Dijital PazarlamaPazarlama

Yeniden Pazarlama Nedir? En İyi Teknikler!

Yeniden pazarlama, siteyi terk eden kullanıcılara hatırlatma yapmanızı sağlayan özel bir pazarlama stratejisidir. Özellikle e – ticaret siteleri için yeniden pazarlama, yüksek dönüşüm oranları sunan sayılı yöntemler arasında yer alıyor. Web sitenizi ziyaret eden, sepetine ürün ekleyen ancak sonrasında siteyi terk eden kullanıcılar, farklı web sitelerinde veya sosyal medya platformlarında reklamınızı görür. İşte, bu yeniden pazarlamanın en anlaşılır ve kolay örneğidir!

Web siteniz organik trafiğe sahip olduğu halde satış oranlarınız yükselmiyorsa, yeniden pazarlama stratejilerine ihtiyacınız var demektir. Hazırsanız, satışlarınızı veya web site erişimlerinizi arttırmanızı sağlayacak en iyi yeniden pazarlama tekniklerini inceleyelim!

Remarketing: Neden Yeniden Pazarlama Yapmalısınız?

yeniden-pazarlama-neden-yapilmali

Yeniden pazarlama veya remarketing, önceden siteyi ziyaret eden kullanıcıları hedef alan bir reklam türüdür. İnternet kullanıcılarının neredeyse hepsi, mutlaka bir yeniden pazarlama reklamlarıyla karşılaşmıştır. Örneğin, Amazon’u ziyaret ettiniz, ürünlere ve kullanıcı yorumlarına baktınız ancak alışveriş yapmadan siteyi terk ettiniz. Birkaç saat içinde veya birkaç gün sonra Amazon reklamlarını daha sık görürsünüz. Tebrikler, yeniden pazarlama hedeflerinden birisiniz!

MailChimp tarafından yapılan bir araştırmaya göre, web siteleri ziyaret eden ve sonrasında asla dönmeyen kullanıcıların oranı %97’dir. Yeniden pazarlama başarı oranları ise %70’i aşmış durumdadır. İşte bu, sebep ve sonuç yeniden pazarlama ihtiyacınızı gösteren en güzel örnektir!

Remarketing, e-ticaret sitenizi ziyaret eden ancak alışveriş yapmayan kişilerde veya sitenizden daha önce alışveriş yapan ancak sonrasında sitenize giriş yapmayan kullanıcılar için etkilidir.

Yeniden Pazarlama Nasıl Yapılır?

Yeniden pazarlama arama ağı reklamları, e – posta pazarlama, görüntülü reklamlar, videolu reklamlar ve sosyal medya platformları aracılığıyla yapılır. Burada, dikkat edilmesi gereken nokta hedef kitleye ulaşmaktır. Hedef kitlenizi tanıyorsanız, en çok hangi platformları kullandığını bilirsiniz bu da yeniden pazarlamanın yüksek dönüşüm oranlarına sahip olmasını sağlayacaktır.

Yeniden pazarlama reklamlarının ortalama tıklama oranları, standart görüntülü reklamlara oranla 10 kat daha fazladır. Bu da e-ticaret sitenizdeki satış oranlarını doğrudan arttırır ve kısa sürede başarıya ulaşmanıza yardımcı olur.

İnternet satışlarınızı arttırmanızı sağlayacak ipuçlarını inceleyin!

Video Remarketing

Yeni nesil yeniden pazarlama yöntemi, video remarketing en fazla dönüşüm oranlarına sahip olacağınız yöntemlerden biridir. Günümüzde, video izleme istatistikleri yükselirken bu durumu lehinize çevirmenizi sağlar.

Video remarketing yapmak için Google Ads hesabınıza giriş yaparak yeni bir reklam kampanyası oluşturabilirsiniz. Bu sayede reklamlarınız Youtube ve diğer Google iş ortaklarında video şeklinde gösterilecektir.

Görüntülü Reklamlar

Klasik ancak etkisi azalmayan yeniden pazarlama modellerinden biri görüntülü reklamlardır. Yine Google Ads hesabınıza giriş yaparak görüntülü reklam oluşturabilirsiniz. Görüntülü reklamlar, farklı web sitelerinde banner olarak görünmenizi sağlar. Bu reklamlarda ürün/hizmet tanıtımı yapabilir ve fiyat düşüşlerini gösterebilirsiniz.

Görüntülü reklamlar ve diğer reklam modellerinde başarılı olmak için ‘size özel indirim kuponu, 3 saatlik fırsat, ücretsiz kargo’ vb. teşvik eden ve ilgi uyandıran sloganlara yer verin. Bu sayede potansiyel müşterilerinizi daha kısa sürede etkileyebilirsiniz.

Sosyal Medya Platformlarında Remarketing

Günümüzün en popüler ve yatırım getirisi en yüksek reklam kanallarından biri de elbette, sosyal medya platformları. Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında reklam verirken yeniden pazarlamayı seçebilirsiniz.

Facebook veya diğer sosyal medya platformlarında yeniden pazarlama yapmak; mağaza, web site, uygulama veya sosyal medya hesabınızı tanıtmanızı/hatırlatmanızı sağlar. Aynı zamanda birçok detayı kişiselleştirerek hedef kitlenize daha çarpıcı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Araştırmalara göre, Facebook yeniden pazarlama reklamları, web siteleri son 1 ay içinde ziyaret eden kişiler için daha fazla getiri sağlıyor.

E – Posta Remarketing

E – posta remarketing, özellikle e-ticaret sitesinden daha önce alışveriş yapan veya bilgilerini veren üyeler için etkilidir. Ürünleri görüntüleyen veya sepete ürün ekleyen ancak alışveriş yapmayan kişilere yönelik bir hatırlatma yapmanızı sağlar. ‘Sepetinizde ürün unuttunuz, bugün incelediğiniz ürünleri 20 kişi daha satın aldı’ gibi cümleler, potansiyel müşteriler için ilgi çekici bir reklam kampanyası düzenlemenize yardımcı olur.

E – posta pazarlaması için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, 3 – 5 aralığında ürün eklemenizdir. Aşırı ürün eklemek, müşterileriniz için kötü bir imaj çizmenize sebep olabilir. Aynı zamanda daha az cümle kullanmanız önemlidir.

Arama Ağı Reklamları İçin Yeniden Pazarlama

Belirlediğiniz anahtar kelime/kelimeler için Google’da arama ağı reklamları yeniden pazarlama stratejisi oluşturabilirsiniz. Arama ağı reklamları sayesinde, sizin belirlediğiniz anahtar kelimelerde arama yapan kullanıcılar sitenizle karşılaşacaktır. Nitelikli kullanıcıları ve potansiyel müşterileri bulmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir.

1000 pazarlama uzmanı arasında yapılan bir araştırmaya göre; pazarlama uzmanlarının %70’ten fazlası marka bilinirliğini arttırmak için yeniden pazarlama kampanyası düzenlediklerini belirtmiştir. Marka bilinirliğini arttırmak istiyorsanız, bir an önce yeniden pazarlama stratejisi oluşturmalısınız!

Arama ağı reklamlarını, sitenizi daha önce ziyaret eden kullanıcılara yönelik veya belirlediğiniz anahtar kelimeleri araştıran kişilere yönelik düzenleyebilirsiniz.

Dinamik yeniden pazarlama reklamları ile ilgili daha fazla bilgi edinin!

Yeniden Pazarlama Nasıl Çalışır?

yeniden-pazarlama-calisma-prensibi

Yeniden pazarlama reklamlarını düzenlemek ve oluşturmak için sitenize bir JavaScript kod parçası diğer ismiyle piksel etiketi eklemeniz gerekir. Bu etiketler, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar tarafından fark edilmez. Ancak sizin, reklamlarınızın başarı oranını ölçmenizi sağlar.

Örneğin, Facebook ve Instagram’da yeniden pazarlama kampanyaları oluşturmak istiyorsanız web sitenize Facebook Pixel kodunu eklemeniz gerekir. Bu sayede hedef kitlenizi daha iyi analiz edebilir ve reklam kampanyanızın başarılı olması için gerekli olan tüm parametreleri öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yine bu etiket sayesinde, sık sık e-ticaret alışverişi yapan ancak henüz sitenizi keşfetmeyen kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.

Tüketicilerin %30’u, yeniden pazarlama reklamlarını görmekten memnun olduğunu belirtiyor. Peki, bu neden önemli? Remarketing kampanyalarını gören kullanıcılar, sitenin ‘yeniden ziyaret etmeye değer’ olduğunu düşünerek ikinci bir şans veriyor.

Yeniden Pazarlama İpuçları!

Yeniden pazarlama kampanyanızın başarılı olmasını istiyorsanız mutlaka ilgi çekici bir görsel, video veya metin kullanmalısınız. Araştırmalara göre, yeniden pazarlama reklamlarına tıklayan kullanıcıların %37’si gösterilen ürünü merak ettiği için siteyi ziyaret ettiğini belirtiyor. Ürün veya hizmetiniz mutlaka dikkat çekmelidir. Aksi takdirde sık sık reklam gören ve reklamlara alışan kullanıcılara ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Yeniden pazarlama ipuçlarına göz atarak etkili bir kampanya düzenleyin:

  • Potansiyel müşterilerinize mutlaka bir teklifte bulunun, örneğin, 200 TL üstü alışverişte %5 indirim, üye olan kişiler için 10 TL kupon gibi cazip bir teklif sunun,
  • İlk defa yeniden pazarlama kampanyası oluşturduysanız düzenli olarak takip etmeli ve başarı oranlarını incelemelisiniz bu sayede sonraki kampanyalarda daha güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz,
  • Sepeti veya siteyi terk eden kullanıcılar için birkaç saat içinde e-posta göndermek daha fazla kazanç sağlar,
  • Potansiyel müşterilere ulaştığınızı düşünüyorsanız, bir süre yeni kampanya oluşturmayın,
  • Yeniden pazarlama kampanyaları her sektör ve endüstri için uygundur, bu nedenle mutlaka reklam kampanyalarınıza remarketing ekleyin,
  • Web site trafiğini Google Analytics üzerinden inceleyin ve konum, yaş, cihaz, cinsiyet vb. kriterlere uygun olarak kampanya oluşturun.

Yeniden pazarlama nedir?

Yeniden pazarlama, bir web sitesini daha önce ziyaret eden ancak alışveriş yapmayan kullanıcıları hedef alan bir pazarlama türüdür. Aynı zamanda siteden alışveriş yapıp uzun bir süre siteye giriş yapmayan kullanıcılar için de remarketing yapılabilir.

Yeniden pazarlama nasıl yapılır?

Google reklamları, e – posta, Youtube ve diğer sosyal medya platformları aracılığıyla yeniden pazarlama yapılır.

Remarketing nedir?

Remarketing kelimesinin Türkçe karşılığı yeniden pazarlamadır ve bir siteyi ziyaret eden kullanıcılara yönelik oluşturulan kampanyaları ifade eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu