SEOSosyal Medya

Youtube SEO: 1. Sıraya Çıkmanın En Hızlı Yolu

SEO’yu düşündüğünüzde aklınıza büyük ihtimalle Google geliyordur. Google’ın neden en güçlü arama motoru olduğunu anlamak kolay fakat Google tek arama motoru değil.

Hatta bazı arama motorlarının Google’dan daha güçlü olabileceğini söyleyerek kayıtlara geçeceğim. (!) Hayır o kadar büyük ve popüler değil. Ancak diğer arama motorlarını kullanırsanız, arama varlığınızı ve dönüşümlerinizi artırabilirsiniz.

Olay şu: Daha az popüler olan arama motorları belirli rolleri dolduruyor. Örneğin Bing SEO yaparsanız Google’da ulaşamadığınız bir kitleye ulaşabilirsiniz. Diğer arama motorlarını görmezden gelirseniz, işinize zarar verirsiniz.

Bugün YouTube ve daha spesifik olarak YouTube SEO hakkında konuşmak istiyorum.

Youtube’u arama motoru olarak düşündüğünüzde ilk başta garip geldiğinin farkındayım ama detaylıca düşündüğünüzde tam olarak bir arama motoru olduğunu fark edeceksiniz. Özellikle videolar için bir arama motorudur. Tüm site arama çubuğu tarafından yönetiliyor ve bu açıdan Google’ın video sonuçlarına benziyor ve Youtube’un kendisi bir arama motoru olduğu için kendi SEO‘su vardır. 

Sitemizin sıralamasının arama sonuçlarında yukarıya çıkmasını istediğimiz gibi, videomuzun da Youtube’un arama sonuçlarında yukarıda olmasını isteriz.

Youtube SEO bildiğimiz SEO’dan biraz farklı olduğu için alışmanız biraz zaman alabilir. Neyse ki Neil Patel bu olayı kolaylaştırmak için, Youtube’da ihtiyacımız olan görünürlüğü sağlamamıza yardımcı olacak bazı teknikler hazırlamıştır. 

1. YouTube SEO’sunu Geliştirmek için Video Anahtar Kelimeleri Bulun

Youtube anahtar kelimeleri Google ya da Bing gibi arama motorlarındaki anahtar kelimelerden biraz farklıdır.  Örneğin, genellikle “nasıl yapılır” ile başlayan YouTube anahtar kelimeleri görürüz.

Brian Dean, nişinizdeki farklı anahtar kelimeleri araştırmak için Google’ı kullanmamızı öneriyor. Sonrasında ise hangi anahtar kelimenin sonuç getirdiğini takip etmeliyiz. 

Örneğin; “how to make apple pie” araması yaptığımızda, yüzlerce sonuç görebiliriz ve en azından bir tanesi Youtube’un kendi içeriğidir. 

Youtube SEO Başlık
Elmalı Turta Nasıl Yapılır Arama Sonuçları

Anahtar kelimelerinizin aylık aranma hacmini öğrenmek için Ubersuggest’i kullanabilirsiniz.

1.Adım: Anahtar Kelimenizi Yazın ve Search Butonuna Basın

youtube-seo-anahtar-kelime

2.Adım: Sol Tarafta Bulunan Kenar Çubuğunda Anahtar Kelime Fikirlerine Tıklayın  

youtube-seo-anahtar-kelime-fikirleri

3.Adım: Anahtar Kelime Sonuçlarını İnceleyelin

youtube-seo-anahtar-kelime-sonuclari

Bu arama için 296 sonuç gösterilmiştir ve bir tanesi sizin aradığınız terimdir. Anahtar kelime listesi dışında aşağıdaki sonuçlar da yer almaktadır:

  • Aranma Hacmi: Anahtar kelimenin her ay Google’da aldığı arama sayısı.
  • Tıklama Başına Maliyet (Cost Per Click): Anahtar kelime için Google Ads’de ortalama tıklama başına maliyet.
  • Ödeme Zorluğu: Ücretli aramadaki tahmini rekabettir.
  • Arama Zorluğu: Organik aramadaki tahmini rekabettir.

Genel bir kural olarak seçtiğiniz video anahtar kelimesinin ayda yüzlerce arama alması gerekir. Örneğin; ayda en az 800 aranma içeren anahtar kelimeleri görmek isterseniz  sonuçları daraltmak için filtre özelliğini kullanabilirsiniz:

Yalnızca altı anahtar kelimeyle bile kalsanız, her ay anlamlı sayıda arama yapanlara odaklandığınızı biliyorsunuz. Tıpkı normal SEO’da yaptığımız gibi Youtube SEO için de anahtar kelime araştırması yapmalıyız.

2. Video Başlığınızı Optimize Edin

Sitenizde bulunan içerikler için başlığınızı nasıl optimize ediyorsanız Youtube için de aynısı geçerlidir. Video başlığınızda hem anahtar kelimenize odaklanmak istiyorsunuz hem de başlığınız ile bir sorunu çözmek istiyorsunuz.

Roberto Blake’in video başlıklarını okuduğunuz zaman, videoyu izleyerek neyi öğreneceğinizi hemen anlayabilirsiniz. 

“İnternetten nasıl para kazanılır: Gerçek Tavsiyeler ve Yasal Cevaplar”

Net başlıklar kullanmayı hedefleyin ve YouTube SEO’nuz size teşekkür edecek!

3. Etiketlerinizi Optimize Edin

Etiketleme, Youtube’un sağladığı en iyi SEO özelliklerinden birisidir. 

Etiketleme, videonuzun daha fazla görüntülenme almasına yardımcı olmak için alakalı anahtar kelimeleri girmenize izin verir.

Konunuzla en alakalı etiketleri kullanmalısınız.

Etiketler odak anahtar kelimenizle alakalı LSI anahtar kelimelerini girmeniz için çok iyi bir fırsat. Fakat çok fazla kullanmayız, 10-12 arası yeterlidir.

4. İnsanlardan Yorum Yapmalarını İsteyin

Eğer videonuz çok fazla yorum alırsa, Youtube, videonuzu popüler olarak algılayacaktır.

Bildiğiniz üzere Youtube da Google gibi popülerliğe önem veriyor ve bu yorumlar, Youtube’un insanların en çok neyi sevdiğini anlamak için kullandığı metriklerden sadece bir tanesi.

Mesela yorumları arttırmak için videonuzu tartışma başlatabilecek bir soru ile bitirebilirsiniz.  

5.  İnsanları Abone Olmaları İçin Teşvik Edin

Youtube için abonelerin büyük önem taşıdığını biliyoruz. Youtube algoritmalarının videoları sıralarken kullandığı faktörlerden bir tanesi de abonelerdir. 

Beğenme ya da yorum yapma tek seferlik aktivitelerdir ama insanların kanalınıza abone olması içeriklerinizi düzenli olarak görmek istedikleri anlamına gelir. Youtube için, sağladığınız değeri yansıtan önemli bir faktördür. 

İpucu: Birçok youtuber insanlara beğenmelerini, abone olmalarını ve yorum yapmalarını aynı anda söylüyor. Ancak bunlardan birisine öncelik verecek olursanız aboneliğe odaklanmalısınız. 

6.  Ürün Değerini Öne Çıkarın

Bu yazımız Youtube SEO hakkında ama diğer tüm SEO’lar gibi burada da çok büyük bir kalite bileşenleri bulunuyor. SEO’nun aslında kullanıcı optimizasyonu olduğunu önceki yazımızda konuşmuştuk. Şimdi videolarınızın kalitesinin ve bu sayede arama performansınızın artmasını sağlayacak bir kaç noktaya değinmek istiyorum. 

Herkesin profesyonel ekipmanlar alamayacağını biliyorum fakat bu videolarınızın trend olamayacağı anlamına gelmez. 

Hepimizde video çekebilen akıllı telefonlar var ve bu başlangıç aşaması için yeterlidir.  Iphone ya da Android telefonunuz bu aşamada gerçekten ihtiyacınız olan her şeydir. 

Birkaç küçük yatırım ile videolarınızın kalitesini arttırabilirsiniz. 

Öncelikle telefonunuz için bir tripod alın: 

Küçük bir sabitleme bile uzun bir yol almanızı sağlar. 

İkinci olarak arka fon ekleyin: 

Eğer yapabileceğiniz en iyi şey kitaplığınıza çarşaf geçirmekse bile sorun değil. 

Ya da internetten uygun fiyata bu tarzda bir ürün alabilirsiniz.

youtube-seo-arka-plan

Üçüncü olarak üzerinize biraz ışık verin: 

Süslü spot ışıklarına ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız bir kaç lamba ya da videonuzdaki odak noktasına doğru yönlendirilmiş ışık. 

Eğer ufak bir bütçeniz varsa görseldeki gibi bir ışıklandırma alabilirsiniz. 

youtube-seo-isik

Fakat dediğim gibi eğer evinizde sıradan lambalar varsa bile bunlar da işinizi görecektir. 

Son olarak ise bir mikrofon satın alın.  

Binlerce liralık bir mikrofon almak zorunda değilsiniz, onun yerine daha uygun fiyatlı bir mikrofon alabilirsiniz. 

Ucuz bir mikrofon bile telefonunuzdan daha iyi ses kalitesi sağlayacaktır. 

Tüm saydıklarımızı toparlarsak eğer ufak çaplı bir bütçe ile en büyük Youtube kanallarına rakip olacak derecede kaliteli videolar yapabilirsiniz. Bu sayede aranma trafiğiniz gelişme gösterecektir.

7. Dikkat Çekici Bir Ön İzleme Görseli Oluşturun

Ön izleme görseliniz Youtube’un direkt olarak kullandığı bir sıralama faktörü değildir fakat SEO üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. İyi bir ön izleme görseli daha fazla izlenme anlamına gelir ve bu da daha iyi SEO demektir. 

Ön izleme görselinizin açık olduğundan ve kullanıcılara videonuzun ne ile alakalı olduğunu söylediğinden emin olun. Birçok insan ne izleyeceğine bu görseller sayesinde karar veriyor o yüzden bu adımı sakın atlamayın.

 8. Altyazı Ekleyin

İşte size büyük avantaj sağlayacak harika bir YouTube SEO hilesi. YouTube videolarının altyazıları desteklediğini biliyor olabilirsiniz.

youtube-seo-altyazi-onemi

Bu seçeneği değiştirdiğinizde, başlıklar görünür:

youtube-seo-altyazilar

Bunlar aslında sağır ya da duyma zorluğu bulunan kişiler için yapıldı fakat beklenmedik bir şekilde SEO’ya faydası bulunuyor. 

Çünkü arama motorları altyazıları tarayabilirler! Bu da demek oluyor ki altyazıları açtığınızda iyi bir SEO desteği alacaksınız. Youtube’un otomatik oluşturulmuş altyazılarını görmüşsünüzdür fakat bu yazılar genelde çok iyi olmuyorlar.

Sonuç olarak, isterseniz kendi oluşturduğunuz altyazıları ekleyin, isterseniz Youtube’un oluşturduğunu hiç fark etmez, sadece bu yazıların doğru olduğundan emin olun. 

9. Dosya Adınızı Düzenleyin

Bu bahsedeceğim SEO’nuzu önemli ölçüde etkileyebilir de etkilemeyebilir de ama yine de yapılması önemlidir. Dosyalarınızın adını anahtar kelimenizi ya da başlığınızı yansıtacak şekilde yeniden isimlendirmelisiniz. 

Örneğin; dosyanızın adı bu şekilde olabilir : “20170613.mp4.”

Fakat siz onu yeniden adlandırıp anahtar kelimenize odaklanırsanız (örneğin, “bahce-makasi-nasil-kullanilir.mp4”), Youtube’a videonuzun ne ile alakalı olduğunu söylemiş olursunuz. 

Dosya adınızı düzenlerken dikkat etmeniz gerekenler

  • Türkçe karakter kullanmayınız
  • Küçük harflerle oluşması daha uygun
  • Boşluk yerine “-” kullanınız.

10. Yalnızca Videolarınıza Değil Kanalınıza Da Bağlantılar Oluşturun

En iyi Youtube SEO için hem kanalınıza hem de bireysel videolarınıza bağlantılar almalısınız. Bu inbound kanal linkleri Youtube’a nişinizde bir otorite olduğunuzu söyler.

Şimdilik bu adımı aklınızda tutun, önümüzdeki birkaç adımda nasıl link alacağınızdan bahsedeceğim.

11. Sosyal Medyada Paylaşın

İşte kolay ve hepimizin bildiği bir taktik. Ama yine de önem vermemiz gereken bir nokta.

Günümüzün ağı sosyal medyadır ve Youtube da bir sosyal kanaldır. Görünürlüğünüzü ve SEO’nuzu maksimize etmeniz için videolarınızı müsait olan tüm sosyal kanallarda paylaşmalısınız. 

Facebook’ta paylaşın

Bunun bariz olduğunu biliyorum fakat eklemem gerekiyor. Yapmanız gereken ilk şeylerden biri videonuzu Facebook’ta paylaşmak. Videolarınızı Facebook’ta paylaşırken ilgi çekici bir açıklama eklerseniz binlerce trafik alabilirsiniz. 

Fakat Facebook’taki Youtube videoları hakkında bilmeniz gereken önemli bir konu var. 

Moz, yaptığı bir araştırmaya göre “Facebook en iyi video reklamcılık seçeneğiniz olabilir.” diyor. Nedeni ise basit bir sayı oyunu aslında. 

Facebook yerel videolarının, Facebook’ta paylaşılan YouTube videolarından daha fazla gösterimi bulunuyor.yoube-facebook-video-izlenme-orani

Ayrıca izlenme süreleri daha fazla. 

yoube-facebook-video-izlenme-suresi

Yine de bu, Youtube videolarınızı Facebook’ta paylaşmamanız gerektiği anlamına gelmez. 

Youtube hala dünyadaki en büyük video platformudur ve maksimum izlenme sayısı için Youtube videolarınızı mümkün olan her yerde çapraz paylaşmanız, en güçlü ve en uygulanabilir yöntemdir. 

Twitter’da paylaşın

Burada da aynı fikir geçerlidir. Videonuzu yayın ve daha fazla izlenme elde edin.

Yapılan araştırmalar “Twitter’daki videoların etkileşimi teşvik ettiğini” gösteriyorlar. 

Twitter’daki organik videolar güçlü evet ama Youtube video paylaşımları, doğal paylaşımlardan çok daha fazla sayıda. 

Bu sayede Twitter’da paylaşılan videolar daha fazla etkileşim ve izlenme alıyorlar. 

twitter-video-izlenme-orani

TWİTTER KULLANICILARI VİDEO İZLEMEYİ SEVİYORLAR (ÖZELLİKLE DE MOBİLDEN)

Twitter kullanıcılarının %82’si Twitter’daki videoları izliyor.

Twitter videolarının %90’ı mobilde gözükmektedir. 

Twitter kullanıcılarının çevrimiçi ortama video yükleme olasılığı, ABD’de bulunan ortalama internet kullanıcılarından 1.9 kat daha fazladır.

LinkedIn’de paylaşın

İnsanların diğer sosyal medyalara göre LinkedIn’de daha fazla etkileşimde bulunduğunu düşünüyorum. Hatta videolarınız iş hayatı ile alakalıysa bu platform sizin için çok daha iyi. 

 Ayrıca videolarınızı LinkedIn’de paylaşmanız işletme ya da kişisel sayfanızı daha da güçlü yapmanıza yardımcı olur. 

Örneğin Shama Hyder’ın sayfasında bir video bulunuyor. 

youtube-seo-linkedin

Bu büyük ihtimalle Youtube videosu ve bu sayede hem LinkedIn etkileşimini hem de Youtube izlenme sayısını arttırıyor. 

youtube-seo-linkedin-paylasimi

LinkedIn kendi video yükleme seçeneği bulunmayan tek büyük sosyal medya platformudur. (SlideShare sayılmaz)

Bu sebeple LinkedIn’de video paylaşmanız için tek bir seçeneğiniz kaldı: Youtube. 

Quora’da Paylaşın

Quora, videolarınızı paylaşmak için en iyi yerlerden biridir. Çünkü Quara’daki insanlar özellikle sorunlarını çözen derin bilgiler arıyor.

youtube-seo-quora-paylasimi

Bağlantınızla spam yapmadan, videolarınızı ve/veya kanalınızı eklemekten korkmayın.

Sosyal medyada paylaşmanın toplam değeri, yalnızca bu platformlarda elde edeceğiniz görüşlerden daha büyüktür.

Sosyal medyada paylaşım yaptığınızda, kanalınıza bağlantılar oluşturmak ve sosyal varlığınızı büyütmek için de çalışıyor olacaksınız. Bu bir kazan-kazan.

12. Listenizdeki kişilere e-posta gönderin

E-posta listeleri pazarlamadaki en etkili yöntemlerden birisidir. 

Göz açıp kapayıncaya kadar binlerce kişiye mail atabilirsiniz ve birkaç saat sonrasında videonuzun izlenme sayısındaki artışı görebilirsiniz.

Bu artış da Youtube SEO için çok önemli bir noktadır.

13. Daha İyi YouTube SEO için Videonuzu Yerleştirin

Video yerleştirmenin 2 amacı vardır.

İlk olarak videolarınızı daha fazla kişinin görmesini sağlar. Videolarınızı istediğiniz yerlere yerleştirebilirsiniz ama biz blog yazılarına yerleştirmenizi öneriyoruz.

İkinci olarak kullanıcı etkileşiminizi arttırır ve bu da videonuzu daha fazla kişinin izlemesinin doğrudan bir sonucudur.

14. YouTube SEO’sunu Geliştirmek için Anahtar Kelime Fikirleri Çalın

İlk başladığınızda doğal olarak Youtube SEO konusunda uzman olmayacaksınız. Bu yüzden rakiplerinizin neler yaptığına bakmanız mantıklı olacaktır. 

Nişinizdeki diğer işletmelerin belirli anahtar kelimeleri kullandığını bulabilirsiniz. 

youtube-seo-anahtar-kelime-fikirleri

Bu anahtar kelimeleri kendi videolarınızda kullanmayı deneyin ve performanstaki değişimi inceleyin. 

Belki bu basit taktik sayesinde videolarınız daha fazla etkileşim alabilir. 

15. Anahtar Kelimenizi Açıklamanın Başında Kullanın 

İşte size doğrudan Youtube’dan gelen bir taktik. Youtube açıklamalarınızı yazarken, anahtar kelimelerinizi kullanabildiğiniz kadar erken kullanın. 

youtube-seo-anahtar-kelime-yeri

Örneğin Neil Patel’İn video başlığına ve açıklamasına baktığımızda “WordPress” anahtar kelimesini hem başlığında hem de açıklamasının başında kullandığını görebiliriz.  

Böylelikle Youtube botları anahtar kelimenizi hemen görür ve tarar. Bu sayede anahtar kelimenizde daha yüksek sıralarda yer alırsınız. 

16. Anahtar Kelimeleriniz İçin Youtube’u Kullanın 

Anahtar kelimeler hakkında biraz daha konuşalım. Yukarılarda anahtar kelimeleriniz için Google’ı kullanmanızı söylemiştik. O da bir yol fakat anahtar kelimeleriniz için Youtube’u kullanmak mükemmel fikirler bulmanız için farklı bir yöntem. 

 Özellikle, popüler anahtar kelimeleri otomatik olarak oluşturmak için YouTube’un arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

youtube-seo-google-arama-motoru

Örneğin; Arama çubuğuna “content marketing” yazdığınızda arama motoru çeşitli öneriler sunar. 

Bunlar insanların merak edip aradığı cümlelerdir, bu anahtar kelimeleri videolarında kullanmak sence de güzel olmaz mı? 

Başlamadan önce izlenme süresinin ne olduğundan bahsedelim. 

17. İzlenme Sürenizi Arttırın 

İzlenme süresi nedir?

Bu, Youtube’un sıralama metrikleri için önemli bir konu. Eğer insanlar videolarınızı sonuna kadar izliyorlarsa yaptığınız işi beğendikleri anlamına gelir. 

İzlenme sürenizi arttırmanın bir çok yolu vardır. Şimdi bir kaçından bahsedelim. 

18. İzlenme Süresi Raporunuzu Kontrol Edin

Youtube videolarınızın performanslarını ölçmeniz için bir sürü kullanışlı rapor sunmaktadır.

İzlenme süresi raporu sayesinde insanların videolarınızda ne kadar zaman geçirdiklerini görebilirsiniz. 

Bu raporu görmek için;
Kanalınıza gidin ve Youtube Studioya tıklayın. 

Sol taraftaki menüden Analytics > İzlenme Süresine gidin. 

youtube-analytics-izlenme-suresi

Bu rapor sayesinde kullanıcı etkileşimlerinizdeki değişiklikleri takip edebilirsiniz. İzlenme süreniz yükselirse ya da düşerse mutlaka bunun nedenini araştırmalısınız.

19. Geri Dönen Ziyaretçiler Raporunuza Bakın

Kitlenizin videolarınız arasında gezecek kadar sizi sevip sevmediklerini bilmeniz lazım. Bu rapor size ortalama görüntülenme sayısını, en iyi performansa sahip videonuzu ve birçok faydalı metrik sunar. 

Raporu Youtube Studio’dan Analytics > Kitle raporunda görebilirsiniz. 

youtube-analytics-geri-gelen-kitle

Videolarınızın adına tıklayarak her birinin kendi raporlarını görebilirsiniz. Ayrıca videoyu oynatabilir ve performansınızı saniye saniye takip edebilirsiniz.

20. YouTube SEO’sunu Yönlendirmek için Etkileşim Raporlarını Kullanın

Daha fazla rapor isterseniz eğer etkileşim raporlarından bahsedelim biraz. Youtube performanslarınızı ölçmenize yardımcı olmak için birçok etkileşim raporu sunar. Her rapor kendi alanında değerlidir ve her birine düzenli olarak göz atmalısınız.

Örneğin: Abone Raporu size kaç tane yeni aboneniz olduğunu ya da kaçını kaybettiğinizi gösteriyor.

Ortalama Görüntüleme Süresi: izleyicilerinizin her videodan ne kadarını izlediğini gösterir. 

Bu raporlar sayesinde verilerinizi en ince ayrıntısına kadar inceleyerek Youtube SEO’nuzu geliştirebilirsiniz. 

21. Biraz Belirsizlik Ekleyin

Eğer hala izlenme sürenizi arttırmada ya da kullanıcı katılımını sağlamada sorun yaşıyorsanız, videolarınızı nasıl yaptığınızı yeniden düşünmelisiniz. 

Başarılı taktiklerden birisi videonuzu biraz merak uyandıracak şekilde başlatmaktır. 

Dramatik senaryolar yazmanıza gerek yok ama bir şeylerin dikkat çekmesi gerekiyor. 

Örneğin Neil Patel dikkat çekmek için videolarını genellikle istatistik verileriyle başlatıyor. 

Diğer bir yol ise soru sorarak başlamaktır. Mesela Vsauce isimli kanal bunu sürekli yapıyor.

Bu videonun başlangıcına bakın:

Videonun devamını izlemekten kendinizi alamıyorsunuz.

İzlenme sürenizi arttırmak istiyorsanız bunu nasıl yaptığınız çok önemli değil, kendinize özgü bir yol bulabilirsiniz. Birazcık merak uyandırmak genelde en başarılı yollardan birisidir. 

22. Oynatma Listesi Oluşturun

Oynatma listelerinin gücünü kullanabilenler yalnızca izleyicileriniz değildir. 

Anahtar kelimeler açısından zengin oynatma listeleri oluşturmak, SEO’nuzu güçlendirir ayrıca daha fazla arama trafiği almanızı sağlar. 

Bu oynatma listesine bir göz atın. Kullanışlı, değil mi?

youtube-seo-oynatma-listesi

Oynatma listesi oluşturmak izlenme sürenizi ve etkileşimleri arttırmak için basit ama etkili yöntemlerden birisidir. 

23. Diğer Kanallarda Öne Çıkın

Bu yöntem biraz zordur ama doğru bir şekilde yaparsanız büyük sonuçlar alabilirsiniz. 

Zordur çünkü hem kanalınızı tamamlayan hem de sizinle rekabet içerisinde bulunmayacak Youtube kanallarında öne çıkmak istiyorsunuz. 

Eğer kendi alanınız ile aynı içeriklere sahip bir kanalda öne çıkarsanız izleyicilerinizin o kanala geçmesine sebep olabilirsiniz. 

O yüzden eğer yiyeceklerle ilgili bir kanalınız varsa sadece içeceklerle ilgili bir kanal bulun. Eğer pazarlama üzerine bir kanalınız varsa, satışla ilgili bir kanal bulun. 

Bulduğunuz kanallara istek gönderin ve sizi öne çıkartmaya ilgili olup olmadıklarını öğrenin. Değerli içerikler ürettiğiniz sürece öne çıkmakta sorun yaşamazsınız. 

Ve kanalınızın linkini verdiğinizden emin olun! Hatta bir açıklama yazmalarını bile isteyebilirsiniz.

24. Röportaj Verin

Bir Youtube kanalına röportaj vermek öne çıkmanın başka bir güzel yoludur. Röportaj konusunda uzmanlaşmış bazı Youtube kanalları olduğunu biliyoruz. 

Mesela Growth Everywhere kanalı fenomenlerle düzenli olarak röportaj yapmaktadır. 

youtube-seo-roportaj

Neil Patel’in kişisel markasının büyümesine yardımcı olan şeylerden biri, Evan Carmichael’ın kanalındaki bunun gibi röportajlar yapmaktır.

Evan’ın kanalında 726 bin abonesi olduğundan, bu Neil Patel’e sahip olamayabileceği bir izleyici kitlesinin önünde görünürlük sağlıyor.

25. İdeal Video Uzunluğunuzu Bulun

Muhtemelen kendinize “Youtube’da ideal video uzunluğu ne kadar?” diye sorduğunuz olmuştur.

Bu sorunun tek bir cevabı yok. 

Minimatters’in yaptığı araştırmaya göre Youtube’da trend olmuş 10 videonun ortalama uzunluğu 4 dakika 20 saniyedir. 

Ancak bu sizin videolarınız için uygun olmayabilir. Daha da önemlisi, yalnızca YouTube SEO en iyi uygulamalarına değil, kullanıcıların ne istediğine odaklanmalısınız.

Eğer TED konuşmaları daha kısa olsaydı izleyenler kendilerini dolandırılmış hissederdi.

youtube-seo-ideal-video-uzunlugu

Sonuç olarak bu uzunluk sizin konseptinize bağlıdır. Eğer derin konulara inmeniz gerekiyorsa daha uzun bir video ile devam edin. Ama yine de çok uzun ya da çok kısa videolar yapmamaya dikkat edin. 

26. İçeriğinizi Geliştirin

Listeyi bu madde ile bitirmek istiyorum çünkü hiçbir SEO tavsiyesi insanların geri gelmesini sağlamayacaktır. Bu sadece sizin içeriğinizin ilgi çekici olmasına bağlıdır. 

Seçtiğiniz içerikler tüm SEO’nuzun temel taşıdır o yüzden içeriğinizin rakiplerinizden daha iyi olduğuna emin olun.

YouTube SEO Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube için SEO nedir?

YouTube için arama motoru optimizasyonu, YouTube videolarını, başlıklarını, açıklamalarını ve daha fazlasını YouTube'un dahili arama motorunda ve bir bütün olarak Google'da iyi bir sıralama elde etmek için optimize etme konusunda sürekli gelişen bir uygulamadır. En iyi uygulamalar, başlıklara ve açıklamalara anahtar terimler eklemeyi, en uygun video uzunluğunu bulmayı, videolarınızı diğer kanallarda tanıtmayı ve metriklerinize dikkat etmeyi içerir.

YouTube videoları için SEO'yu nasıl artırırım?

Kullanıcılarınızın hangi konularla ilgilendiğini görmek için anahtar kelime araştırması yapın, ardından bu terimleri başlıklarınıza ve video açıklamalarınıza ekleyin. Kitlenizin seveceği kaliteli içerikler oluşturun.

Hangi SEO araçları YouTube SEO için iyidir?

YouTube SEO'nuzu geliştirmek için Ubersuggest gibi anahtar kelime araştırma araçlarını, küçük resimler eklemek için Canva gibi görsel düzenleme araçlarını ve metrikleri izlemek için YouTube'un analiz araçlarını kullanın.

SEO, YouTube için ne kadar önemlidir?

Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olarak, YouTube'un başarısı için SEO kritik öneme sahiptir. Videolarınızı, başlıklarınızı ve açıklamalarınızı optimize etmek marka bilinirliğinizi artırabilir, satışları artırabilir ve daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir.

YouTube SEO Sonuç

Youtube sadece süperstarlar için değildir.

Siz de eyleme geçebilirsiniz ve bu düşündüğünüz kadar zor değil.Eğer insanlara gerçekten yardımcı olacak videolar yaparsanız, izleyicilerin geldiğini göreceksiniz. 

Daha sonrasında insanları web sitenize yönlendirebilirsiniz ya da daha fazla video için abone olmalarını isteyebilirsiniz. 

Dünyadaki diğer tüm işletmeler Facebook ve AdWords reklamları yayınlıyor ve sonuç olarak bu platformlarda öne çıkmak zor. Youtube farklı bir hikayedir. Çok sayıda izlenme almak şaşırtıcı bir şekilde kolaydır, özellikle de yukarıda paylaştığımız taktiklerden birkaçını uygularsanız.

Mükemmel videolar yapmaya başlamak için büyük bir bütçeye ihtiyacınız yok. Cebinizdeki telefonu ve ücretsiz video editleme platformlarını kullanarak siz de viral videolar oluşturabilirsiniz. 

En iyi kanallar dikkat çekiyorlar çünkü sundukları eşsiz özellikleri var. 

Eğer kendinize özgü bir fikriniz varsa ve insanların seveceği videoları üretmek için daha fazla uğraşırsanız Youtube’da oldukça başarılı olabilirsiniz. 

YouTube’da öne çıkmak için sizin en iyi ipucunuz nedir?

Kaynak: https://neilpatel.com/blog/youtube-seo/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu