Dijital PazarlamaE-Ticaret

Amazon SEO Rehberi: Amazon’da Öne Çıkmanızı Sağlayacak Trendler!

Dünyanın en büyük alışveriş platformlarından biri olan Amazon, milyonlarca potansiyel müşteriye hitap ediyor. Aynı zamanda iki milyon satıcı da Amazon’da kıyasıya bir rekabet içinde. Peki, yüz binlerce Amazon satıcısı arasında öne çıkmak mümkün mü? Elbette, Amazon SEO ile ürünlerinizi ön plana çıkartabilir ve satış hacminizi yükseltebilirsiniz. Amazon SEO teknikleri

İçeriğimizi inceleyerek Amazon SEO rehberi ve ürünlerinizi optimize etmekle ilgili en önemli detaylara erişin!

Amazon SEO Nedir?

Amazon SEO, milyonlarca satıcı ve ürün arasında öne çıkmanızı sağlayacak stratejileri ifade eder. Kısaca, mağaza içi arama optimizasyonudur. Amazon SEO teknikleri sayesinde, kullanıcılar arama yaptıkları zaman sizin ürününüzü üst sıralarda görecektir. Tıpkı bir arama motoru gibi çalışan mağaza içi arama ağı algoritması, uygulamanız gereken birkaç farklı strateji ile sizi fark eder. Dolayısıyla ürünleriniz, ilgili anahtar kelimelere bağlı olarak üst sıralarda yer alır.

Amazon’un saniyede yaklaşık 94 dolar kazandığını biliyor musunuz? Bu oran sayesinde, dünyanın en büyük e-ticaret siteleri arasındaki varlığını sürdürüyor. Peki, siz Amazon’un yüksek gelirinden nasıl faydalanabilirsiniz?

Gelin, birlikte Amazon’da yüksek kazanç elde etmenizi sağlayacak SEO tekniklerine göz atalım!

Amazon SEO Teknikleri Nelerdir?

amazon-seo-teknikleri-nasil-uygulanir

Amazon SEO teknikleri anahtar kelime, ürün bilgisi, görsel, ürün açıklaması gibi metrikleri kapsar. Her bir metrik, Amazon SEO prensiplerine uygun olarak tasarlanmalı ve optimize edilmeli. Bu sayede satış hacimleri yükseliş gösterirken sadık müşteri kitlesine ulaşmak mümkün olacaktır. Amazon arama motoru A10, tıpkı Google gibi kullanıcı deneyimini yükseltmek için çalışır. Dolayısıyla kullanıcıların arama yapması sonucunda birçok parametre çalışır ve en iyi sonuçlar listelenir.

Amazon’un dünya genelinde dokuz milyonu aşkın satıcısı var, ancak günümüzde aktif satıcı sayısı yaklaşık iki milyondur. Peki, bu aradaki farklılığın sebebi ne olabilir? Amazon’a büyük bir hevesle başlayan pek çok satıcı, aradığı satış hacmini bulamayınca pes ediyor. Gerçekten de yükselmesi zor bir platform, ancak imkansız değil.

Aşağıda sıralanan Amazon SEO teknikleri ile ürünlerinizi ve markanızı öne çıkarmaya başlayın!

Amazon SEO Rehberi: Anahtar Kelime Analizi!

Tüm SEO stratejileri için en önemli konu, anahtar kelime analizidir. Amazon SEO’da anahtar kelime analizi A10 arama motoru kriterlerine uygun olarak yapılmalıdır. Anahtar kelime analizi yaparken şu konulara dikkat edin:

  • Ürününüzün ana anahtar kelimesini doğrudan ürün isminden seçin,
  • Kullanıcıların görmesini istemediğiniz ancak ürünü tanıtan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri gizli anahtar kelime olarak ekleyin,
  • Belirlediğiniz anahtar kelimeleri, sadece bir defa kullanmalısınız,
  • Anahtar kelimeler için öznel ifadelere yer vermeyin (örn. çok kaliteli, çok ucuz vb.)
  • Sıralamada üstlerde yer almak için ürünle ilgisiz anahtar kelimeleri kullanmayın.

Anahtar kelimeleri bulmak için Amazon Advertising Reports, Google Analytics, Ahrefs, MoZ vb. SEO araçlarından yararlanabilirsiniz.

Başlık Seçimi!

Amazon’da müşterilerinize doğrudan hitap etmek için başlık seçimine özen göstermelisiniz. Başlığınız, mutlaka marka ismiyle başlamalı ve sonrasında anahtar kelime eklenmelidir. Ayrıca başlık uzunluğunun ortalama 80 karakter olması tavsiye edilir. Bununla birlikte potansiyel müşterilerinize hitap etmek için ilgi çekici ve heyecanlandırıcı bir üsluba özen göstermelisiniz.

Amazon SEO başlık seçimi için şu konulara dikkat edin:

  • Ürün markası, model tipi, ürün numarası bilgileri başlıkta yer almalıdır,
  • Herhangi bir kelime, başlıkta iki veya daha çok yazılmamalı,
  • Ürünün ilgi çekici özellikleri başlıkta belirtilmelidir, örneğin; kolay temizlenebilir, kırılmaya karşı dirençli, 3 farklı renk seçeneği vb.,
  • Ücretsiz kargo, taksit vb. ifadeler başlıkta kullanılmamalıdır,
  • Özel karakterlere yer verilmemeli,
  • Renk, boyut vb. bilgileri alt başlıklara yazın.

Yapılan araştırmaya göre, Amazon kullanıcılarının %62’si ürün araştırmalarında Google yerine Amazon’u tercih ediyor. Bu durum, Amazon’un ürün araştırmasında çok yüksek başarı oranına sahip olduğunu gösterirken Amazon SEO için de önemli bir parametre sunuyor. E – ticaret kullanıcılarını, müşteriniz yapmak için ilgi çekici ürün sayfası oluşturun.

Amazon SEO: Görsel Seçimi!

Sattığınız ürün türü fark etmeksizin her zaman dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri görsel seçimidir. Görsel seçimi Amazon SEO stratejinizin ayrılmaz bir parçasıdır. Peki, görselleriniz hangi özellikleri taşımalı?

Amazon’a göre görselleriniz en az 1000 piksel olmalıdır. Bu sayede kullanıcılar, ürününüzü yakınlaştırıp bakabilir ve tüm detayları yakından görür. Yüksek kaliteli ve büyük boyutlu resimlerin Amazon satışlarını arttırdığı kanıtlanmıştır. Aynı zamanda dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da tek görselle yetinmemektir. Ürününüzü tanıtmak için maksimum görsel sayısına göre fotoğraf ekleyin. Son olarak ürün fotoğraflarınızı kendiniz çekiyorsanız, beyaz arka plan kullanmaya özen göstermelisiniz.

Amazon stil kılavuzunu keşfedin!

Ürün Açıklamasıyla Hedef Kitlenize Hitap Edin!

Amazon SEO uygulamalarından bahsederken ürün açıklamalarına ayrı bir yer vermek gerekiyor. Ürün açıklamaları, ürününüzü en etkili ve kolay şekilde pazarlamanızı sağlar. Peki, doğru ürün açıklaması nasıl yazılmalı? İşte, detaylar:

  • Ürününüz için bir hikaye yaratın ve insanlara neden o ürüne ihtiyacı olduklarını aktarın,
  • Ürünle ilgili en iyi özellikleri sık sık dile getirin, örneğin; ürünün sadece size özel olması, su geçirmez oluşu, rahatlığı, kimyasal madde içermemesi vb.,
  • Sizinle aynı kategoride hizmet veren rakiplerinizin bullet’lerini ve müşteri yorumlarını inceleyerek en sık değinmeniz gereken özellikleri öğrenebilirsiniz,
  • Açıklamanızda mutlaka anahtar kelime ve uzun kuyruklu anahtar kelimelere yer verin.

Ürün açıklaması yazarken temel prensibiniz, ürünü satmak ve insanlara ihtiyaç duyduğunu belirtmektir. Bu doğrultuda özgün ve kaliteli bir içerik üreterek rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca açıklamanızı, görsellerle desteklemeyi unutmayın!

İçerik pazarlaması hakkında detayları inceleyin!

Amazon SEO: PPC Stratejileri

amazon-seo-ppc-stratejileri-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler

Amazon Pay-Per-Click (PPC) stratejisi, arama sonuçlarında üstlerde sıralanmanın ve satış yapmanın en kazançlı yollarından biridir. Ancak dikkat edilmesi gereken birçok önemli noktaya sahiptir. PPC reklamları, tıklama başına ödeme yapmanız gereken bir kampanya türüdür.

Amazon Advertising tarafından sunulan bu sistem ile ürünlerinizi, arama sayfasında gören veya tıklayan kullanıcılar için ödeme yaparsınız. PPC, üst sıralarda yer almanızı sağlayacak en kolay yöntemdir. Ancak bu görünmenin, satışa dönmesi için ilgi çekici bir başlık, yüksek kaliteli fotoğraf ve iyi derecede müşteri puanı gerekir.

Sponsorlu ürünler arama sayfasının en üstünde, içinde veya yanında yer alabilir. Daha önce Amazon reklamlarını kullanmadıysanız, küçük bir bütçeyle deneyebilirsiniz. Ancak ürününüzü, Amazon SEO kriterlerine uygun olarak düzenlemeyi unutmayın.

Dünya genelinde beş bini aşkın Amazon satıcısı 100.000 Dolar üzerinde satış yapmaktadır. Bu satışların 3’te 1’i sponsorlu reklamlarla gerçekleşiyor.

Rakip Analizi İle Güçlü Yönlerinizi Keşfedin!

Amazon SEO adımlarından biri de rakip analizidir. Birçok satıcı, sadece ürüne ve satışa odaklanırken rakip analizine gereken önemi vermez. Rakip analizi, sizinle aynı ürünü veya ürün gruplarını satan satıcıların başarılarını ve şikayetlerini anlamlandırmanızı sağlar. Örneğin, A satıcısının yıllardır Amazon’da ayakkabı sattığını ve B satıcısının da sektöre yeni girdiğini varsayalım. Burada B satıcısının yapması gereken en önemli adımlardan biri A satıcısının ürün tanıtımları ve müşteri puanlarını incelemektir.

Yukarıdaki örneğe göre, B satıcısı, A satıcısının eksik ve olumlu yönlerini fark ederek satış stratejisini daha iyi bir temele taşır.

Amazon SEO Nasıl Yapılır?

Amazon SEO stratejilerini uygularken rakip analizi, anahtar kelime seçimi, başlık ve fiyat belirleme gibi konulara özen gösterilmelidir. Bu kriterler, satışları olumlu yönde etkilerken potansiyel müşterilere görünür olmayı sağlar.

Amazon SEO uygulama teknikleri nelerdir?

Amazon SEO, anahtar kelime analizi, görsel optimizasyonu, rekabet durumu, içerik üretimi gibi adımlardan oluşur. Her bir adım, müşterilere daha iyi ürün tanıtımı yapmak ve satışları arttırmaya yöneliktir.

Amazon SEO avantajları nedir?

Amazon SEO avantajları satış hacmini arttırmak, arama sayfasında üst sıralara çıkmak ve geniş bir kitleye hitap etmektir. SEO stratejileri sayesinde markalar, potansiyel müşterilerine hitap etmeye başlar ve satış oranları yükselir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu