SEO

SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak İçin 47 Öneri

Birçok ajans SEO için yazmanın tek bir süreçten oluştuğunu düşünmektedir: anahtar kelimeleri sayfanın etiketlerine ve ana gövdesine yerleştirmek.

Bu inanç hala etkinliğini korumaktadır. Buna rağmen artık içeriğin kalitesi ve büyük oranda hitap ettiği kitleyle olan alakası yazının içerisine veya başlıklara yerleştirilmiş birkaç anahtar kelimeden çok daha önemlidir.

Google’ın sıralama faktörleri üzerine yapılan pek çok araştırma ortalama içerik alakasının içeriğin gövdesinde, açıklama kısmında ve başlıklarda yer alan anahtar kelime miktarından çok daha önemli bir sıralama faktörü olduğunu ortaya koymaktadır.

Ajanslar doğrudan SEO sanatıyla ilgilendikleri için yazma sanatını çok yakından takip etmeye çalışmamaktadırlar. Gerçek başarı ise SEO sanatı ile yazma sanatının başarılı bir biçimde bir araya getirilmesiyle elde edilmektedir.

Bunların ikisi de tek başına ayakta kalmayı başaramaz. İkisinin bir arada kullanılması ise kolay uygulanabilir bir yöntem değildir. Yazarlar geleneksel disiplinle veya dijital disiplinle eğitim almış olabilirler. Ajansların birisi veya ikisiyle aynı anda çalışması mümkündür. Çok nadiren ise iki özellik de aynı kişide bulunabilmektedir.

Her iki disipline de sahip olmuş olan bir yazarı bulabilmek çok kolay değildir. Yazarların bunun için çok çaba sarf etmeleri gerekmektedir. Her gün yeni içerikler tüketmek, yeni teknikler öğrenmek, yazmak, okumak ve araştırma yapmak gibi bir dizi uğraş rutin olarak gerçekleştirilmelidir.

Alanında iyi olan yazarların büyük bir kısmı hayalet yazarlık yapmaktadırlar. Farklı isimlerin yerine içerikler hazırlayarak onların kişisel olarak veya firma olarak isimlerinin duyulmasına yardımcı olmaktadırlar. Bu onların sektörde daha etkin olmalarını sağlarken aynı zamanda kendilerini geliştirebilmelerine çeşitli imkanlar sağlamaktadır.

SEO çevrimiçi ortamda yapılan yazarlık için en önemli unsurlardan birisidir. Özellikle anahtar kelime bakış açısını yakalamak ve anahtar kelimeleri sayfalara veya yazılara doğru bir biçimde yerleştirmek gerekmektedir. Burada stratejik bir biçimde hareket etmek gerektiğini söylemek çok daha doğru olacaktır.

Stratejik hareket etmek anahtar kelime araştırması gerçekleştirmek ve içerikte yer alan boşlukları doldurmaktan çok daha fazlasıdır. Stratejik hareket etmek aynı zamanda içeriğin kaliteli olmasını sağlayarak onu kitleye uygun hale getirmek demektir.

Okuyucular bir yazıda yer alan dili anında analiz edebilme becerisine sahiptirler. Yazıda kullandığınız dilin otoriter olup olmadığını veya bunun sahte bir dilip olup olmadığını anlarlar. Dönüşüm elde etmek veya marka bilinirliğini güçlendirmek için SEO sanatı ile yazma sanatını bu yüzden bir araya getirmeniz gerekmektedir.

Bunu başarmak ve en iyi şekilde uygulamak istiyorsanız içerik yazarken aşağıda yer alan 47 önemli ipucunu değerlendirmeyi düşünmelisiniz. Bu öneriler size yazma sanatı konusunda epey yardımcı olacak, içeriğinizi daha kaliteli hale dönüştürmenizi destekleyecek ve beraberinde arama motorlarının beklentilerini karşılamanızı sağlayacaktır.

Yazı İçeriği

SEO Uyumlu İçerik Yazmak: Temel Bilgiler

 

1. Önce Anahtar Kelimeyi Düşünün

Bir etki gösterebilmen için öncelikle yazdıklarının bulunması gerekmektedir. Ne kadar zeki olursan olsunlar arama motoru algoritmaları bir yazının ne kadar iyi yazıldığını bilemezler. Sadece yazının içerisinde yer alan anahtar kelimeler onların yazıyı anlamalarına yardımcı olabilmektedir.

2. Anahtar Kelime Araştırmasını Sanata Dönüştürün

Anahtar kelime araştırması konusunda binlerce yazı okumuş olabilirsiniz. Araştırma yapma, keşfetme ve test etme sizin için en işe yarar yöntem olacaktır.

Bu süreci olabildiğince etkin geçirmeye çalışmalısınız. Aylık veya üç aylık olmak kaydıyla sınırlı bir araştırma periyotu belirlemelisiniz. Her döngüde en başından başlayarak anahtar kelime araştırması gerçekleştirmelisiniz.

Sektörler sürekli değişir ve yeni anahtar kelime trendleri ortaya çıkabilir. Periyodik olarak araştırma yaparak bu tür yeniliklere hazırlıksız yakalanma şansınızı azaltmış olursunuz.

3. Anahtar Kelime Rekabetini Araştırın

Anahtar kelimelerde rekabet durumunu bulabilmek için çeşitli araçlardan faydalanabilirsiniz.

Bu noktada rakibinizin yazdıklarını değil onun anahtar kelimelerini çalmanız gerekmektedir. Eğer onun yazdıklarını çalarsanız onlar gibi konuşmuş olur ve orijinal bir şey ortaya koymuş olamazsınız.

İçeriklere değil anahtar kelimelere çalışmalısınız. Rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri iyi analiz etmelisiniz. Orijinal bir ses oluşturduğunuz müddetçe duyulmayı başarabilirsiniz.

4. Ana Sayfa Hariç Her Sayfa İçin 1 veya 2 Anahtar Kelime Hedefleyin

Kategoriler gibi ana sayfalar için her zaman geniş terimlere, yazılar gibi alt sayfalar içinse uzun terimlere odaklanmalısınız.

5. En Önemli Noktalarda Anahtar Kelimeleri Kullanın

SEO için arama motorlarına içeriğin niyetini anlatmak için güçlü sinyaller gönderebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki alanlarda anahtar kelimelerinizi kullanmanız gerekmektedir:

  • Başlık etiketi
  • İçerikte yer alan dahili linkler
  • Görsellerin alt niteliklerinde
  • Alt başlıklarda
  • Meta açıklama kısmında

6. Kelimeleri Koyulaştırıp Madde İşaretlerinden Faydalanın

Google bunlara oldukça dikkat etmektedir. Özellikle ön plana çıkartılan pasajlarda koyu kelimeleri ve madde işaretlerini değerlendirmektedir.

Yazıda koyup yaptığınız kısımlarda ve madde işaretlerinde mümkün olduğu müddetçe hedef anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

7. En Güçlü Element Olan Başlık Etiketine Odaklanın

Hedeflediğiniz anahtar kelimenin başlık etiketinde yer aldığından emin olmalısınız. Ayrıca, başlık etiketlerinin 60 karakterden fazla olmamasına özen göstermelisiniz. Bunun için yazı başlıklarını belirlerken ekstra çabalamanız gerekebilecektir. Ana sayfa başlık etiketleri için en önemli üç anahtar kelimenizi kullanarak sitenizi tanıtmaya çalışmalısınız. Her zaman hikaye anlatmayı düşünmelisiniz. Basit olmalısınız. Hedef kitlenizin dilinden konuşmalısınız.

8. Alakalı Anahtar Kelimeleri Ekleyin

Yazma işlemini tamamladıktan sonra asla anahtar kelime doldurma işlemine başvurmamalısınız. Anahtar kelime araştırması konusunda yeteri kadar hazırlık yapmışsanız bu durumda elinizde semantik olarak birincil anahtar kelimeyle bağlantılı anahtar kelimelere sahipsiniz demektir. Bu anahtar kelimeleri yazınızın içerisine doğal olacak bir biçimde yerleştirmelisiniz.

9. Hedef Anahtar Kelimeleri Meta Açıklamada Kullanın

Google meta açıklama kısmını bir sıralama faktörü olarak değerlendirmemeniz gerektiğini söylemektedir. Buna rağmen birisi hedef anahtar kelime veya sözcük öbeği hakkında arama yaptığında meta açıklama kısmında yer alan anahtar kelimeler koyu olarak gösterilmektedir. Bunları koyu göstermek onların dikkat çekmesini sağlamaktadır. Bu sayede aramayı yapan kişilerin ilgisini yakalamak mümkündür. Meta açıklamaları her zaman bir reklam metni gibi hazırlamaya çalışmalısınız.

SEO Uyumlu İçerik Yazmak : Ustalıkla İşlemek ve Rutine Bağlamak

10. Doğru Ruh Halinde Yazın

SEO uyumlu içerik için her zaman doğru ruh haline sahip olmanız gerekmektedir. Kelimelerin akıp gitmesi için her zaman doğru ruh haline sahip olmalısınız. İnsanların okumaktan keyif alacağı şekilde yazmak istiyorsanız yapmanız gereken budur.

Ruh halinizin düzgün olması için elinizden geleni yapmalısınız. O anki ruh halinizi ne düzeltecek ise onları yaptıktan sonra yazmaya koyulmak zorundasınız. Herkes için bunun çözümü farklıdır. Doğru ruh halindeyken yazdıktan sonra mutlaka tamamen odaklanarak düzeltme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz kusursuz içeriğe ulaşmayı başarabilirsiniz.

11. Yazın, Tekrar Yazın ve Tekrar Yazın

Yazmak rutin bir iş ve süreçtir. Yazarak öğrenirsiniz. Yazmalısınız, tekrar yazmalı ve tekrar yazmalısınız. Doğru içeriğe ulaşana kadar yazmaya hep devam etmelisiniz.

12. Özetleyin ve Planlayın

Bir zihnin düşünme işlemini gerçekleştirmesi ile arama motorunun okuma işlemini gerçekleştirmesi neredeyse aynı kolaylıktadır. Birçok insan bir bilinç akışı şeklinde yazmaya odaklıdır. Ancak burada bir roman yazmadığınızı bilmelisiniz. Birçoğunuz işletmeler veya işletmelerin başarısı için yazmakta olduğunuzu hatırlamalısınız. Alt başlıkları organize etmeli ve boşlukları olabildiğince doldurmalısınız. Başlıklar bazen içerikteki paragraflardan çok daha önemli olabilmektedir. Bu nedenle alt başlıkların her zaman okuyucu düşünmeye itmesini ve kelimelerin bu düşünme evresini desteklemelerini sağlamalısınız.

13. Cümle Cümle Yazın

Bir paragrafın ana konusunu belirledikten sonra onu cümle cümle tamamlamalısınız. İlk paragrafı düzeltmeden bir sonraki paragrafı yazmaya başlamamalısınız. Bu epey etkileyici bir tekniktir. Çünkü cümleleri her seferinde tek tek yazmak zihnin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Düzeltme işlemine başladıktan sonra bu cümleler sizin daha kapsamlı düşünmenizi sağlamaktadırlar. Her cümleyi olabildiğince kısa düşünmelisiniz. Tıpkı Twitter’ın getirmiş olduğu karakter sınırı gibi kendinize belirli sınırlar koymayı düşünebilirsiniz. Ardından yazma işlemini başarılı bir biçimde gerçekleştirmeye çalışmalısınız.

14. Günden Güne Yazın

Kaslar düzenli olarak spor yaptığınız zaman gelişirler. Zihninizde benzer yapıdadır ve bunu kabul etmelisiniz. Her gün yazarak zihninizin çalışmasını sağlamalı ve sonra onu rahatlatmaya çalışmalısınız. Zihninizin gelişmesine hiçbir zaman engel olmaya çalışmamalısınız.

15. İnternet Bağlantısını Kapatın

SEO uyumlu içerik oluştururken belirli bir noktaya odaklanmak istiyorsanız zihninizin farklı şeyler için cevaplar aramasına son vermeniz gerekmektedir. Yazma konusunda en iyi çabanızı ortaya koymak istiyorsanız her zaman odaklanma probleminizi ortadan kaldırmaya odaklanmalısınız. Dikkat dağıtıcı unsurların hepsi ruh halinizi değiştirebilecektir. Bu durumda dikkat dağıtan her türlü unsurdan uzaklaşmayı denemelisiniz.

16. Anlık Cevaplar İçin Dijital Asistanları Kullanın

İnternet bağlantısını kapattığınız zaman aklınıza takılabilecek olası sorular için çeşitli cevaplar bulamayabilirsiniz. Bu durumda bir çözüm üretmelisiniz. Burada üreteceğiniz çözüm dijital asistanlar olmalıdır. Siri, Alexa veya diğer dijital asistanlardan faydalanarak anlık sorularınıza anlık cevaplar bulmayı başarabilirsiniz.

17. Mümkünse Hepsini Okuyun

Özellikle aradığınız şeyleri basitçe anlatan yazarları okumalısınız. İnsanlar genellikle bir şeyler okumaya karar verirken birbirinden farklı nitelikleri göz önünde bulundururlar. Ancak her zaman basit anlatımı olan yazarları okumalısınız. Tek oturuşta size bir şeyleri okutabilecek yazarları okumaya çalışmalısınız.

18. İlham Gelmesini Beklemeyin

İlham gelmesini beklemek faydasızdır. Yazmak yerine yazmakla ilgili konuşmaya çalışarak ilham elde etmeniz mümkün olmayacaktır. Gerçek yazarlar her gün yazmaktadırlar. Onların yaşam stili her zaman yazma sanatı üzerinedir. Pratik yapmak bir şeylerin gerçekleşmesine imkan tanımaktadır. Bunu bir disiplin haline dönüştürmelisiniz. Disiplinli bir biçimde pratik yaptıkça kelimeler daha basit bir biçimde akış göstereceklerdir. Pratik yapmadığınız sürece yazmayı öğrenemez veya yazmayı başaramazsınız.

19. Temel Bilgileri Öğrenin

Klasik yazarlık için farklı kaynaklar bulmaya çalışabilirsiniz. Bulduğunuz kaynakları birden fazla kez okumanız gerekebilmektedir. Her yıl bu kaynakları tekrar tekrar okumalısınız. Dijital yazarlık için ise daha farklı kaynaklar bulmanız gerekmektedir. Klasik yazarlık ile dijital yazarlık arasında büyük farklılıklar vardır. Bu nedenle kaynaklarınızı farklılaştırarak her iki alanın da temel bilgilerini öğrenmelisiniz.

20. El Yazısıyla Yazmayı Deneyin

El ile yazarken daha fazla düşünebilirsiniz. Bu nedenle pek çok yazar genellikle el ile yazdıktan sonra yazdıklarını dijital ortama aktarmayı düşünmektedir. Özellikle canınızın sıkıldığında aldığınız notları daha sonra yazıya dönüştürmek istiyorsanız yine bu yönteme başvurabilirsiniz. Her zaman her her şeyi el ile yazmak zorunda değilsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

21. Sevdiğiniz Konularda Yazın

Yazma konusunda gerçekten uzman olmak istiyorsanız her zaman mutluluğu ön plana çıkartmalısınız. Sadece para kazanmak için yazarsanız bir yerde kendinizi sınırlamış olursunuz. Mutlu olduğunuz konularda yazmak daha fazla yazmanızı sağlayacak olduğundan kendinizi geliştirmek için bu önemli bir fırsattır. Aklınıza takılan sorularla ilgili cevapları sürekli not etmelisiniz. Daha sonra not ettiklerinizden ilham alarak şeyler yazmaya başlayabilirsiniz.

22. Düzenli Olarak Sorular Sorun

Arkadaşlarınıza, ailenize, eşinize, çocuklarınıza veya yakınınızda kim varsa onlara sürekli sorular sorun. Ne kadar fazla şey öğrenirseniz okuyuculara bir o kadar fazla şey sunabilirsiniz. Sektörünüz ne olursa olsun bu değişmeyecektir. Sorular öğrenmenin en önemli yöntemlerinden birisidir. İnsanlarla konuşmayı denemelisiniz.

80/20 kuralını aklınıza getirebilirsiniz. Zamanınızın yüzde 80’nin dinlemeye, yüzde 20’sini ise başkalarıyla konuşmaya ayırmalısınız. Günün birinde yazdıklarınız için sürekli soru sorduğunuz için minnettar olacaksınız.

23. Kitlenizi Bilin ve Onlar İçin Yazın

Her zaman yazım dilinizi ve stilinizi aynı tutmalısınız. Bunu başarmanız durumunda etrafta yer alan milyonlarca yazardan daha farklı olduğunuzu kanıtlamış olursunuz.

24. Zamanı Kısıtlayın

Bazı insanlar baskı altında çok daha yaratıcı olabilmektedirler. Bu sizin için geçerliyse kendinize belirli bir zaman sınırı koymalısınız. Bir ekiple çalışıyorsanız bu durumda ekibinizdeki herkesin bu sınıra uymasını sağlamalısınız.

25. Gazeteci Gibi Düşünün

Çalışırken her zaman gazeteci gibi düşünün. Kim, ne, ne zaman, nerede, neden ve nasıl sorularını sorarak hareket edin. Müşterilerinizin içerikleri bu sorulara verilebilecek cevaplardan oluşacaktır.

26. 5N 1K’yı Tek Bir Paragrafa Sığdırmayın

Bu büyük oranda okuyucuyu ve aynı zamanda arama motorlarını rahatsız edecektir. Arama motorları anahtar kelime doldurma yöntemine başvurduğunuzu düşünecektir. Bu nedenle SEO uyumlu içerik üretirken olabildiğince doğal yazmaya özen göstermelisiniz.

27. Soruların Etrafında Şekillendirme Yapın

Her zaman problemin ne olduğuna ve bu problemi çözmek için neler yapabileceğinize odaklanmalısınız. Yazdıklarınızın değerli olmasını istiyorsanız her cümleyi okuyucu gözüyle gözden geçirmelisiniz. Böylece yazı dilinizin güvenilir ve otoriter olmasını sağlayarak hem arama motorlarını hem de okuyucuları mutlu edebilirsiniz.

28. Sadece Görmeye Odaklanmayın

Sadece görmeye odaklanmak yerine diğer tüm duyulara odaklanmaya çalışmalısınız. Oluşturduğunuz tüm içeriklerde beş önemli duyuya odaklanarak bir şeyler yazmalısınız.

29. Yazarken Kamera Gibi Düşünün

Yazdıklarınızı her açıdan değerlendirmeye açık olmalısınız. Arka planı, ön planı, ortasını, yakın planı ve yazının yarattığı havayı düşünmelisiniz. Kitlenizin yazdıklarınızı sadece okumalarına değil aynı zamanda deneyimleyip uygulamasına yardımcı olmalısınız.

30. Uzun Projeleri Ufak Parçalara Ayırın

Öncelikle tüm alt başlıkları yazın ve ardından altlarını doldurmaya çalışın. Çok uzun yazılar yazacaksanız en iyi yaklaşım bu olacaktır. Alt başlıkları yazıp altlarını doldurmaya çalışarak büyük parçaları ufak parçalara bölmüş olursunuz. Böylece tüm çalışmalarınızı çok daha kolay bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

31. Her Zaman Bir Son Belirleyin

Oluşturduğunuz içeriğin nereye çıkacağını bilmek önemlidir. Bunu bilirseniz yazmaya daha fazla odaklanabilirsiniz. Bu odaklanma en önemli hedefiniz olan en önemli niteliği yani daha fazla dönüşümü elde etmenize destek olacaktır.

32. Yazım Hatalarını Gözden Geçirin

Oluşturduğunuz içeriklerde yazım hataları yer alırsa itibar kaybedersiniz. İçeriğinizi olabildiğince hatalardan arındırmak zorundasınız. İtibar kaybetmek istemiyorsanız ilk önceliğiniz bu olmalıdır. Yazım hatalarını bir kez gözden geçirdikten sonra ikinci kez gözden geçirerek işinizi sağlama almalısınız.

33. Markanızın İtibarını Önemseyin

İtibar olmadan kitlenizin ilgisini çekmeyi başaramazsınız. Eğer çok fazla yanlış bilgi sunarsanız itibar kaybedersiniz. Araştırmaya vakit ayırmalı ve bilgilerinizden emin olduğunuz zaman bunları kitlelere sunmalısınız.

34. 10 Saniye Kuralıyla Düzenleyin

Bu her paragraf için geçerlidir. Özellikle ilk paragraf ve meta açıklama için en önemli kuraldır. Okuyucunun dikkatini çekebilmek için sadece 10 saniyeniz vardır. Bunu aklınızda tutarak ilk paragrafı ve meta açıklamayı en iyi şekilde düzenlemeye çalışmalısınız. Her yazının ek bilgi sunup sunmadığını gözden geçirmelisiniz. Eğer okuyucuya ekstra bilgi sunabiliyorsanız ve uygun yerlerde harekete geçirici mesajlara yer vermişseniz bu durumda okuyucuları elde etmek istediğiniz dönüşüme yaklaştırmayı başarabilirsiniz.

SEO Uyumlu İçerik Yazmak : Biçim

 

35. Güçlü Cümleler ve Paragraflar Yazın

Güçlü kelimeler cümleyi başlatıp bitirmelidirler. Güçlü cümleler her paragrafın başlangıcında ve bitişinde yer almalıdır. Bu sayede cümlelere çok fazla odaklanmak zorunda kalmadan en önemli düşünceleri okuyucuya aktarmayı başarabilirsiniz.

36. Aktarım Stiline Dikkat Edin

Açık ve sade biçimde yazarsanız okuyucunun zihnini karıştırmamış olursunuz. Bu herkesin ihtiyaç duyacağı bir niteliktir.

37. Yazıyı Karmaşadan Kurtarın

Yazıyı basit tutmalısınız.
Ne diyorsanız doğrudan söylemelisiniz.
Gereksiz kelimeleri yok etmelisiniz.
Cümleleri olabildiğince basit bir biçimde aktarmalısınız.

38. Aşırı Zarf ve Sıfatlara Dikkat Edin

Bir fiil veya kelime bir şeyi açıklamanız için yeterli değilse bu durumda bu fiilin veya ismin yeteri kadar güçlü olmadığına kanaat getirmeniz gerekmektedir. Aşırı zarf ve sıfat kullanmak yerine bu kelimeleri değiştirmeyi düşünmelisiniz.

39. Kısa ve Uzun Cümleleri Birlikte Kullanın

Cümle uzunluğunun çeşitli olması içeriğin içerisinde bir ahenk oluşmasına yardımcı olacaktır. Okuyucular bundan büyük keyif almaktadırlar.

40. Kısa Paragrafları Tercih Edin

Sık sık kısa paragraflar kullanmaya çalışın. Paragraflar arasındaki ne kadar fazla boşluk olursa o içeriği okumak için o kadar az enerji gerekmektedir. Okuyucuların enerjisini boşa tüketmemelerini sağlayarak daha fazla dönüşüm elde edebilirsiniz.

41. Aktif Fiilleri Kullanın

“Kullanın” kelimesi bir aktif fiildir. Aktif fiil olmadığı zaman zihnin kayıp gitmesine neden olursunuz. Zihin odaklanacak daha farklı şeyler bulmaya çalışır. Sonuç olarak dönüşüm için bir kitleyi kaybetmiş olursunuz.

42. Klişelerden Uzak Durun

Tıpkı bir veba gibi… Bunu anlamış olmalısınız.

SEO Uyumlu İçerik Yazmak : Motivasyon

 

 

43. En Sevdiğiniz Müziği Dinleyin

Bazen müzikler dikkat dağıtıcı olsalar bile bazen farklı duyguların yansımasını sağlayabilmektedirler. Müzik dinlemekten hoşlanan biriyseniz bu durumda müzikteki duyguların sayfaya yansımasını sağlamalısınız. Aynı şeyi düzenleme yaparken yapabilirsiniz. Müzik kelimelerin akıp gitmesini sağlayacağından bunu fırsata çevirmelisiniz.

44. En Ciddi Kısımları Sabah Yazın

Sabah olduğunda beyniniz yenilenmiş olur. Sabah saatlerini verimli bir biçimde kullanarak içeriklerin en ciddi kısımlarını bu zamanlarda yazmaya çalışabilirsiniz.

45. Tablet Kullanmaya Çalışın

Sürekli el yazısıyla yazan biriyseniz yanınızda ufak tablet taşıyarak aklınıza gelen her türlü fikri buraya kaydetmeye çalışmalısınız. Telefon yerine tabletleri kullanmanızın en önemli yanı dikkatinizin çok daha az dağılacak olmasıdır.

46. 80/20 Kuralına Ayak Uydurun

Yazdıklarınızın yüzde 20’sine odaklanarak müşterilerinizin yüzde 80 oranında satış imkanı elde etmelerini sağlamalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız aslında çok basittir. Her zaman yatırım getirisi iyi olan ürünlerin etrafında bir içerik stratejisi oluşturmalısınız. Bu sayede değer elde edebilir ve en fazla getiri sunacak içeriklerde sıralama elde etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

47. Ara Vermeyi İhmal Etmeyin

Yazarların zihni makine gibi çalışmaz. Bir işi tamamladıktan sonra mutlaka ara vermeye çalışmalısınız. Haftanın bir günün yarım gün çalışacak şekilde ayarlayarak bu günde dinlenmeye çalışmalısınız. Hafta ortası verilecek olan bu ara sayesinde zihninizi temizleyebilirsiniz. Böylece çalışma akışına daha olumlu bir dönüş yaparak müşterilerinizi memnun etmeyi başarabilirsiniz.

Artık Seo Uyumlu İçerik Yazmaya Hazırsınız!

Dönüşüm elde etmenizi sağlayacak en önemli çözümler SEO sanatıyla birlikte aynı zamanda yazma sanatını göz önünde bulundurmayı gerektirmektedir. Bu iki sanatı bir araya getirerek dijital organizmaların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Her ikisine de yeteri kadar vakit ayırmalısınız. Okuyucularınıza veya müşterilerinizin okuyucularına maksimum düzeyde değer katmaya çalışmalısınız. Kazandırdığınız bu değerler doğrultusunda potansiyel müşterilerin gerçek müşterilere dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, içeriği yazdıktan sonra onun zaman içerisinde çevrimiçi ortamda gözükmeye başlayacağını unutmamalısınız. SEO için yazmayı bir yatırımcı mantığıyla gerçekleştirmelisiniz. Onu doğru bir biçimde gerçekleştirmek için sabırlı ve disiplinli olmalısınız. Yeteri kadar sabırlı ve disiplinli olursanız zamanı geldiğinde oluşturduğunuz içeriklerin konuşulmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu