Sosyal Medya

2019 Sosyal Medya Görsel Boyutları

Sosyal Medya Güncellenirken Uzak Kalmayın

Şüphesiz sosyal medya platformları web sitenize dışarıdan bağlantılar sağlayabilmek için ve markanızı duyurabilmek için kullandığımız vazgeçilmez alanlardır. Sosyal medya platformları inanılmaz bir hızda değişiyor ve gelişiyor. Yeni gelen güncellemeleri takip edip onlara uyum sağlamadığınız sürece geride kalmanız an meselesi.

Sosyal medya görsel boyutlarının sürekli güncel olmasın SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu) açısından size artı puan kazandıracaktır. Aynı zamanda kullanıcı deneyiminizin kalitesini arttıracaktır. Markanızın trafik ve genel marka imajına büyük oranda katkı sağlayacaktır.

Sosyal Medya Görsel Boyutlarım Web Sitemi Ne Ölçüde Etkiler?

Tam 12 adet sosyal medya ağının güncel görsel boyutlarını sizlere sunuyoruz. Peki sosyal medya hesaplarımda kullandığım görsel boyutlarının güncel olmasının bize ne avantajı var? Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Kısaca 4 farklı alandan bahsetmek istiyoruz.

UX (User Experience ) – Kullanıcı Deneyimi

Yanlış kullanılan görsel boyutları sosyal medya kanallarınızda gezinen kullanıcıları doğrudan etkilemektedir. En basitinden paylaştığınız bir önemli gün iletisini görselle taçlandırmak isterken yanlış yapılandırılmış görsel ile bütün etkileşimi negatifleştirebilirsiniz.

Trafik

Kullanıcı deneyimine bağlı sosyal medya ağlarındaki görsel boyutlarınızı güncel tutmadığınız sürece sosyal medya kanallarındaki etkileşim ve trafikleriniz gözle görülür bir şekilde azalacaktır.

Marka İmajı

İmajı olan bir marka daima profesyonel olmak zorundadır. Yaptığı her işi en kaliteli şekilde yapması gerekir. Yaptığınız iş kaliteli olsa dahi bunun sosyal medyada tanıtımını yaparken kalitesiz, doğru boyutlandırılmamış bir görsel kullanmanız marka imajınızı büyük ölçüde zedeleyecektir.

Olmazsa Olmazımız SEO

Arama motoru optimizasyonu yani SEO kriterlerinden biri de sosyal medyadaki varlığınızdır. Sosyal medyadaki varlığınızı aktif olarak sürdürdüğünüz sürece Google sizi sevecektir. Google kimseyi kuru kuruya sevmez elbet temel olarak trafiğiniz, etkileşiminiz dolayısıyla kullanıcı deneyiminize odaklanacaktır. Sizi başarılı görürse arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.

O halde 2019’in sosyal medya görsel boyutlarındaki güncellemeleri inceleyelim.

2019 Facebook Görsel Boyutları

Sosyal medya ağlarının en geniş kitleye sahip olanı Facebook ile başlayalım. Teknolojiyi çok yakından takip etmeyen insanların bile Facebook hesabı vardır elbet. Günümüzde neredeyse tüm markaların, kurumsallaşmış şirketlerden en ufak dükkânlara kadar herkesin Facebook sayfası vardır. Bu sebeple Facebook’ta kullanacağınız görsellerin boyutlarını güncel tutmanız elzemdir.

2019 Twitter Görsel Boyutları

Facebook kadar kullanıcısı olmasa da markaların vazgeçilmez Official Twitter hesapları olması kullanıcı deneyimini büyük oranda etkilemektedir. Twitter diğer sosyal ağ kanallarına göre farklı tasarım ve algoritmasından dolayı web siteniz için büyük önem taşımaktadır. Bu mecradaki görsel boyutlandırmasını da güncel tutmanız otoritenizi arttırmaya yardımcı olacaktır.

2019 Instagram Görsel Boyutları

Snapchat’e özgü olan story yani hikaye özelliği geldikten sonra büyük bir kitleye ulaşan instagram görsel tanıtımın en önemli mecralarından biri haline geldi. Fotoğraf paylaşım ağları arasında kurumsal firmaların ve e-ticaret sitelerin gözbebeği Instagram için son güncellemelerden sonra görsel boyutları aşağıdaki halini almıştır.

2019 Youtube Görsel Boyutları

Google’dan sonra en büyük arama motoru olan Youtube web sitelerinin tanıtımında büyük role sahiptir. Özellikle internet kullanımının büyük bir oranı video üzerine yoğunlaştığı bu dönemde markanıza ait Youtube kanalının kapak ve profil görsellerinin özellikle videoda ön plana çıkacak görselin boyutlandırması çok değerlidir.

2019 Pinterest Görsel Boyutları

Pano ve pinleme sistemiyle çalışan Pinterest kaliteli fotoğrafların paylaşıldığı sosyal bir medyadır. Ana teması fotoğraf paylaşımı olan bu kanalda bir hesabınız varsa güncel kalmanız gerekmektedir.

2019 Linkedin Görsel Boyutları

İş dünyasının en çok tercih edilen sosyal medya kanalı Linkedin, birçok profesyonel ve kurumsal markaların tanıtımında büyük önem taşıyor. Profesyonel marka dediğin dinamik olarak bütün güncellemelere uyum sağlamalı tabii ki.

2019 Snapchat Görsel Boyutları

Hikâye özelliği ile ün yapmıştı sonradan kullanımdan düştü gibi gözükse de Z kuşağına ulaşmak isteyen firmaların her kanalda yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer Snapchat hesaplarında aktif paylaşım yapıyorsanız paylaşım boyutlarınızın güncel olup olmadığını gözden geçirebilirsiniz.

2019 Google+ Görsel Boyutları

Google arama motorunun doğal olarak en çok dikkate aldığı yine kendi ürünü olan Google+’ta güncel olmamak arama motorları karşısında web siteniz için güzel bir imaj yaratmaz. Güncel Google+ görsel boyutları aşağıdadır.

2019 Tumblr Görsel Boyutları

Kişisel ve ücretsiz blog yaratabilmeyi basitleştirmiş aynı zamanda bu durumu arkadaş edinmeyle birleştirmiş çok kullanışlı bir sosyal medya aracı olan Tumblr’ın görsel boyutları aşağıda belirttiğimiz gibi güncellenmiştir.

2019 Swarm By FourSquare Görsel Boyutları

Özellikle restoran, cafe, bar benzeri işletmelerin lokasyon bazda tanınmasını sağlayan Swarm uygulamasının da güncel görsel boyutları belirttiğimiz gibidir.

2019 Skype Görsel Boyutları

İnternet üzerinden görüntülü ve sesli arama hizmeti sağlayan Skype uygulaması Microsoft’un en çok değer verdiği uygulamalardan biridir. Sohbetin yanı sıra Skype üzerinden reklam vererek kullanıcılara markanızı tanıtabilirsiniz.

2019 VK (VKontakte) Görsel Boyutları

Facebook’a benzemesi ve Rus yapımı olması nedeniyle Facebook’un Rus versiyonu olarak adlandırdığımız VK uygulaması Rusya ve birçok ülkede popüler olmaya devam ediyor. Ülkemizde de kayda değer kullanıcıya hitap ettiğini söylemeden geçemeyiz. İşletmenizin VK hesabı olmasa dahi güncel görsel boyutlarını bilmenizde fayda var.

‘‘Not: Yüksek kaliteli boyutlandırmalar hariç diğer görselleri 3’le çarpıp genişletmeniz daha kaliteli görüntüler alırken aynı zamanda sosyal medya kanallarına uyumlu görsel tasarım çıkartmanızı sağlayacaktır.’’

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu