SEO

2022 SEO Trendleri Sitenizi Görünür Kılmanın En Güncel Yolları!

Uzun zamandır emek verdiğiniz siteniz hala yüksek trafiğe sahip değil mi? O halde, yanlış yaptığınız veya hiç yapmadığınız optimizasyonlar söz konusu. Yeni bir site kurmak veya var olan sitenizi Google’da üst sıralara çıkarmak istiyorsanız SEO çalışmalarına önem vermelisiniz. SEO, kısaca arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanabilir ve Google kurallarına göre sürekli güncellenir. Gelin, birlikte sitenizi üst sıralara çıkarmak için yapmanız gereken 2022 SEO Trendleri ve ipuçlarına göz atalım!

SEO Trendleri Neden Önemlidir?

Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması, marka/start – up/ hizmetinizin hedef kitleye ulaşması için SEO çalışmaları yapılmalıdır. SEO trendleri, Google güncellemeleri ve kullanıcıların arama motoru deneyimi doğrultusunda sürekli güncellenir. İşte, bu noktada SEO trendleri devreye girer.

Yapılan araştırmalarda siteye giriş yapan kullanıcıların %25 oranında ürün/hizmeti satın aldığı kanıtlandı. Eğer siz de ürün/hizmetinizi tanıtmak veya satmak istiyorsanız SEO trendleri ve kurallarına uygun işlem yapmalısınız!

2022 SEO trendlerini öğrenmeye hazır mısınız? Gelin, birlikte SEO trendlerini inceleyelim!

İçerik Kalitesine Önem Verin!

Google, kaliteli içerik ve kaliteli web deneyimini sık sık vurguluyor. Peki, bu ne anlama geliyor? İçerikleriniz mutlaka özgün olmalı ve kullanıcılara aradığı bilgiyi doğrudan sunmalı. Metin başlıkları, alt başlıklar konuyla ilgili olmalı ve görsel – metin uyumuna dikkat edilmelidir. Aynı zamanda uzun biçimli içerikler kullanıcıların daha fazla ilgisini çekmekte ve site içinde daha fazla vakit geçirmesini sağlamaktadır. Bu sayede Google, içeriğinizin ve sitenizin kaliteli olduğunu algılayacaktır.

Uzun ve kapsamlı içerikler özgün ve kaliteli olduğu takdirde, aynı konuyla ilgili içeriklere oranla dört kat daha fazla trafik elde eder. Bu noktada dikkat etmeniz gereken konu ise kullanıcıların dikkatini diri tutmaktır. Örneğin, konuyla ilgili en fazla merak edilen soruları h2 başlıklarla belirtin, maddeleme yapın ve fotoğraf/videolarla içeriği destekleyin.

Arama Niyeti – User (Search) Intent İle Sıralamanızı Yükseltin!

2022 SEO trendi seçeneklerinden bahsederken arama niyetinden söz etmemek olmaz. Son Google gelişmelerine göre arama niyeti, SEO çalışmalarını ve sitenizin trafiğini doğrudan etkileyecektir. Arama sonrasında her zaman hızlı ve kaliteli sonucu önemseyen Google, kullanıcıların niyetine göre SERP sıralamasını değiştiriyor.

Arama niyeti dört ana kategoriye ayrılır:

  • Yönlendirme: Twitter giriş, Haluk Levent konseri, İstanbul haber vb.
  • Piyasa araştırması: En iyi notebook, Iphone 13 Pro Max vb.
  • Bilgilendirme: Türkiye maç sonucu, Joe Biden kimdir?, kek nasıl yapılır? vb.
  • İşlemsel: Antalya otel rezervasyonu, Roborock S5 Max satın al, Sinema bileti nereden alınır? Vb.

Kullanıcılar %75 oranında piyasa araştırması için Google’ı kullanıyor. Geriye kalan kısım ise genellikle işlemsel ve bilgilendirme kategorilerindedir. SERP analizi yaparak web sitenizin hangi alanda optimizasyona ihtiyaç duyduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Ücretsiz danışmanlık, fiyat sayfaları, rezervasyon/randevu sorgulama ve satış gibi sayfalar işlemsel arama yapan kullanıcıların doğrudan ilgisini çeker. Üstelik işlemsel arama yapan kullanıcılar yüksek oranla sitenizden ürün satın alacaktır.

Mobil Arama Motoru Optimizasyonu (Mobil SEO) Hala Trend!

seo-trendleri-mobil-optimizasyon-kriterleri

Google’ın sonuç sayfasındaki listeleri sıralamak için 200 farklı kriteri önemsediğini biliyor musunuz? Sitenizin sıralamada öne çıkması için SEO trendleri arasından birçoğunuzu uygulamanız gerekir. Son yıllarda en önemli SEO trendleri arasındaysa mobil SEO yer alıyor.

Günümüzde kullanıcıların büyük bir kısmı mobil cihazlar aracılığıyla Google’a bağlanıyor. Ayrıca mobil kullanıcılar, site seçimi konusunda oldukça seçici davranmaktadır. Birçok kullanıcı 7 saniye içinde açılmayan siteden çıkış yapıyor ve site trafiği olumsuz olarak etkileniyor.

Sitenizi görünür hale getirmek için hız, tasarım ve performansa yönelik geliştirmeleri tamamlamalısınız. Aynı zamanda AMP (Accelerated Mobile Pages), Türkçe ismiyle Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ı geliştirerek sitenizi üst sıralara taşımanız mümkün. Google Search Console üzerinden ‘mobil kullanılabilirlik’ raporunu gözden geçirmeyi unutmayın.

Sesli Arama Optimizasyonunu Gözden Kaçırmayın!

Mobil SEO’dan söz ettiğimizde sesli arama optimizasyonu daha fazla önemli hale geliyor. Mobil kullanıcılar %40 oranına sesli aramayı tercih etmekte. Google Assistant, Alexa ve Siri üzerinden gerçekleştirilen aramalarda genellikle kullanıcılar doğrudan bir yönlendirmeye ihtiyaç duyar. Dolayısıyla siteniz daha fazla kişi tarafından tıklanır ve ziyaretçi trafiği yükselir.

Sesli arama optimizasyonu için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, konuşma diline uygun doğal içerikler üretmektir. İçerikleriniz, yalın ve sade bir dili benimserken kullanıcıların sorularını da doğrudan cevaplandırmalıdır. Örneğin, 2022 SEO trendleri nelerdir? Mobil kullanıcıların tercih etmediği bir sorgulama biçimidir. Bunun yerine 2022 SEO trendleri ifadesini kullanın.

Sesli aramalarla ilgili daha fazlasını keşfedin!

Featured Snippet – Öne Çıkan Snippet’lerin Gücünden Yararlanın!

Kullanıcılar, herhangi bir konuda araştırma yaptığında SERP’lerin en üstünde, sıfırıncı kutu olarak adlandırılan bir kısmı görür. Bu kısım, sitenizin Google’da ön plana çıkmasını sağlamakla kalmaz, kullanıcılar sitenizi tanır ve içeriği incelemeye daha meyillidir. Bu kutucuk, bazen bir sıralamayı bazen de bir paragrafı içerebilir.

SEO araçlarını kullanarak veya doğrudan Google arama sayfasıyla hedef kitlenizin en fazla araştırdığı veya merak ettiği konuları kolayca öğrenebilirsiniz. Bu araştırmaya yönelik yaptığınız kaliteli çalışmalar sayesinde siteniz öne çıkan snippet’ler arasında yer alacaktır.

Nasıl yapılır?, En iyi akıllı telefon hangileridir? En iyi SEO trendleri gibi içerikler sıfırıncı kutuda yer almanızı sağlar.

EAT İlkesiyle Sitenizi Görünür Hale Getirin!

seo-trendleri-google-eat-ilkesi-önemi

Google’da her saniye yüz elli bini aşkın arama yapılır. Peki, bu aramalarda hedef kitlenize nasıl ulaşacaksınız? Gelin, SEO trendlerini incelemeye devam edelim!

Google EAT ilkesi (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness – Uzmanlık, Yetkinlik, Güvenilirlik) son dönemin en popüler ve en iyi SEO trendleri arasında yer alır. EAT, en önemli sıralama faktörlerindendir. Özellikle finans, sağlık, tıbbi bilgi, hukuki bilgi, alışveriş gibi konularda son derece etkilidir.

EAT kurallarına eksiksiz uyum sağlamak için içerikleriniz alanında bir uzman tarafından yazılmalı veya kaliteli içeriklere yer verilmelidir. Kullanıcı deneyimini çok yönlü olarak ele alan bu sistem birçok parametreyi doğrudan ele alır. Peki, Google’ın önemsediği kaliteli içerik nasıl olur?

Özgün bir dil, güvenilir sitelerden backlink, video/görsel desteği, içeriği yazan kişinin uzmanlığı, sitenin kendi alanındaki otoritesi, hedef kitleye yönelik içerik, müşteri/kullanıcı yorumları, içerik oluşturan kişi/kişiler için tanıtıcı bir profil oluşturmak.

Kısacası, kullanıcıların ‘en mükemmel’ arama sonucuna ulaşmasını sağlayan siteler EAT ilkelerine göre SERP’te üst sıralarda yer alır.

Kullanıcı Deneyimini İyileştirin!

Hangi endüstride hizmet veriyor olduğunuz fark etmeksizin, kullanıcı deneyimini iyileştirmeniz gerekir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek, sitenize sadık bir kitle bulmanızı ve Google’a ‘kaliteli’ sinyaller göndermenizi sağlayacaktır. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için şu konulara dikkat edin:

  • UX (hız testi) sürekli kontrol edilmeli ve gerekli güncellemeler yapılmalıdır,
  • Kullanıcıların sitede kolay gezinebilmesi ve daha fazla vakit geçirmesi için birkaç tuş, öne çıkan içerik, incelenen ürün/içerik vb. ilgi çekici konulara yönelin,
  • Sitede yer alan beyaz alan, yazı tipi ve büyüklüğü, reklam alanları vb. konuları kullanıcıların ihtiyacına göre düzenleyin.

En sık yapılan hataları ve eskiyen SEO Trendlerini buradan inceleyin!

SEO Trendlerini Keşfedin!

2022 SEO trendleri ve Google kurallarına uyum sağladığınız sürece siteniz, kaliteli ve güvenilir olarak listelenecektir. Ancak, SEO trendleri bu kadar ile sınırlı değil! Daha fazla bilgi için iletişim numaralarımızı kullanın ve sitenizi görünür hale getirmek için en önemli ipuçlarını inceleyelim.

SEO trendleri ile ilgili daha fazla bilgi:

SEO İçin En Önemli Faktörler Nelerdir?

Google’da her gün yaklaşık 7 milyar arama yapılır. Aramalar arasında öne çıkmak için SEO uygulamalarına yoğunlaşmalısınız. Site içi hız, backlink, kaliteli içerik, mobil uyum ve kullanıcı güvenliği en önemli SEO faktörleridir.

Sitemi Nasıl Ön Plana Çıkarabilirim?

Sitenizi ön plana çıkarmak için uzun anahtar kelime kullanımı, site hızı, ziyaretçileri sitede tutmak için kaliteli içerik, doğru anahtar kelime, hedef kitleye yönelik içerik vb. konulara dikkat etmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu