirmeye ve marka kimliğinizi artırmaya yatırım yapabilirsiniz.
  3. Kendi e-ticaret sitenizi yayınlayabilir ve ek bir satış ve pazarlama kanalı olarak Amazon Business’ı kullanabilirsiniz.

Kendi markanızı oluşturmak istiyorsanız, çevrimiçi mağazayı oluşturmak için kullandığınız e-ticaret platformunun tüm B2B e-ticaret gereksinimlerini karşıladığından ve tüm gerekli B2B yeteneklerini sağladığından emin olun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu