Dijital PazarlamaPazarlama

Hastaneler ve Doktorlar İçin Kazandıran 10 Dijital Pazarlama Stratejisi

Sağlık sektörüne özel dijital pazarlama. Kulağa tuhaf mı geliyor? İnternet kullanıcılarının muazzam büyümesiyle birlikte, tüm sektörler için dijital pazarlama mutlaka yapılması gereken bir ihtiyaç haline geldi. Sağlık sektöründeki hastaneler, klinikler ve doktorlar için planlanabilecek çok fazla dijital pazarlama stratejisi bulunuyor.

Sağlık sektöründe her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, bu gelişmeleri yakından takip edip, hastaları da düzenli olarak bilgilendirmek çok önemlidir. Yoğun çalışma saatlerinin arasına bunları eklemek göz korkutucu gelebilir. Ancak hastalara doktoru ziyaret etmeden önce bilgilendirici içerikler verilirse doktor-hasta ilişkisinde daha sağlıklı güven aşılanacaktır.

Türkiye’de alanında uzmanlaşmış binlerce doktor bulunmaktadır ve doktorların birçoğu dijital varlıklarını doğru kullanamadıkları için hastalar doktorlara ulaşmakta zorluk çekebiliyorlar. Bu nedenle, bilinirliğinizi artırmak için dijital varlıklar olmazsa olmazımızdır.

Hastaneler, klinikler ve doktorlar için kazanan 10 Dijital Pazarlama stratejisine göz atalım.

1. Sağlık Sektörüne Özel Hasta Dostu Web Site

Çevrimiçi bir varlığa sahip olmayı planlıyorsanız, o zaman doktorlara özel bir web sitesine sahip olmak binanızın temelini oluşturacaktır. Web sitesi olmadan yapılacak bir dijital pazarlama daire çizerek ilerlemeye çalışmaya benzer. Yani evet, bir web sitesi oluşturun ve gezinmeyi o kadar kolay hale getirin ki, hasta aradığı her şeyi çabucak bulabilir olsun. Randevu almak, bir blog okumak veya çeşitli tıbbi durumlar hakkında bilgi sahibi olmak olsun hepsi hastalar için kolay ulaşılabilir olsun.

Dr. Ersoy Kocabıçak’ ın web sitesine bakarsanız, her şey ana sayfada görünür. Ayrıca web sitesinde canlı sohbet seçeneğini de ekledik. Hastanın kolayca bulabilmesi için iletişim alanlarına tam konumları girildi.

2. E-posta Pazarlaması

Hastalar her zaman bilgi ve tavsiyelere ihtiyaç duyarlar. E-posta pazarlaması, onları çeşitli konularda bilgilendirmek için en iyi araçtır. Bir hastanın arama yapmadan gelen kutusunda takip ettiği hastalıklarla ilgili bilgi bulması iyi olmaz mı? E-posta bültenlerini haftada iki kez planlamak hastane, klinik veya doktor için iyi sonuçlar almasını sağlayabilir.

Ayrıca, e-postaları kitlenin ilgi alanına göre kişiselleştirmek çok doğru bir karar olacaktır. Bu, her seferinde ilgilendikleri bilgileri almalarını sağlayacaktır. E-posta pazarlama kampanyalarını her zaman önceden iyi planlayın.

e-posta-pazarlamasi

3.Facebook’un Gücü

Sosyal medya, herhangi bir markayı veya yüzü tanıtmanın anahtarıdır. Bir doktor sosyal medyanın havuzuna girer ve kullanıcılar üzerinde iyi bir izlenim bırakırsa, takipçilerinin artma şansı yüksektir. Facebook, doktorların hastalarla bilgi paylaşmasını kolaylaştırıyor. Tüm klinik güncellemeleri Facebook’ta paylaşılabilir.

Infographics Archive’e göre, sosyal medya kullanıcılarının yaklaşık yüzde 60’ı, diğer herhangi bir grup yerine doktorların sosyal medya gönderilerine ve faaliyetlerine güvenme olasılığının daha yüksek olduğunu söylemekte. Yani bir doktor olarak, dijital pazarlamanın yarı savaşını zaten verdiniz.

Aşağıda, Samsun merkezli Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı ünlü Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer AL’ın ekran görüntüsü yer almaktadır. Facebook sayfasını çok iyi bir şekilde korudu. Sayfada tüm güncellemeler var.

4.Kendi Videolarınızı Üretin

Doktorlar iş programları nedeniyle çoğu zaman meşgul olabilmektedirler. Ancak piyasada iyi bir izlenime ve itibara sahip olmak için bu tür taktikleri kullanmak zorundalar. İlgi çekici ve bilgilendirici videolar oluşturun. İzleyiciler bu günlerde görsel içeriğe yöneliyor, bu yüzden onlara bunu verin. Örneğin, bir Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Parkinson hastalığı hakkında konuşur ve uzmanlığını izleyicilerle paylaşırsa, izleyiciler bunu ilginç bulacaktır.

doktorlar-icin-video-pazarlama

 

5.Hasta İncelemelerini Teşvik Edin

Hasta geri bildirimi çok önemlidir. Hastalar arasında güven oluşturmaya yardımcı olur. Hastaneyi ve doktoru ziyaret etmeden önce soru sormak istiyorlar. Ne yapıyorlar? Hastalardan yorum almak istiyorlar. Yani bir doktor olarak hastalarınızdan gelen yorumları saklar ve web sitesine koyabilirseniz, o zaman hasta adayları okuyabilir ve ne yapacaklarına karar verebilirler.

Ayrıca, incelemelerin video kaydı, izleyiciler üzerinde güçlü bir etki yaratabilir. Hastalarınız kamerayla yüzleşmeye ve deneyimlerini paylaşmaya hazırsa, videoyu çekip web sitenize, YouTube’a veya herhangi bir sosyal medya kanalına koymanız yeterlidir.

doktorlar-ve-hastaneler-icin-hasta-yorum-onemi

6.Google Reklamları

Bir doktor olarak yaptığınız özellikli işlemlerinizde, Google’ın Arama Ağı Reklamlarına büyük ölçüde güvenebilirsiniz. Yalnızca hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullananlara reklam göstermenizi sağlar. Bu, her kitleyi değilde uygun kişileri hedeflemenize olanak tanır. Hastalarınızın arama yaparken kullanacağı terminolojileri ve arama terimlerini kullandığınızdan emin olun.

doktorlar-ve-hastaneler-icin-ads-reklami

7.Düzenli Olarak Blog Yazın

Bu, siz ve hastalarınız arasında bir köprü görevi görür. Düzenli olarak blog yazmak, hasta hacminin artmasına yardımcı olabilir. Kullanıcıların okumak isteyecekleri ve paylaşacakları içerikler oluşturun. Blog yazmak, herhangi bir şey yazmakla ilgili değildir, uzmanlık alanınızla ilgili son güncellemelerle ilgili bir şeyler yazın.

Ayrıca karşılaştığınız hastaların çeşitli deneyimlerini paylaşabilirsiniz. Ciddi bir hastalık hakkında yazıyorsanız, bunu hastaların okuduktan sonra korkmaması veya endişelenmemesi için yaptığınızdan emin olun. Diyelim ki kanser hakkında yazıyorsanız, onunla savaşmak için güçlü bir iradeye sahip olmaktan bahsettiğinizden emin olun.

doktorlar-ve-hastaneler-icin-blog-onemi

8.Yerel SEO ve Kişisel Markalaşma

Şehrinizden insanlar kliniğinizi arayacakları için güçlü bir yerel SEO‘ya sahip olmanız gerekir. Bu nedenle, incelemelerle birlikte adres, iletişim numarası vb. tüm bilgileri içeren bir Google Benim İşletmem Sayfanız olduğundan emin olun.

Ayrıca bir hastanede çalışıyorsanız, insanlar hastaneyi değil doktoru ararken kişisel markalaşmayı asla unutmayın. İnsanlar sizi öğrendikten sonra otomatik olarak daha fazla hasta almaya başlayacaksınız.

doktorlar-ve-hastaneler-icin-konum-onemi

9.Dizin Listeleri

Kendinizi hastaneniz ya da kliniğinizde bulunan yerel dizinlerde listelemiş olmanız önemlidir, ancak bununla birlikte doktortakvimi.com gibi tıbbi dizinlerle de listelenmelisiniz. Bu sadece iyi bir varlık oluşturmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda her yerden ulaşılabilir olacaksınız.

10.Etkinlik Kapsamı 

Doktorlar genellikle çok sayıda konferansa katılırlar, ancak hasta-doktor ilişkisi dışında kimse doktor hakkında geniş bilgiye sahip değildir. Bu nedenle, bir doktor olarak, nereye gittiğinizi insanlara bildirmek sizin sorumluluğunuzdadır.  Facebook etkinlikleri veya blog aracılığıyla etkinliğin veya konferansın uygun bir detayını sağlayın.

Ayrıca, izleyicilere doğrudan bir mesaj vermek için bir Facebook canlı yayını veya instagram canlı yayını başlatabilirsiniz. Güzel bir tasarımla sosyal medyada paylaşın. Bu, izleyiciler üzerinde güzel bir izlenim ve güven oluşturmanıza yardımcı olur. Takipçileriniz, sizi yeni teknolojileri yakından takip edip, güncel bilgilerden haberdar olduğunuzu görecektir.

Bir doktor için güçlü bir dijital pazarlama stratejisi, yukarıdaki faktörlerin tümü uygulandığında başarılı olmaya başlar. Burada önemli olan nokta bu içerikleri doğru bir şekilde sunmak. Bir hastaneyi veya bir sağlık kurumunu pazarlamak farklıdır ve bir doktoru markalamak farklıdır. Dolayısıyla stratejiler de burada farklılık gösteriyor.

Yukarıdaki tüm ipuçlarıyla birlikte, uygun bir şekilde yürütülürse özellikli işlemleriniz hastaların dikkatini çekecek ve iyi sonuçlar almaya başlayacaksınız.

Günümüzde doktorlar için dijital pazarlama bir zorunluluk haline geldi. Doktorlar çalışma yoğunluğundan dolayı, kısıtlı zamanları bulunmaktadır. Bu yüzden iyi bir dijital pazarlama ajansı ile çalışın. Bu ajanslar, doktorlar için zaman yaratarak performans odaklı dijital pazarlama stratejileri oluşturmada iyidir.

Doktorlar, hastalar için çok değerlidir, bu yüzden sözünü tuttuğunuzdan ve çok çalıştığınızdan emin olun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu