SEM

Google Adwords Kalite Puanı Artırıcı Öneriler

Değerli 112dijital takipçileri bu yazımızda sizlere Google Adwords kalite puanı artırıcı önerilerden bahsedeceğiz.

Birçok Google Adwords reklam vereni seçtikleri anahtar kelimelerin kalite puanını nasıl artıracağı konusunda çözümler arıyor. Reklam kampanyanızı oluşturmadan önce sizlere seçeceğiniz anahtar kelimelerin aranma hacimlerinden bahsetmek istiyoruz. Reklam kampanyanız da sektörünüz ile alakalı anahtar kelimelerin Google Trends üzerinden günlük, aylık ve yıllık olarak aranma hacmini incelemenizi öneriyoruz.  Yeterli hacme ulaşmış kelimeleri reklam kampanyanıza dâhil etmeniz başlangıç olarak sizin doğru kelimelerle, doğru kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Sadece Trends verilerinin yetersiz kaldığını düşünüyorsanız Adwords’ün kendine özel anahtar kelime planlayıcı sekmesinden sektörünüz ile alakalı kelimeler girerek yeterli hacme sahip kelimeler de bulabilirsiniz.

google-adwords-kalite-puani

Diğer bir unsur ise seçtiğiniz anahtar kelimelere uygun reklam metni oluşturmanız gerekiyor. Reklam metninde seçtiğiniz anahtar kelimeleri title(başlık) ve description(açıklama) kısmında geçirmenizi ve seçtiğiniz kelimelere uygun doğru bir mobil uyumlu açılış sayfasına yönlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

kalite-puani

Anahtar kelime ve reklam metnini oluşturduktan sonra kampanyanıza reklam uzantıları eklemeniz kalite puanınıza katkı sağlayacaktır. Buraya kadar kelimelerinizin kalite puanını artırıcı önerilerde bulunduk, ancak bu adımlardan sonra her 7 günde bir seçtiğiniz kelimelerin tıklama ve tıklama oranlarına bakmanız firmanıza fayda sağlayacaktır. Özellikle yazdığınız metinlerin tıklanma oranları beklentinizin altında ise güncellemeniz kalite puanınıza katkı sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu