Dijital PazarlamaSEM

Mutlaka Açılması Gereken Google ADS Kampanyaları

Google ADS’te reklam yönetimi yapmak oldukça zorlu bir iştir. Özellikle E-Ticaret siteleri için çok farklı kurgular ve kampanyalar oluşturmalısınız. Sattığınız üründe rekabet düzeyine göre TBM’leri düşürmek adına farklı kanallara da başvurmalısınız. Genel anlamda Google ADS hesabının optimizasyonunu yüksek tutmalısınız. Bu yazımızda bütün E-Ticaret sitelerinde temel olarak bulunması gereken 5 farklı kampanya modelinden bahsedeceğiz.

Google ADS Brand Kampanyaları

Yalnızca arama ağı modelini kullanarak bir adet brand yani marka adınız için reklam vermelisiniz. Zaten benim sitemin adı yazılınca en üstte ben varım diyerek bu kampanyayı ihmal eden oldukça firma var.

Brand kampanyalarını oluşturmanın asıl amacı Google ADS hesabının genel optimizasyon puanını yükseltmektir. Tıklama oranlarınız artacağı için reklam hesabınız daha iyi

Google ADS DSA (Dynamic Search Ads) Kampanyaları

Dinamik arama ağı kampanyaları sayesinde Google dizininde bulunan ya da feedinizde bulunan tüm sayfaları dinamik bir şekilde reklama çıkartabilirsiniz. Bütün sayfalarınızın arama ağında reklamda bulunması hem de hiç zahmet olmadan. Muazzam bir şey değil mi cidden? SEO için de inanılmaz bir katkısı olduğunu düşündüğümüz DSA kampanyalarını Google ADS kampanyalarımız arasında mutlaka bulunduruyoruz.

Google ADS Akıllı Alışveriş (USC) Kampyanları

Alışveriş kampanyaları E-Ticaret sitelerinin can damarıdır. Peki ya bu kampanyanızı Google’ın yapay zekasının sizden daha iyi yönetebileceğini söyleseydik? İşte o zaman işin rengi değişiyor. Normal alışveriş kampanyalarınızda son 45 günde 20 dönüşüm elde ettiyseniz akıllı alışveriş kampanyalarına geçiş sağlayabilirsiniz.

Ayrıca yeniden pazarlama kodlarının aktif olarak çalışması ve yeniden pazarlama listenizde en az 100 kullanıcı bulunması da akıllı alışveriş kampanyalarının daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Google ADS Görüntülü Reklam Ağı – Banner Reklam Kampanyaları

Görüntülü reklam ağı Google ile işbirliği yapan web sitelerinde görsel olarak reklam vermenizi sağlar. Bu sayede markanızı ya da özel bir kampanyanızı başka bir web sitesinde gösterebilirsiniz. Bi nevi backlink etkisi yarattığı da söylenebilir.

Banner reklamlarınızda Google’ın kullandığı tüm ölçülerde görseller hazırlayabilir veya duyarlı reklam seçeneği ile 1200×628 piksel boyutlarını kullanarak tek görsel ile de reklam verebilirsiniz.

Genel anlamda marka bilinilirliği üzerinde oldukça etkisi olduğunu biliyoruz. Bu sebeple markamızın organik aranmasında artış da sağlayacaktır.

Google ADS Re-Marketing (Yeniden Pazarlama) Kampanyaları

Yeniden pazarlama mutlaka oluşturulması gereken kampanyalarımızdan bir tanesidir. Daha önce sitemizi ziyaret etmiş bir kullanıcıyı tekrar sitemize çekebiliyorsak başarılıyız diyebiliriz. Geri gelen ziyaretçilerin SEO açısından da oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple yeniden pazarlama kampanyaları sayesinde hem satışlarımızı arttırabiliriz hem de organik performansımızı.

Aynı zamanda yeniden pazarlama kampanyaları diğer kampanyalardan daha az maliyetli olabilir.

Bonus:

Google ADS’te TBM Nasıl Düşürülür?

Tıklama başına ödeyeceğimiz ücretlerde 1-2 kuruşluk bile düşürme büyük reklam maliyetlerinden kurtararak ciroya dönüşebilir. Bir dijital pazarlamacının asli görevlerinden bir tanesi tıklama sayısını ve oranını arttırırken tıklama başı maliyeti de düşürmektir.

TBM düşürmek için yapılması gereken en önemli uygulama, reklam kampanyalarını temalara göre ayırmak ve geniş eşlemeli anahtar kelimelerden kaçınmaktır. Bunların üzerine bir de reklam metinleri ve varyasyonlarında anahtar kelimelerimizi geçirebiliyorsak aynı zamanda açılış sayfamız da reklam metnimiz ile uyuşuyor ise göreceksiniz ki zamanla TBM’ler düşmeye başlıyor.

Yani TBM düşürmek için yapılması gerekenler özetle;

  • Reklamları temalarına göre ayırmak
  • Anahtar kelimeleri optimize etmek
  • Reklam metinleri ve varyasonlarında anahtar kelimeleri ideal şekilde kullanmak
  • Açılış sayfasının anahtar kelime uyumlu olması
  • Açılış sayfasının hızlı açılması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu