Dijital PazarlamaPazarlama

İçerik Pazarlamayla Satış Nasıl Arttırılır?

İçeriklerinizi Satışa Yönelik Optimize Edin!

 

İçerik Pazarlamayla Satış Nasıl Arttırılır?

İçerik pazarlamanızda Google tarafından size sunulan analiz uygulamalarını kullanırken ölçüm sonuçlarını doğru yorumlamanın gerekliliği ve izlemeniz gereken adımları nasıl uygulamanız gerektiğiniz bu makalemizde sizler için inceleyerek satışlarınızı nasıl arttırabileceğinizi ele aldık. İçerik pazarlamanız gerçekten ne kadar verimli? Attığınız adımlar ne kadar doğru ya da yanlışsa ne şekilde bir değişiklik uygulamalısınız? Bu soruların yanıtlarını sitenizde kısa bir tur yaparak yanıtlayamayacağınız üzere fayda sağladığınız ya da kullanmadığınız web analiz araçlarından görebilirsiniz. Büyük ya da küçük fark etmeden içerik pazarlamada yapacağınız ilk adım hedef kitle seçimidir. Bu sayede planlarınızı gerçekleştirirken analizlerinizin gerçekçi olmasını sağlayabilirsiniz. Hedef kitle seçimi yapıldıktan sonra bir sonraki adım potansiyel kullanıcıların siteniz için gerçek müşteri haline getirilmesidir. Satış oranları ve sektör açısından analizler arasında bulunan tutarlı olma konusu göz önüne geleceğinde deneyimlere dayalı ve başarıyla biten uygulamalarla adım atmanızı ve devamında istekli olmanız durumunda size gereken iyileştirmeleri yapmanızı sağlayacak uygulamaları sitenize bağlayarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

İçeriklerinizde İlgi Odağı Olun, Dikkatleri Üzerinize Toplayın

Bu duruma gelmeden önce hedef kitlenizin markanız için en doğru şekilde seçimi yapılmalıdır. Marka bilinirliği oluşturarak, sosyal medya üzerinden ortaya çıkardığınız soruların yanıtlarını bularak hedef kitlenizin aktif olarak vakit ayırdıkları sosyal medya ağlarında etkin olmaya, bu hedef kitlenin dikkatlerini üzerinde toplamaya odaklanın. İçerik paylaşımlarınızdan etkilenerek sitenize gelen kullanıcıları ölçümleyerek, markanızın sayfasından kaç sn ya da dakika kaldıklarını hesaplayarak, kullanıcılarınızın sosyal medyada birbirleriyle olan etkileşimlerini değerlendirerek ve içerikleriniz üzerinde anketler yaparak bir sonraki paylaşımlarınızı kullanıcıların gözünden değerlendirebilir ve içerik pazarlamanızı bu sonuçlara göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

İletişim Kurun

İletişim kurduğunuz hedef kitlenizin e-ticaret sitenizi ziyaret ederek sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarınızı takip etme olasılığı bu durumda oldukça yüksek olacaktır. Markanızla alakalı konularda yer almaktan geri durmayın. Bu sayede sitenizdeki satışların artmasını sağlayabilir, kullanıcılar açısından güven veren bir marka imajı çizebilirsiniz. Ek olarak sadık müşteri kitlesi de kurabilirsiniz. İletişim kurmak sayesinde kullanıcıların e-ticaret sitenizde en çok hangi sayfada vakit kaybettiklerine, sosyal medya ağlarınızda ki içeriklere, kullanıcılardan paylaşımlara gelen beğeni sayılarına ve kullanıcılarınızın paylaşımlarınız ve yahut ürünleriniz hakkında yapmış oldukları yorumlara, rakip sitelerin sizin siteleriniz hakkında yapmış olduğu yorumlara ve sitenizde diğer sitelerden almış olduğunuz backlinklere çok dikkat etmelisiniz.

Sitenize Gelen Kullanıcıları Sadık Müşterilere Dönüştürün

Markanız için gerekli içerik planlarınızı yaptınız, hedef kitlenize doğru şekilde karar verdiniz, dikkatleri sosyal medya paylaşımlarınız sayesinde üzerinize çektiniz şimdi yapmanız gereken hedef kitlenizin sadık müşteri kitlesine dönmesini sağlayacak uygun zamanda uygun ürün teklifleri düzenleyerek bunu kullanıcılarla paylaşmaktır. Sizi yakından takip eden kullanıcıları sadık müşteri kitlesine çevirmek hali hazırdaki seçeneklerden daha kolaydır.

Dönüşüm kendi içinde iki adımdan meydana gelir. Bunlardan ilki mikro dönüşüm yani kullanıcıların mail listenize kayıt olması ve ürün ya da hizmetlerinizle alakalı bilgi paylaşımına istekli olması ve ikincisi ise makro yani bu kullanıcıların kampanyalarınıza katılmasına istekli olmasıdır.

Hedef kitlenizde ki kullanıcıların belli alanlarda bilgi alışverişinde bulunması ve satış işleminin son adımlara doğru yaklaşımıdır. Bu seviyede içerik performans ölçümleri, satışla sonuçlanan kullanıcı ziyaretleri için dönüşüm oranlarınızı belirli aralıklarla ölçümlemeniz oldukça önemlidir.

Bu adımlara dikkat ederek içerik pazarlamalarınızı buna göre oluşturarak satışlarınızı arttırma yoluna gidebilirsiniz.  Taktik uygulayarak blog yazılarınızı arama motorlarında paylaşarak siteye gelen kullanıcı trafiğini arttırma yoluna gidebilirsiniz. Bu da yine sitenize satış olarak dönecek bir çalışmadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu