Dijital PazarlamaE-TicaretPazarlama

Markanız Güvenilir Mi? 6 Soruyla Test Edin!

İnsanların bir marka hakkında Google’da en çok aradığı kelimeler arasında “güvenilir mi?” aramasının olduğunu biliyor muydunuz? Markanız güvenilir değil ise müşterilerle anlaşma konusunda zorluk çekebilirsiniz.

Markanız güvenilir mi? 6 temel soru ile ufak bir test yaparak bu konuya açıklık getirebiliriz.

Soru 1 – Referansınız Var Mı ?

Çoğu kurumsal sitede en çok tıklama alan sayfaların referanslar sayfası olduğunu görüyoruz. Bir müşteri, sizden hizmet almadan önce mutlaka referans sayfalarına bakacaktır. Kuvvetli referanslarınız varsa müşterilerin kafasında “Ooo adamlara bak A firması ile çalışıyorlarmış.” şeklinde düşünceler oluşur.

Müşteri ile birebir görüşmeye gittiğinizde size ilk olarak “referansınız var mı?” ya da “daha önce yaptığınız işler nelerdir” şeklinde sorular sorulacaktır. Bu sorulara vereceğiniz cevap ne kadar kuvvetli ise işi alma ihtimaliniz de o kadar kuvvetli olacaktır.

Kuvvetli referans elde etmek istiyorsanız, iş ortaklığı çözümlerine gidebilirsiniz. Yani hizmet karşılığında hizmet isteyebilirsiniz. Ya da direkt olarak referans olmasını istediğiniz firmalara ücretsiz hizmet teklif edebilirsiniz.

Sonuç olarak kurumsal web sitenizde referans sayfasını güzelce doldurarak yeni müşterilerin size karşı olumlu dönüşlerini arttırabilir aynı zamanda güven kazanabilirsiniz.

Soru 2 – Benzersiz Bir Şablon Mu Kullanıyorsunuz?

Kurumsal web sitelerinde güvensizlik oluşturan temel kriter hazır tasarımlar kullanılmasıdır. Web sitenizin tasarımı ve içeriği özellikle tamamen özgün olmalıdır. Müşterilerde güven algısı yaratmak istiyorsanız mutlaka özel olarak tasarlanmış özgün bir kurumsal web siteniz olmalıdır.

Kurumsal çizginizi, işinizi ne kadar iyi yaptığınızı göstermek için kaliteli bir web sitesine ihtiyacınız var. Bu şartları sağlayarak markanızın güvenilir olduğunu kanıtlayabilirsiniz.

Soru 3 – Faydalı ve Zengin İçerikleriniz ya da Ürünleriniz Var Mı?

Site tasarımınız özgün, referanslarınız da tamam peki faydalı ve zengin içerikler üretiyor musunuz? Ya da ürünleriniz ne kadar kaliteli? Güvenilir bir markanın temeli faydalı içerik veya ürünlerden geçer.

Sattığınız hizmeti müşterilere en iyi şekilde aktarabilmek için blog sayfasında işlerinizi anlattığınız bir bölüm oluşturabilirsiniz. Ya da ürünlerinizin kataloglarının bulunduğu PDF’ler oluşturabilirsiniz.

Soru 4 – Müşterilerin Size Ulaşması Kolay Mı?

Ulaşılabilir olmak güvenilir marka olmanın kilit noktasıdır. Müşterilerinizin sizi sürekli arayabileceği kurumsal bir telefon numaranız var mı? Web sitenizde canlı destek kullanıyor musunuz? (Hizmete göre değişiklik gösterebilir) Ofisinizde ya da işyerinizde müşterilerinizi ağırlayabiliyor musunuz? Bu sorulara cevabınız evet ise, güvenilir bir marka olmak için en önemli adımlardan birini atmışsınız demektir.

Soru 5 – Web Sitenizi Düzenli Olarak Güncelliyor Musunuz?

Sizden hizmet alacak olan bir kullanıcı web sitenizi düzenli olarak takip edecektir. 1 yıl önce yazmış olduğunuz bir yazıyı hala güncellemediyseniz ya da yeni bir şeyler ortaya koymadıysanız. Uzun süredir iş yapmadığınızı ve bu işi bıraktığınızı bile düşünebilirler.

Bu sebeple sitenizin sürekli güncel olması gereklidir. Güvenilir marka kolay oluşmuyor. Emeğinizi web sitenizde de yansıtmalısınız.

Soru 6 – Sosyal Medyayı Aktif Olarak Kullanıyor Musunuz?

İnternetin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya kullanımı da epey yaygınlaştı. Artık çoğu müşteri hizmet alacağı firmaya sosyal medyadan kolayca ulaşabiliyor. Ya da hizmet almadan önce şöyle bir yaptığı işlere göz atmak için sosyal medya hesaplarını inceliyor. Özellikle Instagram ve Facebook sayfanızı aktif olarak kullanıyorsanız rakiplerinize göre öndesiniz demektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu