Dijital PazarlamaSEM

Merchant Center’da Yeni Güncellemeler

Reklam verenlerin vazgeçilmez Google araçlarından biri olan Merchant Center yakın zamanda güncellemeler aldı. Reklam verenler Merchant Center ile ürünlerini Google arama ağında alışveriş reklamları ile satış yapmasına olanak sağlayan Google’ın bir ürünüdür. İşletme ve reklam verenler Merchant Center ile dinamik yeniden pazarlama, müşteri yorumları, satıcı promosyonları gibi birçok özelliği kullanabiliyorlardı. 2020 Şubat ayı ile birlikte bu özelliklere daha fazlası eklendi. Google artık Merchant Center tarafını yeniliklerle desteklemeye başladı.

Fiyat Rekabetçiliği

Google Merchant Center’da gelen yeni özelliklerden ilki fiyat rekabetçiliğidir. Google diğer işletmeler ile sizleri rekabete sokuyor. Kullanıcılar Google’da arama yaptıkları zaman alışveriş kısmında ilerleyen zamanlarda fiyat rekabetlerini görebilecekler. Tabi ki işletmeler arasında fiyat savaşları çıkacaktır. Kullanıcılar artık aradıkları ürünleri en uygun fiyata sahip olabilecekler. Şuan bu güncelleme beta ile yayına sunulmaktadır. Yakın zamanda tam sürüm ile kullanılmaya başlanacaktır. Ürün feed’inizden edinilen bilgiler ile ürünlerinizin türünü listeledikten sonra fiyat karşılaştırmak için aynı ürün türündeki diğer markalarla artık rekabet içerisinde olacaksınız.

En Çok Satanlar

Merchant Center’da bir diğer yeni özellik ise en çok satanlar kısmıdır. 14 Şubatta gelen bu yeni özellik ise şuan sadece 4 ülkede aktif olarak yayınlanmaktadır. Bu özellikte ülkeleri filtrelemenize olanak sağlıyor. Bunun yanında ürün türlerini filtreleyip görmek istediğiniz ürünleri kategori olarak ayırmanızı sağlıyor. Ürünleri filtreledikten sonra o kategoride en çok satan ürünlerin listesi karşınıza çıkacaktır. Bu alanda ürünün markası,kategorisi, ürün görseli ve ürün başlıklarını görebileceksiniz. Yakın zamanda ülkemizde görmeyi istediğimiz bu yeni güncellemeler ile birlikte artık işletmeler, rakiplerini ve kendi fiyat farklarını daha iyi analiz edebilecekler.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu