Dijital Pazarlama

İnternet Satışlarını Arttırmak İçin En İyi 9 Teknik!

E – ticaret her geçen gün büyüyor ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşıyor. Öyle ki, 2040 yılına kadar alışverişlerin %95’inin e-ticaret ile yapılacağı tahmin edilmektedir. Online alışverişteki zengin çeşitlilik, kolay ödeme ve hızlı kargo avantajı farklı müşteri kitlelerini heyecanlandırıyor. Peki, sizin satışlarınız istediğiniz seviyede mi? İnternet satışlarını arttırmak ve geniş kitlelere ulaşmak için nasıl bir strateji uyguluyorsunuz?

Gelin, birlikte internet satışlarınızı yükseltmenizi sağlayacak tekniklere göz atalım!

İnternet Satışlarını Arttırmak İçin Neler Yapılmalı?

E – ticaret sitelerine duyulan yoğun ilgi, neredeyse herkesin dijital ortama adım atmasını sağladı. Ancak bu ilgiyi, doğru bir stratejiyle buluşturamayan e-ticaret siteleri, istediği kazancı elde edemiyor. Sanılanın aksine, e – ticaret sitesi yönetmek, gerçek bir mağaza yönetmekten daha zordur. Birçok metriği araştırmak ve farklı parametreleri göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak endişelenmeyin, internet satışlarını arttırmak için yapmanız gereken en önemli adımları sizin için listeledik!

Çevrimiçi alışveriş tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün yükselirken son rakamlar iki milyarı aştığını gösteriyor. Doğru bir e-ticaret stratejisiyle dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz!

Gelin, neler yapabileceğinize bakalım!

Sitenizi Analiz Ederek Sorunu Öğrenin!

Web siteniz, organik trafiğe sahip mi? Müşterileriniz, ürünleri incelemek için vakit ayırıyor mu? Sepeti terk etme oranları yüksek mi? Bu soruların cevabını öğrenmek için Google Analytics’i kullanmalısınız. Sorunları teşhis etmeniz, internet satışlarını arttırmak için önemli bir adım atmanızı sağlar. Her bir parametre, müşteri kaybetmenizi veya kazanmanızı açık olarak belirtecektir. Örneğin, siteniz organik trafiğe sahip değilse SEO çalışmalarıyla sıralamanızı yükseltmeye odaklanmalısınız. Yine aynı şekilde, müşterileriniz ürünleri sepete eklemiyorsa renkli ve canlı butonlar, açıklamalarla onları teşvik etmeniz gerekir.

Online satışları artırmak için web site navigasyonunuzu incelemeyi unutmayın. Anlaşılır ve sade bir kategori sistemi kullanmak, sitede gezinmeyi kolaylaştıracak tasarımlara önem vermek ve temiz bir arayüz kullanmak müşterilerinizin alışveriş yapmasını kolaylaştırır.

Çıkış amaçlı açılır pencereler, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların %52’sini kazanmanızı sağlar. Bu nedenle müşterilerinizi harekete geçirecek ve sitelerini tercih etmelerini sağlayacak bir metinle çıkış yapmalarını önleyin!

CTA ile Müşterilerinizi Teşvik Edin!

internet-satışlarını-arttırmak-cta-performansını-güclendirin

Call To Action, kısa ismiyle CTA, Türkçe ismiyle ‘harekete geçirici mesaj’ ziyaretçileri, müşteriye dönüştürmenizi sağlar. Peki, nasıl? Ana sayfa banner’ını etkili bir şekilde kullanmak için CTA harika bir fikirdir. Herhangi bir ürününüzü veya ürün grubunuzu, çarpıcı bir cümle ve orijinal bir fotoğrafla süsleyerek ana sayfaya yerleştirin. Örneğin, sigorta sektöründe hizmet veriyorsanız ve kasko satışı yapmak istiyorsanız ‘size özel kasko fırsatlarından yararlanmak için hemen keşfedin’ gibi ilgi çekici bir cümle kullanabilirsiniz.

CTA performansını arttırmak için canlı renkleri kullanarak kişiye özel bir hizmet verdiğinizi vurgulayın. Ziyaretçilerinize, sitenizin avantajlı olduğunu göstermek için CTA çalışmaları son derece önemlidir. Ayrıca ‘benzer ürünler, son 3 ürün, iletişime geç, hemen dene’ vb. kelimeler de müşterilerinizi heyecanlandırmanızı sağlayacaktır.

CTA ile ilgili daha fazla bilgi edinin!

İnternet Satışlarını Arttırmak İçin Kampanyaları Kullanın!

Araştırmalara göre, küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitelerinin %48’i, ücretsiz kargo ile satışlarını arttırdığını ifade etmiştir. E-ticaret kullanıcıları, ücretsiz kargo fırsatını çok seviyor. Neredeyse hiçbir kullanıcı kargo için ekstra para ödemek istemez. Peki, bu durumu nasıl lehinize çevirebilirsiniz? Elbette, ücretsiz kargo fırsatıyla.

Müşterileriniz için ‘200 TL üstü ücretsiz kargo’ gibi bir kampanya oluşturarak onları 200 TL ve üstü tutarlarda alışveriş yapmaya teşvik edebilirsiniz. Aynı zamanda daha fazla müşteri edinmek için ‘200 TL harcamalarda 20 TL, 400 TL harcamalarda 40 TL kupon’ gibi kampanyaları kullanmanız önemlidir. Bu sayede müşterileriniz hem bu tutarları karşılayacak hem de daha sonraki alışverişlerinde kupon kullanmak için yine sizi tercih edecektir.

En Büyük Problemlerden Biri: Terk Edilen Alışveriş Sepetleri!

İnternet satışlarını arttırmak istiyorsanız terk edilen alışveriş sepetlerini kazanca dönüştürmelisiniz. Terk edilen alışveriş siteleri, her yıl e-ticaret sitelerinin yaklaşık 4 milyon dolar zarara uğramasına sebep oluyor. Bu tutar, her site için farklılaşsa da her zaman aynı sonuca çıkacaktır: müşteri kaybı!

Alışveriş sepetini terk eden kullanıcıların %68’i sebep olarak sürpriz maliyetleri gösterirken geriye kalan kısım ise ücretli kargo ve hesap oluşturma zorunluluğundan şikayetçidir. Bu nedenle, her zaman istikrarlı bir fiyat politikası oluşturduğunuzdan emin olmalı ve müşterileriniz için ‘üye olmadan alışveriş’ imkanı sunmalısınız.

İnternet Satışlarını Arttırmak İçin SEO Tekniklerine Önem Verin!

Konumuz, online satışlarsa SEO tekniklerini göz ardı etmemek gerekiyor. Kullanıcıların büyük çoğunluğu her zaman ilk beş sayfadaki siteleri tercih etmektedir. Bu da ilk beş sayfa arasında yer almanız gerektiğini gösteriyor. Peki, bu SEO ile mümkün mü? Evet, e – ticaret SEO çalışmalarıyla, rakipleriniz arasından sıyrılabilirsiniz.

SEO ile internet satışlarını artırmak istiyorsanız şu noktalara dikkat edin:

  • Ürün açıklamalarını ayrıntılı olarak yazın ve mutlaka açıklamalarda anahtar kelimelere yer verin,
  • Hizmet verdiğiniz endüstri alanıyla ilgili en çok aranan anahtar kelimeleri ve uzun kuyruklu anahtar kelime gruplarını belirleyerek blog yazıları oluşturun,
  • Kategori yazılarında anahtar kelimeler kullanın ve heyecanlı bir dille özgün bir metin yazın,
  • Site içi hızı iyileştirin.

4 saniyeden daha uzun sürede yüklenen web siteler, müşterilerin %54’ünü kaybetmenize sebep olur. Site içi hızınızı yükselterek müşterilerinize keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatın!

Görsel Optimizasyona Özen Gösterin!

E – ticaret sitelerinin, müşterilerini cezbetmesini sağlayacak diğer bir nokta görsel optimizasyondur. Profesyonel fotoğraflar çekmeye özen göstermelisiniz, günümüzde akıllı telefonlar aracılığıyla bile yüksek kalitede fotoğraf çekmek mümkün. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ürünü ayrıntılı olarak tanıtmaktır.

Görsel seçiminde ürünün kargo aşamasını da ayrıntılı olarak fotoğraflayabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar güvenli bir kargo süreci yaşayacağından emin olur.

Araştırmalara göre, çevrimiçi müşterilerin 10’da 9’u görsel seçimine göre ürünü alıp almayacağı konusunda fikir sahibi oluyor. Beyaz arka plan, yüksek kalitede fotoğraf ve ayrıntılı çekim; müşterilerinizin gözünde artı puan kazanmanızı sağlar!

Mobil Uyumluluk ile Satışlarınızı Yükseltin!

internet-satışlarını-arttırmak-mobil-uyumluluk-kriterleri

İnternet satışlarını arttırmak istiyorsanız mobil uyumluluk konusunu dikkate almalısınız. Dijital pazarlamanın en önemli adımlarından biri olan mobil uyumluluk, satışlarınızı kısa sürede arttırmanızı sağlayacak nadir yöntemlerden biridir.

Online alışveriş yapan kullanıcıların yarısından fazlasını mobil kullanıcılar oluşturur. Siteniz, mobil uyumlu değilse akıllı telefon, tablet vb. cihazları kullanan kişilere hitap etmeniz mümkün değil.

Sosyal Medya Varlığınızı Güçlendirin!

Müşterilerinizle iletişimde kalmanın en etkili ve en kolay yolu sosyal medya platformlarını kullanmaktır. Ülkemizde dijital pazarlamanızı güçlendirecek en etkili iki platform Facebook ve Instagram’dır. Her iki platformu da etkili bir stratejiyle kullanmak müşterilerinize daha kısa sürede hitap etmenizi sağlarken hedef kitlenizi bulmanızı da kolaylaştırır.

Araştırmalara göre, e-ticaret sitelerinin sosyal medyadaki etkisi ve gücü satışların %34 oranında artmasını sağlıyor. Instagram’da etkin olmak ve internet satışlarını arttırmak için etkili bir sebep!

Facebook reklam verme stratejisi ile ilgili daha fazlasını keşfedin!

İnternet Satışlarını Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

İnternet satışlarını arttırmak için güçlü sosyal medya, kolay ödeme yöntemleri, sık sık düzenlenen kampanyalar, canlı yardım ve Google Ads reklamları kullanılabilir. Ancak hiçbir yöntem tek başına yeterli değildir. Bu nedenle online satış tavsiyeleri çok yönlü olarak kurgulanmalı ve her bir yöntem birbirini destekleyecek şekilde uygulanmalıdır.

Satış artırma kampanyaları nelerdir?

Bir ürün alana bir ürün hediye etmek, üye olana 10 TL kupon vermek, sezon sonu indirimleri düzenlemek en etkili satış artırma kampanyaları arasında yer alır.

E-ticarette en çok ne satılır?

Akıllı telefon aksesuarları, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, anne& bebek eşyaları, dekorasyon ürünleri ve giyim ürünleri e-ticarette en çok satış yapılan kategorilerdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu